Thomasberg inden sidste test: Endnu et nederlag ødelægger ikke min nattesøvn

Thomas Thomasberg er ikke bekymret over, at det endnu ikke er blevet til en sejr i testkampene. Arkivfoto: Annelene Petersen

Thomasberg inden sidste test: Endnu et nederlag ødelægger ikke min nattesøvn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To nederlag mod Silkeborg og AaB samt uafgjort mod lokale seriespillere er det blevet til for Randers FC i opstarten. Men resultaterne bekymrer ikke cheftræner Thomas Thomasberg, som fredag tester truppen for sidste gang inden premieren.

Randers: Fredag eftermiddag venter Randers FC's sidste chance for at smage sejrens sødme, inden det bliver alvor i premierekampen mod Brøndby mandag 16. juli.

Trods periodevise fine takter i de forudgående tre træningskampe har Randers FC nemlig endnu ikke fået resultatmæssigt udbytte af anstrengelserne i opstarten, men det bekymrer ikke cheftræner Thomas Thomasberg, inden den sidste test mod Sønderjyske.

- Selvfølgelig er det rarest at vinde en kamp, men jeg har prøvet at spille en opstart, hvor vi ikke tabte i ti kampe, og så tabte vi den første turneringskamp, og jeg har også prøvet det omvendte scenarie. Vi deltager ikke i noget, hvor vi efterfølgende kan sige, at det er lige meget, hvis vi taber. Vi går igen på banen mod Sønderjyske for at lave et resultat, men kommer det ikke, så kommer det ikke til at ødelægge min nattesøvn, siger Thomas Thomasberg.

Efter vinterens opstart endte Randers FC med at gå ind i Superligaforåret uden en testsejr, og der lykkedes det først at hente alle tre point i syvende forsøg. En dårlig start, som fulgte klubben gennem resten af sæsonen.

- Jeg er ikke nervøs for, at billedet gentager sig. Selvfølgelig kan man tage ting med fra opstarten ind i den første kamp, men resultatet af anstrengelserne kommer først der. Om man har vundet eller tabt alle træningskampe, så tager man tingene fra den første kamp, og så er træningskampene i princippet glemt, forklarer cheftræneren.

Kort om træningskampen
Sted: Sydbank Park.Tid: Klokken 13.00.

Forventet startopstilling Randers FC: Frederik Due - Kevin Conboy, Jonas Bager, Erik Marxen, Johnny Thomsen - Saba Lobjanidze, Frederik Lauenborg, Nicolai Poulsen, Joel Allansson - Marcus Mølvadgaard, Emil Riis.

Skader: Mikael Boman, Kasper Enghardt og Mikkel Kallesøe.

Liveblog: Amtsavisen.dk.

Slut med eksperimenter

I sidste weekends 1-2-nederlag mod AaB eksperimenterede Thomas Thomasberg i første halvleg med tre mand i bagkæden i en 3-5-2, men det bliver ikke tilfældet i den sidste test i Haderslev.

Cheftræneren afslører, at han starter i 4-4-2, som det også har været tilfældet i testkampen mod Silkeborg og opvisningskampen mod et udvalgt hold fra moderklubberne. En formation, som han også indrømmer bliver den fortrukne i Superligaen, som man kunne se det under hans cheftrænertid i Hobro.

- Det ville være tåbeligt af mig at stå og videregive taktiske kort til de første kampe, men jeg kan godt afsløre, at 4-4-2 bliver vores formation langt de fleste gange. Men når det er sagt, så er det godt at have alternativer undervejs, hvis tingene ikke kører, siger Thomas Thomasberg.

Men skal der prøves mere af i kampen mod Sønderjyske?

- Nej, som udgangspunkt skal der ikke. Vi skal til at nærme os det, som bliver udgangspunktet, når sæsonen starter, men jeg kan ikke afvise, at vi kan finde på noget sidst i kampen, alt efter hvad der står, siger cheftræneren.

I de tre foregående testkampe har kun få spillere været på banen i alle 90 minutter, men mod Sønderjyske satser Thomasberg dog på, at en del flere af starterne skal spille hele kampen, ligesom han forventer, at mange af starterne kommer til at gå igen i premiereopstillingen mod Brøndby.

- Om det lige er startelleveren til kampen mod Brøndby, som starter inde i kampen mod Sønderjyske, det må vi se til, når vi kommer en uge længere hen. Men selvfølgelig er vi ved at nærme os, og der er formentlig også rigtig mange af dem, som starter i morgen, der også gør det i kampen mod Brøndby, fortæller Thomas Thomasberg.

Simon Graves var ikke med i testkampen mod AaB på grund af en mindre forstrækning, men han er blevet klar igen.

Til gengæld kommer Mikkel Kallesøe ikke i kamp.

Den arbejdsomme midtbanespiller fik stor ros for sin indsats i AaB-kampen, men ved mandagens træning fik han et vrid i foden, som har holdt ham væk fra træningsbanen siden. Thomas Thomasberg forventer dog, at han er tilbage i træning allerede på mandag.

Randers FC's sidste testkamp spilles på Sydbank Park i Haderslev klokken 13.00, og opgøret kan følges live på amtsavisen.dk.

Thomasberg inden sidste test: Endnu et nederlag ødelægger ikke min nattesøvn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce