Fløjtalent flyver fra Randers HH

Frederik Bjerre i aktion for Randers HH i 1. division mod FIF. Efter sommerferien flytter han til Mors. Foto: Flemming Krogh

Fløjtalent flyver fra Randers HH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 17-årige Randers HH-spiller Frederik Bjerre har valgt at skifte til HF Mors, hvor han ser de bedste muligheder for at videreudvikle sit talent.

Randers: Den blot 17-årige venstrefløj, Frederik Bjerre, der i foråret spillede ind på 1. divisionsholdet i Randers HH, er tabt for klubben.

Over for Randers Amtsavis bekræfter Frederik Bjerre, at han i den kommende sæson skifter til HF Mors, som udgør talentholdene under ligaklubben Mors/Thy. Bjerre og HF Mors har lavet en ungdomskontrakt, der gælder for de næste to sæsoner med mulighed for at forlænge for en tredje sæson.

Dermed mister Randers HH et af de oplagte kort til den fremtidige strategi, hvor klubben under den nye trænerduo Jakob Vestergaard og Jeppe Bach Knudsen skal bygge et hold op, der i højere grad end tidligere er baseret på egne talenter.

Frederik Bjerre understreger, at han ikke forlader Randers HH i utilfredshed, men lægger omvendt ikke skjul på, at forårets økonomiske usikkerhed i klubben har spillet ind på hans beslutning.

Desuden ser han HF Mors som det rigtige sted at udvikle sig, fordi klubben historisk set har været gode til at få spillere af egen avl igennem til førsteholdet.

- Jeg har været utrolig glad for min tid i Randers HH, hvor jeg har fået chancen på seniorholdet under Jan Paulsen. Der er ingen tvivl om, at den forgangne sæson er den, hvor jeg har udviklet mig allermest som håndboldspiller. Men HF Mors er alligevel et skridt op. Det er en ligaklub, som hele øen Mors brænder for, og de har igennem årene fået rigtig mange spillere igennem til seniorholdet fra deres ungdomsafdeling. Deres talentmiljø er tiptop, siger Frederik Bjerre.

Han ville formentlig have haft udsigt til en del spilletid i 1. division for Randers HH i den kommende sæson, men han har vurderet, at han kan udvikle sig mere ved at spille på U18-holdet i HF Mors.

- Det er bare noget andet at spille ungdomshåndbold. På et 1. divisionshold er det først og fremmest resultaterne, der tæller, mens det på et U18-hold - forstå mig ret - ikke er så vigtigt, om man lige brænder tre chancer. Jeg har stadig mange ting, jeg mangler at lære som spiller, og derfor tror jeg, at jeg kan udvikle mig bedre ved at spille på et hold, hvor jeg får en masse ansvar og spilletid, siger Frederik Bjerre.

For mange "hvis'er"

Frederik Bjerre kom til Randers HH fra Aars op til den seneste sæson og har været glad for den tillid, klubben har vist ham med indtoget på førsteholdet.

Men som de øvrige spillere i truppen har han måttet afvente den økonomiske situation, og i mellemtiden kom HF Mors på banen med et tilbud.

- Der har været lidt for mange "hvis'er" i Randers HH, hvor den økonomiske situation gjorde mig lidt usikker på tingene, og hvor man heller ikke indtil for nylig har vidst, hvem der blev træner i klubben. Jeg spiller på ingen måde for pengenes skyld, men når der ikke rigtig kommer noget fra klubben, og man ikke helt ved, hvad der skal ske, er det svært at binde sig til noget. Men min beslutning er et tilvalg af HF Mors mere end et fravalg af Randers HH, siger Frederik Bjerre.

Han er bosiddende i Hobro, men flytter efter sommerferien ind på Sports College Mors. Han er i øjeblikket i gang med første år på Statsskolen i Randers, men skal efter sommerferien fortsætte uddannelsen på Morsø Gymnasium.

- Det har også spillet ind på min beslutning, at jeg kommer til et sted, hvor min bopæl, uddannelse og hallen er placeret inden for 500 meter. Den del har ikke fungeret optimalt i Randers, fordi der ikke rigtig er noget samarbejde mellem klubben og Statsskolen. Her har jeg skulle stå en time tidligere op to gange om ugen for at deltage i morgentræning, fordi det ikke er lagt ind i skemaet, som det er for de spillere, som tager Handelsskoleuddannelsen på Randers Elite Sports College, siger Frederik Bjerre.

Fløjtalent flyver fra Randers HH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce