Annoncørbetalt indhold

4 gode råd til en mere sikker færdsel på internettet

PR-foto credit

Denne artikel indholder sponsoreret indhold

Hvis du er som de fleste danskere, er du sikkert helt afhængig af en internetforbindelse i det daglige. I den moderne verden foregår en stor del af vores liv online, hvilket både gælder for det sociale liv og arbejdslivet, mens også mange andre praktiske ting som eksempelvis indkøb, betaling af regninger og kontakt til det offentlige i dag foregår gennem internettet.


Annonce

Internettet giver et væld af muligheder, men der ligger også forskellige farer og lurer online, og derfor kan det betale sig at tænke lidt over din sikkerhed, hvis du gerne undgå ubehagelige overraskelser, når du færdes på nettet.


Men hvilke forholdsregler kan du tage for at sikre en mere sikker færdsel, når du bevæger dig rundt på nettet hver dag? Det kan du læse mere om herunder.


1.     Beskyt dig selv mod hackere ved at gøre dig anonym online

En af de første ting, du kan gøre for at sikre dig selv online, er at benytte en VPN-service, når bruger internettet. Du kan se udvalget af VPN-tjenester på vpnportalen.dk, hvor du også kan læse meget mere om de fordele, som følger med at bruge en VPN-service.


Men hvorfor skal du egentlig bruge en VPN-service? Det skal du først og fremmest, fordi det gør din færden på nettet anonym.


Når du bruger internettet og dets mange forskellige tjenester, kan al din aktivitet spores tilbage til din personlige IP-adresse, så alle kan følge med i, hvad du laver online. Det er der mange gode grunde til, men det gør dig også sårbar på nettet, da andre end din internetudbyder potentielt kan følge med i, hvad du laver.


På samme tider skaber din IP-adresse en motorvej mellem internettet og din computer, hvorfor kriminelle typer på nettet kan få adgang til dine enheder.


Kriminelle typer kan få fat i dine personlige data samt passwords, når det sendes imellem din computer eller mobiltelefon og en server, og hvis først dine data bliver stjålet, kan det skabe store problemer for dig.


Derfor er det en stor fordel at skjule din IP-adresse, når du bruger internettet. Og det er her, en VPN-service kommer ind i billedet. En VPN-service gør dig nemlig anonym på internettet ved at skjule din virkelig IP-adresse, så hackere ikke har en chance for at få fat i dine data eller for at få adgang til din computer eller mobiltelefon.


Derfor gør en VPN-service det langt mere sikkert at bruge internettet, hvilket især gælder på offentlige steder, hvor mange mennesker har adgang til de samme netværk. Her er det nemlig ekstra nemt for en eventuel hacker at få adgang til dine data og dine enheder, hvis du ikke er beskyttet med en VPN-service.


2.     Udlever aldrig dine data uden at være kritisk

Selvom en VPN-service er et godt skridt på vejen mod at sikre en mere sikker færdsel online, så kan den ikke beskytte dig 100 %. Det er nemlig også vigtigt, at du generelt tænker dig om på nettet og tager dine forholdsregler i den daglige brug af diverse services.


En vigtig forholdsregel at tage er, at du aldrig skal udlevere dine personlige data eller oplysninger til sider eller folk, du ikke stoler på eller kender. Du må eksempelvis aldrig udlevere dine bankoplysninger med mindre du er ved at handle på en webshop, du stoler på, da der ellers er stor chance for, at dine bankoplysninger vil blive udnyttet til at stjæle penge fra din konto.


Du må heller aldrig oplyse andre meget personlige data som eksempelvis dit CPR-nummer, med mindre du bruger en offentlig tjeneste som eksempelvis borger.dk. Hvis du udleverer personlige oplysninger til andre, risikerer du at blive identificeret af fremmede, og dine data kan udnyttes til at foretage ulovlige handlinger i dit navn.


3.     Husk den sunde skepsis

Det er generelt en rigtig god idé at være skeptisk, når du bruger internettet. Når du er online, kan du ikke stole på fremmede på samme måde, som du kan, når du bevæger dig rundt i den virkelige verden.


Derfor er det først og fremmest vigtigt at huske, at hvis du ser eller oplever noget på nettet, som virker for godt til at være sandt, så er der en ret stor sandsynlighed for, at det rent faktisk er for godt til at være sandt.


4.     Kontakt politiet

Det er lige så forket at bryde loven online, som det er at bryde den i den virkelige verden. Derfor står politiet naturligvis klar til at hjælpe dig, hvis du oplever noget, som er ubehageligt.


Politiet kan eksempelvis hjælpe dig, hvis du får stjålet personlige data, eller hvis du oplever snyd med nethandel eller lignende. Tøv derfor aldrig med at søge hjælp ved at gå til politiet, hvis du bliver snydt eller på andre måder oplever noget ubehagelige, når du er på nettet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.