Der er gang i skomagerbassen, når The Cornfeds går på scenen

Siden 2007 har The Cornfeds dannet band, der tæller Jostein Buurmann, Sune Bjerre, jacob Kjærlkund og Kasper Bjerre. Foto: The Cornfeds

Der er gang i skomagerbassen, når The Cornfeds går på scenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Telefonen er begyndt at ringe lystigt til det randrusianske bluesband The Cornfeds. Af den simple grund, at publikum og bookerne kan li', hvad de hører, når musikerne trækker linjerne tilbage til blues'ens rødder. Cornfeds-drengene spiller på den forestående Randers City Blues Festival.

Randers: Modsat så mange andre, har det lokale bluesband The Cornfeds stille og roligt vokset sig større og større. Man startede som lille, og forblev det ret længe, for ind imellem kom der koner, hus og børn til. Og når den del af en musikers liv har pæn prioritet, ja, så kan man ikke spænde sig bag pr-vognen og blæse derudaf.

Men i løbet af en lille halv snes år er bandet begyndt at figurere på stadig flere koncertprogrammer. Og det falder fint i tråd med, at familielivet frigiver stadig mere tid til musikken.

- Musikken er vores passion, men vi skal ha' alle andre ting til at falde i hak først, siger forsanger Rune Bjerre og mener familien og arbejdet.

De ved, at de er fritidsmusikere. Skal ikke spille til huslejen. Den del kommer ind ved det faste job, som hver især har. Til gengæld kan Cornfed-musikerne nyde det privilegium, det er at kunne spille af lyst og glæde. Det er ikke en sur pligt at pakke grejet for at stå på scenen, selv om en pæn del af gagen går til at leje bil, bo på hotel, måske aflønne en barnepige for at lette hverdagen derhjemme. Til gengæld er det lysten, der er drivkraften.

- Vi nyder at spille. Elsker det. Det er tid, vi mangler, siger forsanger Sune Bjerre, der sammen med lillebror Kasper Bjerre, bas, Jostein Buurmann, guitar og Jacob Kjærlund, trommer, udgør det kronjyske delta-band. De tre er fra Randers, mens norske Burrmann bor i Aarhus.

Og når de ikke spiller blues, arbejder de med henholdsvis multi media, som musiklærer, konstruktør og tømrer.

The Cornfeds er på spillerlisten ved den forestående Randers City Blues Festival. Foto: The Cornfeds
The Cornfeds er på spillerlisten ved den forestående Randers City Blues Festival. Foto: The Cornfeds

De kom i vælten

The Cornfeds hører til den del af blues'en, der har fat i rødderne, i Mississippi-delens akustiske univers. Derfor spilles der også på både vaskebræt, blik-kopper og andre rekvisitter, der var lige ved hånden dengang, da blues'en blev født. I dag er rekvisitterne med til at sætte stemningen fra blues'ens fortid, som nænsomt blandes med nyere musik.

Populært sagt opererer The Cornfed sig i krydsfeltet, hvor den akustiske country-blues møder storbyens blues på strøm. Derfor kalder de også bandet for semi-akustisk. Er i sagens natur inspireret af folk som Buddy Waters, Washboard Sam og andre. De har den klassiske blues på programmet, men skriver også selv musik, hvilket man kan opleve på bandets album, der udkom i 2016.

Det viste sig at være et særdeles strategisk tidspunkt at give lyd fra sig på. Samtidig stillede de op til Danish Blues Challenge - og vandt. Desuden blev bandet nomineret til Årets Danske Bluesudgivelse. Succesen fik en tak mere, da bandet året efter deltog i European Blues Challenge, hvor endnu flere fik kendskab til den randrusianske blues-lyd.

Da kom man for alvor i vælten.

- Nu var det ikke bare Danmark, men Europa, der begyndte at ringe, siger Rune Bjerre og nævner hollandske såvel som lettiske og andre europæiske musikscener.

Desuden er der Norge og Sverige, der også har haft bud efter Cornfeds-drengene. Især festivalen i svenske Åmål står deres hjerte nær. Da bandet stod på deltagerlisten der i 2017, ramte medlemmerne en milepæl i bandets historie.

Altid om onsdagen

- Det er sådan en hyggelig festival, hvor musikerne i særdeleshed også rykker ud på gaden. Det er en fantastisk oplevelse at spille på gaden og opleve nærkontakten med publikum, forsikrer Sune Bjerre, der i første omgang satte sig på gaden sammen med sin lillebror.

Året efter var resten af bandet samlet i den svenske festival-by og gav koncert. Forresten var Bjerre-drengenes far, Jørn Bjerre, også med. Det er nemlig her, han har fået inspirationen til weekendens Randers City Blues Festival, som han for andet år i træk står i spidsen for.

Så måske er det ikke så underligt, at det er blues-musikken, sønnerne er faldet for efter en periode i gymnasietiden, hvor den stod på funk. De er jo flasket op med bluesmusik.

Fredag spiller The Cornfeds ved Jens Otto Krags Café og om aftenen rykker de ind på scenen i Underværket.

- Vi er virkelig meget ydmyge i forhold til den opmærksomhed, vi har fået på det seneste. Og vi glæder os til at spille i vores hjemby, understreger Sune.

Altid om onsdagen

Fordelen ved at have indrettet sig som The Cornfeds er, at når de endelig har ryddet de praktiske ting ad vejen, så glæder de sig over det musikalske samvær.

- Vi er alle fire gode venner. Vores indstilling er, at vi skal lave noget god musik og ha' det sjovt. Vi joker på scenen, har en uhøjtidelig jargon og kan godt tage håneretten i anvendelse, hvis en makker spiller forkert.

Gennemsnitsalderen i The Cornfeds er 41, og medlemmerne er mellem 39 og 43 år. Og der er børn i alderen tre til ti år.

Fædrene har forlængst besluttet, at musikken skal være en del af deres liv. Og ét står fast. De mødes hver onsdag. Uanset al andet.

- Vi har det nok sådan, at vi bliver ved med at spille - også selvom publikum skulle forsvinde igen. Om onsdagen står den altid på bluesmusik. Uanset hvad der ellers sker, konstaterer Sune Bjerre.

Der er gang i skomagerbassen, når The Cornfeds går på scenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce