Randers HK hårdt ramt af skader før første testkamp

Randers HK begyndte træningen i juli. Fredag spiller holdet den første træningskamp. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Randers HK hårdt ramt af skader før første testkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HK-træner Niels Agesen har blot planlagt seks træningskampe forud for den nye sæson, hvor man til gengæld bliver matchet mod skrappe modstandere. Først test er fredag eftermiddag mod Herning/Ikast i Hobro Idrætscenter. Randers HK-truppen er dog plaget af skader til opgøret.

Randers: Randers HK-træner Niels Agesen har valgt en smal menu bestående af blot seks træningskampe frem mod den nye sæson. Til gengæld bliver det mod skrappe modstandere, som forventes at skulle spille med i toppen af den danske liga i den kommende sæson samt to tyske modstandere, der blandt andre tæller de tyske mestre, Thüringer HC.

Første test er fredag eftermiddag mod Herning/Ikast i en kamp, som spilles i Hobro Idrætscenter. Herning/Ikast er det tidligere FCM Håndbold, som har skiftet navn, men selv om det er en stærk modstander, har Niels Agesen først og fremmest fokus på sit eget mandskab til opgøret.

- Den første træningskamp er til intern vurdering og justering. Vi skal se, hvor vi står, og kommer ikke til at kigge ret meget på resultatet, siger Niels Agesen.

Hans største hovedpine lige nu er, at en lang række af spillerne er ukampdygtige. Udover langtidsskadede Maria Fisker er Randers HK uden den svenske stjerne, Jamina Roberts, som kronjyderne har hentet tilbage til den danske liga efter et ophold i Ungarn. Roberts har været igennem et indgreb i knæet og bliver ikke klar til sæsonens første kampe.

Heller ikke Camilla Degn, Camilla Dalby eller Martina Thörn kommer i aktion i Hobro, hvor man desuden har Anne Sofie Hjort tvivlsom.

- Af vores skadede spillere er det kun Camilla Dalby, som jeg forventer, vil være klar, når vi spiller vores første turneringskamp. Det er klart, at det ikke er optimalt for vores forberedelser, og det er specielt uheldigt, at vi har begge vores venstre fløje i Degn og Fisker ude på grund af skader, siger Randers HK-træneren.

- Men vi vidste godt, at der var en del spillere, der havde efterslæb fra sidste sæson, og vi skal glæde os over, at vi får mulighed for at spille nye spillere som Sabine Pedersen, Line Mai, Nina Wörz, Celine Sivertsen og Julia Eriksson ind på holdet i de her testkampe, tilføjer Niels Agesen.

Opstarten i Randers HK
Sådan ser programmet ud i Randers HK forud for den nye sæson:3. august i Hobro

17.30 Randers HK - Herning-Ikast Håndbold

11. august i Auning

16.00 Randers HK - Team Esbjerg

14. august i Roskilde

18.30 Pokalkamp Roskilde - Randers HK

18.-19. august

Ringkøbing Skjern Elite Cup

23. august i Buxtehude

19.00 Buxtehude SV - Randers HK

24. august i Buxtehude

18.00 Thüringer HC - Randers HK

29. august i Arena Randers

18.30 Ligapremiere Randers HK - Odense HC

Højere tempo

Han tager hul på sin anden sæson som cheftræner i Randers HK og har et mål om, at holdet i denne sæson kommer til at spille noget af det hurtige håndbold, som har været Niels Agesens varemærke i både TTH Holstebro og Nykøbing Falster.

- Vi skal være i stand til at spille med mere intensitet og et højere tempo i kontraspillet, end vi gjorde i sidste sæson. Jeg forventer, at vi kan fastholde vores presspil over længere perioder, men derudover skal vi selvfølgelig også formå at udnytte, at vi råder over mere skudkraft og fysik i bagkæden, end jeg har oplevet nogensinde tidligere med de hold, jeg har trænet, siger Niels Agesen, der blandt andet har fået tilgang af den svenske kanonskytte Julia Eriksson til ventre back og har Camilla Dalby tilbage på højre back efter veloverstået graviditet.

Mens det til tider kneb med det hurtige angrebsspil i sidste sæson, var Randers HK til gengæld stærke i forsvaret, og det satser Niels Agesen på at tage med ind i den nye sæson.

- Jeg forventer, at vi i hvert fald er status quo i forhold til sidste sæson, når det handler om styrken i forsvaret, og over tid tror jeg også på, at vi vil være endnu bedre. Vi har Dragenberg og Hjort med fra sidste sæson og både Nina Wörz og Julia Eriksson kommer også til at byde ind på den del, siger Randers HK-træneren.

Stærkere trup

Randers HK sneg i sig sidste sæson med i DM-slutspillet via en ottendeplads, og ambitionen er, at holdet hvert år skal forbedre sig frem mod det langsigtede mål om at komme tilbage på medaljeskamlen.

På papiret har Randers HK da også et stærkere hold end i sidste sæson, men toppen af ligaen ser generelt også ud til at blive stærkere.

- Jeg forventer, at der vil være tre hold i toppen i form af København, Odense og Team Esbjerg, men generelt ser jeg otte hold, som kommer til at skille sig ud og kan slå hinanden på kryds og tværs, mens der så vil være seks hold tilbage i bunden af ligaen. Der er ingen tvivl om, at vi skal være blandt de otte hold, som skiller sig ud. Men det kan godt ske, at der kommer til at gå nogle kampe, før vi får slået det fast. Dels har vi spillere, som vi skal have tilbage fra skader, og dels har vi ti nye ansigter i truppen, siger Niels Agesen.

Når han har valgt få, men stærke træningsmodstandere, hænger det sammen med, at han gerne vil forberede sit hold på, hvilket niveau de på sigt skal nå op på.

- Jeg har ikke en fast skabelon for, hvordan jeg griber en opstartsfase an. I min sidste sæson i Nykøbing Falster valgte vi stort set kun at træne fysisk og spille træningskampe op til sæsonstart, og det var der mange, der mente, var forkert, da vi ved juletid var uden for top 6, men der var ikke så mange, der talte om det, da vi så endte med at blive mestre. Men med tiden har jeg fået mere ro i maven omkring, hvordan man skal gribe det an og justere til hen ad vejen, siger Niels Agesen.

- I år har jeg valgt, at vi skal have færre træningskampe, end vi plejer. Men til gengæld bliver det kampe, hvor spillerne bliver maksimalt testet, og det har jeg gjort, fordi jeg har spillerne til det og gerne vil vise dem, hvad det er for et niveau, vi skal nå op på, siger han.

Kampen mod Herning/Ikast spilles klokken 17.30, og amtavisen.dk liveblogger fra opgøret.

Randers HK hårdt ramt af skader før første testkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce