Pyyyha: Topscorer redder Randers FC med to kongemål


Pyyyha: Topscorer redder Randers FC med to kongemål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers FC vandt søndag efter en dramatisk anden halvleg 2-1 over Helsingør og er dermed samlede vindere af første runde i nedrykningspillet. Næste opgave hedder Silkeborg eller Lyngby.

Randers: Bionutria Park skælvede, men står stadig efter søndagens returkamp i nedrykningsspillet mod Helsingør, som endte med en sejr på 2-1 til Randers FC.

Dermed vinder Randers FC samlet 3-2 efter 1-1 i det første opgør og skal nu i næste runde møde vinderen af Silkeborg-Lyngby, som spiller senere søndag. Klarer Randers FC den opgave, er de sikre på at undgå nedrykning fra Superligaen.

Men det holdt kun lige med nød og næppe i søndagens opgør, hvor Helsingør pressede hårdt på for det mål til 2-2, som ville sikre dem den samlede sejr på reglen om flest scorede mål på udebane. Men takket være et par store redninger af Hannes Halldorsson i slutfasen holdt Randers FC fast.

Ingen af de to hold kunne få spillet til at fungere i en ringe første halvleg. Randers FC-spillerne virkede frustrerede over, at de ikke for alvor kunne få greb om opgøret og sætte de angreb sammen, der kunne skabe de afgørende chancer.

I stedet var det gæsterne, der allerede i det første minut viste tænder, da Nicolas Mortensen ved bagerste stolpe headede et hjørnespark forbi mål.

Randers FC måtte endnu engang undvære svenske Mikael Boman, og han var savnet i front, hvor unge Marcus Mølvadgaard i første halvleg havde det svært i de fysiske dueller med Helsingør-forsvaret.

Det betød også, at Bashkim Kadrii og Saba Lobjanidze havde problemer med at komme afsted i dybden, som ellers har har været holdets succesformel i foråret. Efter 25 minutter fandt Kadrii dog Lobjanidze i feltet, men georgierens forsøg gik lige på Helsingør-målmand Mikkel Bruhn.

Under et minut senere fik Kadrii selv chancen, da Mikkel Kallesøe arbejdede godt i højre side og sendte et fladt indlæg ind til Kadrii, som sendte sit forsøg forbi mål.

Første halvlegs største chance faldt dog til Helsingør i samme minut, da Frederik Lauenborg tabte en duel på midten af banen, hvorefter bolden til sidst havnede hos en helt fri Nicolas Mortensen. Helsingør-topscoreren fik dog ikke et ordentligt ram på bolden og sendte den store mulighed forbi mål.

Tre mål på ni minutter

Det lignede samme sløje billede i de første minutter efter pausen, da begge hold sendte frisparksforsøg direkte i modstandernes mur, men så eksploderede kampen ellers med tre scoringer og en afslutning på overliggeren - alt sammen inden for ni minutter!

Randers FC åbnede ballet efter 52 minutter, da Helsingør var fanget med det meste af holdet fremme på banen. Bashkim Kadrii blev retvendt og sendte midt på Helsingørs banehalvdel en perfekt tværpasning til Saba Lobjanidze, der med en eminent firsttimer sparkede bolden fladt i kassen.

Jublen hos hovedparten af 6.260 tilskuere forstummede dog hurtigt, da Hannes Halldorsson først måtte hive en refleksredning frem efter et hjørnespark, men kort efter på endnu et hjørnespark kom skidt ud i feltet og tabte bolden ned for fødderne af Douglas Starnley, der kunne bringe balance i regnskabet.

Efter en time satte Randers FC endnu et godt angreb sammen, hvor Saba Lobjanidze til sidst sendte bolden til bagerste stolpe, hvor en felt fri Mikkel Kallesøe burde have scoret sit første sæsonmål i Superligaen, men i stedet sendte forsøget på overliggeren.

To minutter senere kom forløsningen. Helsingør-defensiven havde store problemer med at få ekspederet en høj bold ud af feltet, og i stedet steg Marcus Mølvadgaard til vejrs og fik headet bolden på tværs til Saba Lobjanidze, som kunne flugte bolden utageligt i mål. Det var Randers FC-topscorerens 11. mål i Superligaen i denne sæson.

Mesterlige redninger

Den sidste halve time blev en nervøs forestilling.

Randers FC havde svært ved for alvor at få gang i de kontra-angreb, som Helsingør ellers efterlod plads til. Helsingør-træner Christian Lønstrup satsede og smed det meste af sin forsvarsblok frem i front.

Det regnede med høje bolde ind i Randers FC-feltet, som Jonas Bager og Kasper Enghardt dog afviste fint. Det kunne dog ikke undgås, at der ville dumpe løse bolde ned, og Helsingør fik da også i de sidste minutter to store chancer tæt under mål, som Hannes Halldorsson dog begge klarede mesterligt.

Derfor kunne både Randers FC-spillerne og hjemmeholdets tilhængere efter 95 minutter endelig ånde lettet op, da dommer Peter Kjærsgaard fløjtede opgøret af.

Pyyyha: Topscorer redder Randers FC med to kongemål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce