Et nyt slag om overlevelse: Bertelsen og Bashkim blæser til angreb

I det første opgør i Helsingør var der mere fight end flot fodbold. Arkivfoto: Anders Kjærbye/Scanpix

Et nyt slag om overlevelse: Bertelsen og Bashkim blæser til angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Randers FC søndag tager imod Helsingør i holdenes returopgør i Superligaens nedrykningsplayoff, bliver det ikke et hjemmehold, som vil forsvare udebanemålet fra den første kamp. Randers FC vil angribe kampen mod Helsingør på en bedre bane og med en god hjemmebanestatistik i frisk erindring.

Randers: Efter en træningsuge på Viborgvej bliver det igen alvor for Randers FC søndag middag, når Helsingør slår vejen forbi Kronjylland til returopgøret i Superligaens nedryknignsplayoff.

Med må minutter tilbage af kampen i Helsingør sørgede Bashkim Kadrii for, at randrusianerne kunne rejse hjem med 1-1. Et resultat, som betyder, at Randers FC kan nøjes med at lurepasse 0-0 hjem i søndagens kamp og dermed gå videre på reglen om udebanemål.

En anden mulighed er blot at vinde kampen, og det bliver udgangspunktet.

- Udebanemålet er en god sikkerhed, men det må ikke blive en sovepude. Når vi spiller hjemme mod Helsingør, så skal vi gå efter at vinde kampen. Står der 0-0 med ti minutter igen, så skal vi selvfølgelig ikke sætte alt ind for at vinde og så risikere noget i den anden ende. Men vi skal angribe kampen og undgå at stå med livet i hænderne i de sidste minutter, siger cheftræner Rasmus Bertelsen.

Bashkim Kadrii endte som målhelt på Helsingør Stadion, og angrebesset forsikrer, at han og holdkammeraterne vil jagte flere mål i søndagens returopgør.

- Jeg tror ikke, at vi tænker over, at vi kan bruge 0-0, når vi går ind til kampen. Måske kan det blive relevant i slutningen, men vi går ud for at angribe og vinde kampen. Vi skal ud og lukke kampen, fortæller Bashkim Kadrii, som i de seneste fire Superligahjemmekampe har budt ind med tre mål og seks assists.

Randers FC - Helsingør
Kampstart: Søndag klokken 12.00.Liveblog: amtsavisen.dk

Tv: Eurosport 2

Dommer: Peter Kjærsgaard

Karantæne: Kevin Conboy, Randers FC.

Forventet opstilling Randers FC: Hannes Halldorsson - Tobias Damsgaard, Kasper Enghardt, Jonas Bager, Erik Marxen - Mikkel Kallesøe, Nicolai Poulsen, Frederik Lauenborg, Saba Lobjanidze - Bashkim Kadrii, Marcus Mølvadgaard.

Skader hos Randers FC: Jannik Skov Hansen er ude, mens Mikael Boman er tvivlsom.

Ingen mål i åbent spil

Kampen i Helsingør blev en rodet affære, hvor lange bolde og fysiske dueller stød i kø. Randrusianerne kom aldrig for alvor ind i opgøret, og specielt offensiven, som var anført af Eero Markkanen, efterlod et tandløst udtryk.

- Forholdene, banen og stemningen gør, at man føler sig mere på udebane i Helsingør end normalt. Deres stadion er slidt, og det er meget anderledes, end hvad vi er vant til, og det fik os måske lidt på hælene. Kampen blev uden flow, fordi Helsingør spillede afklaret og direkte. Den fodbold, som skulle spilles i kampen, skulle vi spille, og vi havde vel kun seks eller syv gode angreb, hvor vi plejer at have mellem 15 og 20, fortæller Rasmus Bertelsen.

Men det er ikke kun i den seneste kamp, at Christian Lønstrups nordsjællandske tropper har gjort det svært for Randers FC.

Det første playoffopgør i Helsingør var klubbernes tredje møde i sæsonen, og det er endnu ikke lykkedes for Randers FC at score i åbent spil mod oprykkerne. En statistik, som kun Randers FC kan prale af i Superligaen.

- Jeg tror ikke, at der er en gennemgående forklaring på, hvorfor vi ikke har formået at score mod Helsingør i åbent spil. Da vi mødte dem på hjemmebane i slutningen af februar, der var vores bane ligeså dårlig, som den vi spillede på senest i Helsingør, og derfor blev kampen fyldt med høje bolde. Jeg er med på, at vi ikke er et tiki-taka hold, som vil spille den op helt nede fra målmanden, men vi vil trods alt gerne kombinere på den sidste tredjedel, og det er nemmest på et godt underlag, siger Rasmus Bertelsen.

Ifølge cheftræneren har holdet ikke være gode nok til at score mål efter andenbolde og dødbolde, men han køber ikke ind på, at problemet har været specielt udpræget mod Helsingør.

- Jeg må indrømme, at jeg ikke ser et specielt faretruende mønster i kampene mod Helsingør, lyder det fra Rasmus Bertelsen.

Beskeden skudstatistik

Kun ni gange har randrusianerne sendt et skud inden for målrammen over 270 minutters fodbold mod oprykkerne. Bashkim Kadrii har kun været med på banen i 125 af minutterne, men skudstatistikken overrasker den boldbegavede angriber.

- Jeg har ikke følt, at det har været specielt svært mod Helsingør, og derfor overrasker tallene mig. Måske læser de os bedre end nogle af de andre, men det er svært at svare på. I den seneste kamp skabte vi i hvert fald ikke nok, fordi vi ikke turde at spille. Når vi endelig gjorde det, så lykkedes det, og det skal vi tage med, siger Bashkim Kadrii.

Cheftræneren anerkender statistikkens beskedne udtryk, men han understreger, at det ikke vækker grund til bekymring forud for søndagens kamp.

- Jeg er selv meget matematisk og analytisk anlagt, så jeg tænker selvfølgelig over tallene, når du siger det. Men når jeg tænker tilbage på kampbilledet i de tre kampe mod Helsingør, så synes jeg, at de seneste to opgør har været på mindre gode underlag med to hold med kniven for struben, som har fordret noget forsigtigt fodbold. Jeg ved ikke om du har talt Helsingørs skud i kampene, men jeg tror, at de har haft færre, siger Rasmus Bertelsen.

Det er bare ikke helt tilfældet.

Helsingør har haft 13 forsøg inden for målrammen i kampene, og Rasmus Bertelsen lægger da heller ikke skjul på, at der har været bøvlet mod Helsingør.

- På en eller anden måde ligger de bare ikke godt til os. Vi kan godt lide at fange vores modstandere lidt i ubalance og løbe nogle omstillinger, og der er Helsingør et af de hold, som har passet rigtigt godt på sig selv. De har spillet med meget lav risiko mod os, og så er det altid svært at skabe chancer, forklarer Bertelsen.

Tryghed på eget græs

Skudstatistikken vidner om plads til forbedring, men på eget græs har det været fornuftigt med pointhøsten i foråret. Kun FC Nordsjælland har rejst fra Bionutria Park med tre point, og det er ifølge Bashkim Kadrii ikke uden betydning.

- Det giver en tryghed med en god hjemmebane. Vi føler ikke, at vi kan tabe på eget græs efter flere gode hjemmekampe, og det er vigtigt. Selvfølgelig skal vi så ikke læne os tilbage og tro, at tingene kommer af sig selv, men det giver en base, som måske kan være med til at holde nerverne nede, fortæller angriberen, som håber, at et bedre græstæppe på Bionutria Park givet holdet modet til at turde spille mere, end hvad tilfældet var i Helsingør.

Ifølge Rasmus Bertelsen kan randrusianske fodboldfans se frem til at se et hjemmehold, som vil gribe fat om kampen.

- I Helsingør havde vi lagt vores spil en lille smule om efter forholdene, men på søndag forventer jeg, at vi kommer ud ligesom i de seneste hjemmekampe, siger Rasmus Bertelsen.

Med en markant bedre bane i udsigt er det nærliggende at tro, at cheftræneren vælger at bringe mere boldspil og mindre fysik styrke ind i holdet, men Rasmus Bertelsen holder kortene tæt til kroppen inden søndagens vigtige opgør.

- Mere bold og mindre fysisk er i hvert fald én af de muligheder, som vi overvejer og har testet i løbet af ugen. Det er et bud, men vi har ikke helt lagt os fast på noget endnu, siger Rasmus Bertelsen med et lumsk smil.

Frederik Lauenborg og Marcus Mølvadgaard er to bud på nogle, som kan bringe mere bold. De er vel inde i overvejelserne?

- Det er de, men jeg synes også, at Joel Allansson har budt sig godt til på det seneste. Der er flere ting i spil, men det ser ud til, at vi kan bringe nogle af dem i spil, som har lidt større teknisk kvalitet, siger Rasmus Bertelsen.

Hvis det ender med, at Randers FC vinder samlet over Helsingør, så venter to opgør mod vinderne af duellen mellem Lyngby og Silkeborg. Her overlever den samlede vinder i Superligaen, mens taberen skal ud i to opgør mod nummer tre fra 1. division.

Lykkedes det derimod ikke at vinde det samlede slag mod Helsingør, så venter taberen af opgørene mellem Lyngby og Silkeborg i bedst à to kampe. Her må taberen tage plads i 1. division, mens vinderen får endnu en chance for at overleve gennem to opgør mod nummer to fra 1. division.

Et nyt slag om overlevelse: Bertelsen og Bashkim blæser til angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce