Randers HH balancerer igen på kanten: Bestyrelsesformanden kan ikke garantere overlevelse

Arkivfoto: Morten Pedersen

Randers HH balancerer igen på kanten: Bestyrelsesformanden kan ikke garantere overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sponsorflugt og en slidt bestyrelse skaber nu igen tvivl om Randers HH's fremtid. Ifølge formand Brian Knudsen har bestyrelsen følt sig nødsaget til at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, som skal afgøre klubbens fremtid.

Randers: Mørke skyer er igen trukket ind over Randers HH. Bedst som det ud til, at klubben var klar til at køre videre i 1. division med et halveret spillerbudget, står det nu klart, at bestyrelsen ikke kan forsvare at starte op.

Tirsdag udsendte Randers HH's bestyrelse et brev til klubbens aktionærer under overskriften: Store udfordringer i Randers HH. Og problemerne står i kø i den randrusianske håndboldklub, som i sidste sæson snublede på målstregen til ligaoprykning.

Bestyrelsen har indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling den 31. juli som følge af en organisation uden sælger og administration, et drastisk fald i sponsorindtægter og en slidt bestyrelse, som appellerer til at nye kræfter vil træde til, hvis klubben skal overleve.

Ifølge formand Brian Knudsen er det umuligt at drive virksomheden under de nuværende omstændigheder.

- Hvis du spurgte mig for to måneder siden, var jeg helt sikker på, at det skulle lykkes. Vi har skåret en million af i det nye sponsorbudget, men vi må bare erkende, at vi ikke har byens opbakning. Få er stadig med, men det overrasker mig, at der ikke er større opbakning til et projekt for byen, for det er, hvad det er. Jeg kan godt være bange for, at man først ved, hvad man mister, når det er væk, og så er det for sent, siger formanden, som understreger, at klubben ikke vil indlede den nye sæson, så længe det står klart, at det ikke er muligt at komme i mål.

1,6 millioner fra budgettet

I den forgangne sæson lykkedes det efter måneders intensivt arbejde at finde kapital hos en række loyale investorer samt i bestyrelsens selv til at fortsætte driften frem mod en ny sæson, men nu står det klart, at der mangler omkring 1,6 millioner kroner for at nå budgettet.

Op mod en million sponsorkroner er væk i forhold til sidste sæson.

- Til trods for at vi har planlagt en sæson med et stærkt reduceret budget, er der rigtig mange sponsorer, som ikke har valgt at gentegne eller har ønsket at halvere. Som det er nu, kan vi ikke komme i mål, og hvis det er omstændighederne, skal vi ikke ud i det, siger Brian Knudsen.

Så klubben lukker, hvis de penge ikke kan findes?

- Vi kan som bestyrelse ikke lukke klubben. Det kan kun aktionærerne, og derfor kan det blive udfaldet af generalforsamlingen, som skal afholdes. Men udfaldet kan også blive, at de kommer med nogle penge og nogle bestyrelsesmedlemmer, så projektet kan køre videre, siger formanden.

Brian Knudsen meddeler selv i aktionærbrevet, at han ønsker at træde ud af bestyrelsen, ligesom det er tilfældet for minimum to af de fem andre bestyrelsesmedlemmer i klubben. Formanden ønsker dog ikke at sætte navne på de medlemmer, som har meddelt, at de ønsker at træde ud af bestyrelsen.

- Jeg håber, at vi kan give stafetten videre til nogle, som er dygtigere. Det er mit håb for herrehåndbolden i byen. Hvis vi lukker, så kommer det til at påvirke en masse drenge, som gerne vil spille håndbold, og det er fandeme ærgerligt, siger Brian Knudsen, som anerkender, at der er en risiko for, at klubben ikke eksisterer længere ved udgangen af juli måned.

Den ekstraordinære generalforsamling afholdes først i slutningen af juli måned, da bestyrelsen vil skabe de bedst mulige forudsætninger for at flest mulige kan deltage og ikke er forhindret af ferieplaner.

Randers HH balancerer igen på kanten: Bestyrelsesformanden kan ikke garantere overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce