Andreas Svoldgaard spiller ikke håndbold for enhver pris

Andreas Svoldgaard ville stoppe med at spille håndbold, hvis hovedskader påvirkede hverdagen i længere tid. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Andreas Svoldgaard spiller ikke håndbold for enhver pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Andreas Svoldgaard, som i adskillige år har tørnet ud for Randers HH, fik i slutningen af sidste sæson en hjernerystelse, og det tager han alvorligt. Han vil nemlig ikke spille håndbold, hvis det kan gå ud over hverdagen.

Randers: Den seneste i rækken af elitesportsudøvere i Randers, der er blevet udsat for en hjernerystelse, er Andreas Svoldgaard, som i en årrække har spillet for Randers HH.

Han pådrog sig hjernerystelsen i oprykningskampen mod Lemvig i slutningen af april, da playmakeren fik en Lemvig-spillers hånd i hovedet.

- Det skete, da vi var i et overtalsangreb. Jeg sprang op for at lave et hopskud eller sende bolden ind til stregen. Derfor var jeg meget fokuseret, da jeg var i luften. Mens jeg hang i luften, fik jeg pludseligt en forsvarsspillers håndflade hårdt mod min kæbe og tinding. Lige i øjeblikket blev jeg en smule knockoutet, men jeg fik det hurtigt bedre og spillede derfor kampen til ende. Det var først et par dage efter, at jeg mærkede hjernerystelsen, siger Andreas Svoldgaard.

Heldigvis for den 27-årige playmaker varede hjernerystelsen kun i fire dage, hvor han døjede med smerter i kæbe og nakken. Men på trods af den forholdsvise lille hjernerystelse har det gjort indtryk på Andreas Svoldgaard.

- Jeg har selvfølgelig tænkt over, hvad det kan få af konsekvenser for mig, hvis jeg skulle gå hen og få flere hjernerystelser. Jeg har dog ikke konkret tænkt over, hvad jeg så ville gøre. Det er noget, jeg bare vil tage til den tid, hvis det skulle ske, fortæller Andreas Svoldgaard.

Er du nervøs for at få flere hjernerystelser?

- Nej, jeg er ikke nervøs, for så ville jeg ikke gå ind på banen. Det er ikke noget, jeg tænker over, og det ville også påvirke mit spil, siger playmakeren.

Hvor meget skal der til, for at du stopper med din håndboldkarriere?

- Hvis det gik ud over min hverdag i en længere periode. Jeg oplevede det heldigvis kun i fire dage, og så var jeg videre, men hvis det påvirkede mig i uger eller måneder, så ville jeg stoppe. Så meget er håndbold nemlig ikke værd i mit liv, fastslår Andreas Svoldgaard.

Andreas Svoldgaard har bemærket det store fokus på hjernerystelser i håndbold de seneste år, som han mener er blæst for meget op.

- Man skal som håndboldspiller selvfølgelig passe på sit hoved, men jeg synes, at det er begyndt at fylde lidt for meget i medierne. Hvis man eksempelvis er målmand, så er det efter min mening en erhvervsrisiko. Hvis man er bange for risikoen, skal man ikke spille håndbold, siger Andreas Svoldgaard.

Andreas Svoldgaard spiller ikke håndbold for enhver pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce