Randers FC er snublende tæt på Superliga-overlevelse

Saba Lobzhanidze (23), Randers FC, Marcus Mølvadgaard (70), Randers FC og Mikkel Kallesøe (19), Randers FC, jubler efter målet til 0-1 under Alka Superliga-kampen mellem Lyngby Boldklub og Randers FC på Lyngby Stadion torsdag den 17. maj 2018.. (Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix)

Randers FC er snublende tæt på Superliga-overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers FC havde ingen problemer i Lyngby, og Rasmus Bertelsens tropper er snublende tæt på redning i Superliga takket være vitale udebanescoringer fra Saba Lobjanidze og Kasper Enghardt. Lyngby fik dog et dumt reduceringsmål i overtiden.

Lyngby: Randers FC leverede en tæt på perfekt præstation i Lyngby, og med en overbevisende sejr på 2-1 er kronjyderne snublende tæt på at kunne kalde sig for Superligahold efter sommerferien.

Klubben kom med nød og næppe igennem første runde af nedrykningspillet, da de slog Helsingør med 3-2 samlet, hvor Saba Lobjanidze nok en gang blev helten for den kronjyske klub.

Rasmus Bertelsens drenge kunne dog ikke tillade sig at juble længe, for blot fire dage senere ventede de kongeblå fra Lyngby i to kampe om definitiv overlevelse.

Det hyggelige og traditionsrige Lyngby Stadion viste sig fra sin bedste side torsdag aften. Ligesom i Helsingør var der høj sol, men til gengæld kan Lyngby prale med at have en langt bedre grønsvær end pløjemarken i det nordsjællandske, hvilket kunne give håb om bedre spil på banen.

Statistikken var med Randers FC inden playoffkampene mod Lyngby. Inden gårsdagens opgør, havde de to hold nemlig mødt hinanden fire gange i sæsonen, og her er det blevet til tre sejre til Randers FC, og en enkelt uafgjort i starten af sæsonen. Faktisk har Lyngby ikke vundet de seneste 16 opgør mod Randers FC, så selvom disse kampe har deres eget liv, var kronjyderne store favoritter til at sikre en billet til overlevelse i Superligaen.

I de seneste par kampe har Randers FC ikke ændret meget i startopstillingen, og mod Lyngby var der blot en enkelt ændring. Kevin Conboy var tilbage på venstreback efter overstået karantæne, mens Jonas Bager udgik med en mindre skade i tirsdagens træning, og derfor var Erik Marxen rykket ind i midterforsvaret.

Anfører Nicolai Poulsen vandt midtbanekrigen i Lyngby. (Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix)
Anfører Nicolai Poulsen vandt midtbanekrigen i Lyngby. (Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix)

Farlig duo

Begge klubber har haft en turbulent sæson.

For Randers FC sejlede det i efteråret, og de lignede længe en nedrykker, men Rasmus Bertelsen har fået skabt resultater og fornyet håb. I Lyngby har der også været problemer, men de kom først i vinterpausen, hvor klubben var få timer fra en konkurs. Selvom klubben blev reddet i sidste øjeblik, kostede det klubbens største profiler, og det kunne tydeligt ses på resultaterne. De gik nemlig over 20 kampe uden sejr.

Holdets cheftræner udtalte i løbet af foråret, at holdet forberedte sig på de afgørende nedrykningskampe, og det var da også et helt andet Lyngby-hold i første playoffrunde. De kongeblå overraskede de fleste ved at slå Silkeborg. Det var også tydeligt at se, at Lyngby havde fået selvtillid. De startede i hvert fald torsdagens kamp bedst. Lyngbys Jeppe Kjær var flere gange tæt på at komme frem til gode chancer, men helt farligt blev det ikke.

Det er ikke uvant for Randers FC at have udfald i kampe. Det er nemlig sket adskillige gange i sæsonen, men til gengæld har Rasmus Bertelsen formået at få holdet til at komme bedre ind i kampene. I den rolige træners første kamp kunne man længe spekulere i, hvor målene skulle komme fra. Pludselig kom de dog, og de er kommet i stribevis. Kronjyderne havde inden opgøret scorede i alle opgør siden 0-3-nederlaget mod OB for lidt over en måned siden.

Målene er primært kommet fra duoen Bashkim Kadrii og Saba Lobjanidze, der har været involveret i randrusianernes seneste 15 scoringer ud af 16 mulige. Bashkim Kadrii virkede oplagt i første halvleg, men det var i stedet brandvarme Saba Lobjanidze, der gav udeholdet et vigtigt udebanemål. Efter en halv times spil erobrede Mikkel Kallesøe bolden i højre side og med et køligt overblik fandt han georgieren, der sikkert sparkede bolden i nettet til stor jubel for de knap 100 medrejsende tilhængere.

Saba Lobjanidze er blandt de mest hotte navne i Superligaen. Det er kun Brøndbys polske angriber Kamil Wilczek, der har scoret flere mål i foråret, og georgieren må uomtvisteligt have vakt en masse opmærksomhed i det danske fodboldland.

Hektisk afslutning

1-0-målet blev en mavepuster for de kongeblå værter. Randers FC virkede i kontrol, da de tog hold kom ud fra pausen.

Randrusianerne ventede hele tiden på omstillinger til Bashkim Kadrii og Saba Lobjanidze, mens Lyngby ihærdigt forsøgte at presse på.

En omstilling skulle give Randers FC endnu mere at juble over. Lobjanidze var på spil på venstrekanten igen, men en tam afslutning endte med et hjørnespark.

Hjørnespark har Randers FC langt fra været farlige på i foråret. Faktisk havde holdet ikke scoret på et eneste hjørnespark, men det skulle Kasper Enghardt lave om på.

Forsvarsgeneralen dukkede nemlig op på Kadriis indlæg og pandede bolden i mål foran de kronjyske supportere.

Rasmus Bertelsen har vist sig som en dygtig defensiv taktiker, og med to udebanemål ville han lukke af i defensiven.

Det lignede længe, at det lykkedes, men ud af ingenting dukkede Lyngbys Michael Lumb op i overtiden og gav københavnerne en smule håb.

Efter sejren på 2-1 har Randers FC dog mere end gode kort på hånden, og det er svært at se, hvordan missionen om overlevelse i Superligaen skal gå galt 2. pinsedag i returopgøret på BioNutria Park.

Randers FC er snublende tæt på Superliga-overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce