Frankrig fik en hjælpende hånd

Her sker det - Fernando Muslera laver sit første drop i turneringen og er skyld i det andet franske mål. Foto: Johannes Eisele/Scanpix

Frankrig fik en hjælpende hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afbud fra en superstjerne og et fælt målmandsdrop slukkede Uruguays VM-håb. Frankrig spillede en kontrolleret kamp, men holdets største spiller viste en uheldig attitude, der kunne tyde på dårlig indflydelse fra en klubkammerat.

Det var aldrig en kamp.

Det var aldrig spændende.

Og det var vel den største skuffelse, da Frankrig med en smertefri 2-0-sejr over Uruguay som det første hold spillede sig i VM-kvartfinalen.

Rafael Varane og Antoine Griezmann var målscorerne for et fransk hold, der godt nok ikke imponerende voldsomt - i hvert fald ikke offensivt - men som efterhånden synes at have spillet sig i en form, der kunne tyde på, at alt topper på det rette tidspunkt.

Toppen er tynd

Men franskmændene fik altså også den hjælp, de skulle bruge.

Faktisk allerede før kampen overhovedet var sparket i gang.

Vel skal hold på dette niveau kunne komme sig over tabet af en enkelt spiller, men toppen af Uruguays trup er trods alt ikke mere imponerende end, at et afbud fra Edison Cavani gør forfærdelig ondt.

Der er vel kort fortalt tre spillere, der ikke kan undværes hos Uruguay, Diego Godin, Luis Suarez og netop Edison Cavani, og måske er Cavani den mest uundværlige af dem alle. Paris St. Germain-stjernen er ikke bare målscorer og holdspiller, han er også makker til Suarez - det er som at skære det ene ben af Barcelona-angriberen, når Cavani ikke er med.

Derfor var den uruguayanske offensiv alvorligt amputeret, og planen var mere end nogen sinde at jagte succesen ved hjælp af en solid defensiv.

Og den var solid. Meget, meget solid.

Intet så vi til de højt besungne franske angribere i første halvleg, og der skulle en dødbold til kort før pausen, før vi skiftet på måltavlen. Smertelig, smertelig scoring for Uruguay, og for at gøre ondt værre var det faktisk Christian Stuani, Edison Cavanis afløser, der placerede sig forkert og tillod Rafael Varane at heade ind.

Muslera lavede Loris-fejl

Så var Uruguay for første gang i turneringen bagud og sådan for alvor presset, og da den franske målmand Hugo Loris minuttet efter den franske føring forpurrede en uruguayansk chance - Martin Caceres fik headet - var udgangspunktet for anden halvleg, at sydamerikanerne skulle angribe.

Det gik ikke ret godt.

Det så grangiveligt ud til, at træner Oscar Tabarez ikke havde en plan for det offensive spil, og det franske forsvar havde ingen som helst problemer med at afvise angrebene.

Men der stod jo stadig kun 1-0, chancen for en udligning på en dødbold var til stede - håbet var ikke dødt.

Indtil Fernando Muslera i Uruguays mål et kvarter efter pausen lavede sin første fejl i turneringen - lidt mage til den, Loris Karius lavede for Liverpool i Champions League-finalen - og Antoine Griezmann fik foræret sin tredje scoring i turneringen.

Mbappé lavede en Neymar

Så var der lukket og slukket.

Uruguay havde intet at skyde med i offensiven, og egentlig skulle Frankrig bare have tiden til at gå.

Det gjorde Didier Deschamps' hold meget solidt og professionelt, og der var egentlig kun antræk til panik en enkelt gang.

Pludselig lå Kylian Mbappé midt på den uruguayanske halvdel. Umuligt på tv-billederne at vurdere, hvad der skete, da han løb forbi Christian Rodriguez, men umiddelbart lignede det, at Mbappé filmene og altså havde nærstuderet sin holdkammerat i Paris, Neymar, lidt for ivrigt. Uværdigt af den 19-årige stjernespiller, der henrykkede os med sine to mål og det tilkæmpede straffespark mod Argentina, men som var ret anonym mod Uruguay. Bortset fra ovenstående drama - spændende at se, om han nu bliver lagt for had på samme måde som Neymar...

Og spændende at se, hvad der egentlig er i dette franske hold i de sidste, afgørende kampe.

Om der virkelig er guldpotentiale i Deschamps' udvalgte.

Det er umuligt at vurdere ud fra præstationen mod Uruguay.

Jo, det var solidt, sejren var aldrig i fare, og defensivt var der i hvert fald ikke noget at komme efter, men med bold var det hverken fantasifuldt eller chanceskabende. Frankrig lignede ikke et hold, der havde løsninger mod en stram defensiv - udover dødbolde.

Men det var alligevel nok.

Først og fremmest, fordi franskmændene fik en hjælpende hånd.

Frankrig fik en hjælpende hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce