Thomasberg efter nederlag i generalprøven: Vi er klar mod Brøndby

Frederik Due slap ikke for græs på tøjet i træningskampen mod Sønderjyske. Randers FC-keeperen havde nok at se til. Foto: Claus Thorsted

Thomasberg efter nederlag i generalprøven: Vi er klar mod Brøndby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en lige affære i første halvleg på Sydbank Park i Haderslev, skulle Randers FC være glade for, at Frederik Due havde en god dag i målet. Den defensive organisation svigtede i det første kvarter efter pausen, men Due afværgede stormløbet og sørgede for, at det kun endte 0-1 mod Sønderjyske.

Haderslev: Randers FC indleder den nye sæson i Superligaen om ni dage uden en sejr i bagagen fra opstarten.

Fredag havde randrusianerne den sidste mulighed for at tage en sejr med ind til Superligapremieren mod Brøndby den 16. juli på Bionutria Park, men som i de foregående testkampe mod Silkeborg og AaB endte det med et nederlag. Sønderjyske vandt opgøret 0-1 under sol og blæst i Haderslev.

- Det var en indsats, som jeg hverken var vild imponeret af eller vild irriteret over. Der var nogle, som præsterede godt, men der var også nogle, som skal hæve deres niveau, fordi vi kommer under et endnu større pres i premieren mod Brøndby, sagde Thomas Thomasberg, som ikke ville nærmere ind på spillernes individuelle præstationer i kampen.

Alvorligt sløjt så det ud for det randrusianske mandskab i begyndelsen af anden halvleg.

Her agerede Frederik Due redningsmand på fem kæmpestore chancer til hjemmeholdet. Organisationen i defensiven var ikke eksisterende, og cheftræner Thomas Thomasberg erkendte også, at det var et mindre mirakel, at hjemmeholdet ikke kom på måltavlen i den fase af kampen.

- Det antal chancer, som de fik i starten af anden halvleg, det var simpelthen for højt. De ramte indersiden af stolpen efter et minut og havde to eller tre bolde direkte ned igennem vores organisation. Det var for let, lød det fra cheftræneren.

- Når det gør lidt ondt, som det var tilfældet i det første kvarter af anden halvleg, har vi brug for, at forsvaret og stammen dernede hæver sig. Det så løst ud i det kvarter.

Kampen i tal
Sønderjyske - Randers FC 1-0 (1-0)

1-0 Søren Frederiksen (22.)

Randers FC: Frederik Due - Johnny Thomsen (77. Mikkel Dongsted), Jonas Bager (83. Simon Graves), Erik Marxen, Kevin Conboy - Joel Allansson (62. Tobias Damsgaard), Frederik Lauenborg (83. Marco Vesterholm, Nicolai Poulsen, Saba Lobjanidze - Marcus Mølvadgaard (77. Jannik Skov Hansen), Emil Riis (62. Andreas Bruhn).

Advarsler: Kevin Conboy (61.)

Fabelagtig Due

Forud var forløbet 45 jævnbyrdige minutter. Både Emil Riis og Saba Lobjanidze fik testet hjemmeholdets Sebastian Mielitz i målet i kampens indledning, men gæsternes bedste forsøg kom efter et hjørnespark, hvor Jonas Bager pandede bolden på ydersiden af stolpen.

Randers FC var i teten de første tyve minutter, men hjemmeholdet viste sig effektive. Kun én mulighed skulle sønderjyderne bruge på at sende bolden ind bag Frederik Due, da Søren Frederiksen sendte en tværpasning fra Christian Jakobsen i nettet.

Frederik Due var uden chance ved målet, men han besluttede sig alligevel for at tage eftertrykkeligt revanche. Ti minutter senere leverede han en stor redning på et kraftfuldt hovedstød tæt under mål, inden han ene mand reddede holdets skrantende defensiv i starten af anden halvleg og sendte et signal til klubben om, at han er klar til at overtage for Hannes Halldorsson.

Til gengæld så det ud til, at savnet af Bashkim Kadrii kan blive stort, hvis det ikke lykkes for Søren Pedersen at finde en erstatning med nogle af de samme kvaliteter.

- Det hjælper ikke at snakke om dem, som ikke er her, svarede Thomas Thomasberg på spørgsmålet om manglende offensiv kvalitet i truppen.

Men et faktum var det, at ligeså god som Frederik Due var i målet, ligeså mangelfuldt var det i alt for store perioder af anden halvleg i offensiven.

Nuvel blev der mod slutningen foretaget mange udskiftninger fra begge mandskaber, som brød rytmen, men kampen skulle helt hen i det 81. minut, inden der kom en reel mulighed for udligning.

Den var så til gengæld stor.

Saba Lobjanidze, som var langt fra det niveau, han viste i foråret, fandt plads mellem hjemmeholdets midtbane og forsvar. Han tog bolden med ned mod sønderjydernes forsvar, og skubbede den ud mod højre til en helt fri Andreas Bruhn, som måtte se sit chip blive reddet af en forsvarsspiller. Bolden var ellers forbi Sebastian Mielitz og på vej i nettet.

Men herefter fortsatte lige ved og næsten-tendensen blandt Randers FC's forreste, som Saba Lobjanidze kronede med sløj afslutning lige i næverne på Sebastian Mielitz kort før tid, inden han fortvivlet kastede armene ud mod siden.

Ingen mål er det blevet til i opstarten for georgieren, og man må sige, at han er landet igen efter sit fabelagtige forår med ti scoringer.

Både ham og Randers FC har næppe noget imod, at der stadig er ti dage til premieren i Superligaen, selvom Thomas Thomasberg understregede, at holdet er, hvor det skal være, når det går løs mod Brøndby.

- Men ligegyldigt hvor klar vi er, så kommer vi op imod et af de allerbedste hold i Danmark, og der skal vi ramme på alle parametre for at være med, sagde cheftræneren.

Thomasberg efter nederlag i generalprøven: Vi er klar mod Brøndby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce