Schmeichel trænede med solbriller og Hareide tog fri

Assisterende landstræner Jon Dahl Tomasson gjorde opmærksom på, at Danmarks gruppe er den sværeste, hvis man lægger de fire landets placeringer på Fifa's verdensrangliste sammen. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Schmeichel trænede med solbriller og Hareide tog fri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag er der afgang for landsholdet og pressen til Saransk, der ligger omkring 1400 kilometer nordligere end Anapa i luftlinje i republikken Mordovija. Det varer to timer og et kvarter i det chartrede fly og ville have taget mindst et døgn i en Lada og have kostet visse gys i bjergene undervejs. Landsholdet flyver efter formiddagstræningen fra Anapa kl. 16.20 og lander i Saransk 18.35.

Umiddelbart efter kampen mod Peru lørdag aften flyver landsholdet direkte tilbage til Anapa, mens pressefolkene skal skrive først, inden de skal med Aeroflot til Anapa men først efter en mellemlanding i Moskva, så flyet først er tilbage i basen i Anapa 7.45 søndag morgen.

Selv de frivillige kiggede noget underligt, da både Kasper Schmeichel og Jonas Lössl kom ud til opvarmningen iført solbriller. Men der var ikke tale om feriebørn. DBU's mangfoldige stab har fundet ud af, at særlige solbriller spærrer så meget for udsynet, at målmændene er tvungen til at reagere endnu hurtigere, når bolden kommer. Der er altså tale om et remedie til en reaktionsøvelse.

Der spilles drenge- og purkefodbold på et gammelt stadion i Anapa. Set fra reporter-balkonen er alt som visse steder hjemme i Danmark. Da dommeren fløjtede af løb begejstrerede forældre ind på banen og løftede deres afkom i sejrsrus, mens tabernes forældre stilede direkte mod dommeren.

Jon Dahl Tomasson, landsholdets trænerassistent, stiller sig til rådighed for pressen onsdag og torsdag og så har DBU givet den hovedansvarlige Åge Hareide fri indtil det officielle Fifa-pressemøde fredag aften før kampen i Saransk.

Jon Dahl Tomasson erkendte, at landsholdet ved dødboldene kigger meget på at udnytte, at de noget lavere peruvianere får svært ved at afvise de noget større danskere i feltet. William Kvist kan kaste de lange indkast og det kan Jonas Knudsen især. Landstrænerassistenten sagde, at ingen var sikre på at komme på holdet. - Ud over altså lige Christian Eriksen, sagde han.

Jens Stryger Larsen blev spurgt, hvad han helst ville vinde. Champions League, VM eller Ballon d'Or. - Det er klart VM. Det er det største for mig, fordi man repræsenterer sit land, sagde Sakskøbing-drengen, der nu spiller for Udinese. Den tidligere landsholdsspiller Martin Jørgensen blev ringet op af Stryger, der ville høre om forholdene i Udinese, inden han skiftede fra Austria Wien. Martin Jørgensen er stadig et pænt stort navn i Udinese.

Schmeichel trænede med solbriller og Hareide tog fri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce