Annonce
Østjylland

"3F skaffer østarbejdere lavere løn"

»Der bliver færre penge i lønningsposten, når de litauiske medarbejdere skal over på dansk overenskomst«, forklarer Helge Højland fra Lykkegården. Arkivfoto

Gartnervirksomheden Lykkegården føler sig tvunget til at indgå overenskomst, der efter deres opfattelse giver de ansatte mindre i lønningsposen.

Annonce

De omkring 70 ansatte litauere, der arbejder på salatgartneriet Lykkegården ved Auning på Djursland, kan takke fagforeningen 3F for, at de får mindre i lønningsposen, når de får udbetalt deres næste hyre.

3F på Djursland ser ingen problemer i at skaffe dansk arbejdskraft til gartnerivirksomheden, som i dag beskæftiger omkring 70 litauiske medarbejdere. Arkivfoto

Det mener Helge Højland, medindehaver af gartnervirksomheden, der efter en faglig blokade fra 3F har følt sig tvunget til at indgå en overenskomst med fagforeningen.

»Jeg er lidt bange for, om vi fremover vil kunne holde på mange af vores dygtige medarbejdere nu, hvor de får mindre udbetalt, efter at de er kommet på dansk overenskomst«, forklarer Helge Højland.

Faglig sekretær i 3F på Djursland Vagn Udengård kan ikke genkende Helge Højlands udlægning af vilkårene for de ansatte litauere.

»Jeg kan slet ikke se, hvordan Højland når frem til, at hans medarbejdere vil få mindre udbetalt, når de kommer ind under en dansk overenskomst«.

Han henviser til, at 3F's overenskomst vil betyde en timeløn på 128 kroner og hertil kommer så feriepenge, pension samt søgne- og helligdagsbetaling mod den timeløn på 80-90 kroner, som litauerne efter fagforeningens opfattelse, har fået hidtil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce