Skæbnedag i Randers HH: Formand tør ikke spå om redning

Tirsdag bliver det afgjort, om Randers HH kan drives videre. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Skæbnedag i Randers HH: Formand tør ikke spå om redning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag bliver det afgjort på en ekstraordinær generalforsamling, om Randers HH må dreje nøglen om. Ifølge bestyrelsesformand Brian Knudsen skal der nye folk på banen for at drive klubben videre.

Randers: Det er skæbnetid i Randers HH, når klubbens bestyrelse og aktionærer tirsdag eftermiddag mødes til ekstraordinær generalforsamling i Arena Randers.

Eliteprojektet, der blev sat i søen i 2006 og kulminerede med en historisk oprykning til Håndboldligaen i 2016, er stødt ind i alvorlige problemer, som skal løses på den ekstraordinære generalforsamling, hvis ikke Randers HH A/S skal lukke ned og bombe randrusiansk herrehåndbold tilbage i 3. division, hvor projektet startede i sin tid.

På generalforsamlingen skal der sættes en ny bestyrelse sammen, da flere medlemmer - her i blandt formand Brian Knudsen - ønsker at trække sig, og desuden skal der strikkes en økonomisk plan sammen for den kommende sæson, hvor man allerede er 1,6 millioner kroner nede i forhold til det planlagte budget.

Ifølge Brian Knudsen har man fundet to mulige kandidater i jagten på frisk blod til bestyrelsen, men det betyder langt fra, at man er i mål med at sikre fremtiden i Randers HH.

- Vi har to kandidater til bestyrelsen, men det er altså ikke sådan, at vi møder op med en løsning, som aktionærerne bare skal nikke til. Vi har brug for, at der kommer folk med nye kræfter og idéer. Derfor har jeg også skrevet rundt til aktionærerne i sidste uge, at de ikke må tro, at der ligger en færdig plan klar, når de møder ind til den ekstraordinære generalforsamling, for det gør der ikke, siger Randers HH-formanden.

Men ville det ikke være mere realistisk, at nye erhvervsfolk og investorer meldte sig på banen, hvis de kunne starte fra nul i stedet for at skulle begynde med at lukke et hul på de 1,6 millioner kroner, som allerede mangler i forhold til budgettet?

- Jo, det kan du sige. Men når jeg er på rundtur hos de folk, der har været med til at støtte op om klubben, så tror jeg godt, at man finde pengene til at få barberet det beløb ned. Egentlig tror jeg, at det er et større problem at finde en ny bestyrelse end at finde pengene. Vi har efterhånden har skåret så meget ind til benet, at det kræver utrolig store ressourcer for os i bestyrelsen at drive klubben videre. Jeg har brugt to af mine arbejdsdage om ugen på at være formand for Randers HH, og det kan jeg ikke blive ved at forsvare over for mig selv og min virksomhed, siger Brian Knudsen.

Dermed åbner han altså op for, at den økonomiske knude måske kan bindes op med hjælp fra de nuværende støtter omkring klubben.

Det sker der ved Randers HH-konkurs
Hvis Randers HH A/S må dreje nøglen om, har det følgende sportslige konsekvenser:

Førsteholdet trækkes ud af 1. division, og licensen går tilbage til Randers KFUM. Fra sæsonen 2019/2020 tvangsnedrykkes holdet til 3. division.

Hornbæk SF, som fungerer som andethold for Randers HH og spiller i 2. division, bliver fra sæsonen 2019/20 tvangsnedrykket til jyllandsserien. Det betyder, at holdet reelt ikke har noget at spille for i den kommende sæson i 2. division.

Også de øvrige moderklubber under Randers HH vil fra sæsonen 2019/2020 blive tvangsnedrykket til jyllandsserien, hvis de ikke allerede spiller i den række eller lavere rangerende rækker.

Randers HH Talent, der driver klubbens ungdomshold, bliver ikke direkte berørt, da de ikke er en del af aktieselskabet Randers HH A/S. Som selvstændig forening vil de stadig kunne modtage kommunalt tilskud. Økonomien i Randers HH Talent vil dog blive berørt, da de årligt har modtaget et beløb til driften fra Randers HH A/S.

Bekymrende stille

Men skal det overhovedet være et tema, kræver det, at der melder sig en ny gruppe af folk, som er villige til at drive klubben videre.

- Om der kan findes en løsning på den ekstraordinære generalforsamling, ved jeg ganske enkelt ikke. Jeg er lige så spændt på det som alle andre. Men det bekymrer mig, at der i ugerne op til generalforsamlingen har været utrolig stille både fra potentielle sponsorer og folk, som kunne have rakt hånden op og sagt, at de gerne ville være med til at forsøge at trække klubben videre, siger Brian Knudsen.

- Er du skuffet over, at I ikke har mødt større opbakning fra byens virksomheder?

- I bund og grund bestemmer virksomhederne selv, hvad de vil bruge deres penge på. Men når man ofte hører virksomheder, der klager over, at der mangler både det ene og det andet her i byen, er jeg skuffet over, at man så ikke bakker op om Randers HH som et af byens projekter. Det overrasker mig, at der er virksomheder, der fokuserer så meget på at tjene to kroner, hver gang man investerer en, og så lidt på, at der skal være noget for deres ansatte, der bor her i byen, siger Brian Knudsen.

Skæbnedag i Randers HH: Formand tør ikke spå om redning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce