Annonce
Navne

40 år: Hun udfolder sig på skærmen og i sadlen

Den danske springrytter og realityperson Tina Lund fylder 40 år torsdag 14. januar. Her ses hun med sin mand, Allan Nielsen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Tina Lund har skabt en karriere, som både indeholder ridesport på eliteplan og reality-tv i bedste sendetid. Torsdag 14. januar fylder Tina Lund 40 år.
Annonce

40 år: Hun er kendt som en af Danmarks bedste springryttere og mest feterede realitypersonligheder herhjemme.

Tina Lund har skullet navigere i en tilværelse som konkurrencerytter og forsidefrue i TV3's program af samme navn. Torsdag 14. januar fylder hun 40 år.

Tina Lunds passion for ridesport begyndte i en tidlig alder. Allerede som 10-årige satte hun sig op i sadlen. Snart blev det klart, at hun havde evnerne til at blive en god rytter.

Succesen på banen var dog ikke med hende i klasselokalet, har hun tidligere fortalt. Her kunne Tina Lund til tider føler sig mindre værd end klassekammeraterne grundet sin ordblindhed.

Men med tiden udviklede hun sig til at blive en anerkendt springrytter. Hun har vundet det danske mesterskab i spring 19 gange. Siden førte sportskarrieren til sejre i mesterskaber i både Norden, Europa og USA.

Parallelt med livet som sportsudøver åbnede der sig en ny verden for Tina Lund: tv-underholdning.

I 2008 deltog hun i TV2's "Vild med dans". Senere blev Tina Lund en del af hovedpersonerne i TV3's realityprogram "Forsidefruer", som er løbet over skærmen i flere sæsoner.

For otte år siden valgt Tina Lund og hendes mand, den tidligere fodboldspiller Allan Nielsen, at rykke teltpælene op og flytte til emiratet Dubai. Det skete, så livet som mor kunne indpasses med ridesporten.

- Jeg kan være sammen med børnene hele morgenen og så tage til stævne og ride og komme hjem om aftenen, har Tina Lund fortalt.

Hun og Allan Nielsen bor fortsat i Dubai. Parret har en datter og en søn.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers HK

Agesen og Mejlvang efter to point i vestjysk drama: - Havde det været for ti år siden, var jeg gået fuldstændig amok

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Randers FC

Efter fire års AGF-samarbejde: Favrskov-klub vender tilbage til Randers FC's klubfællesskab

Annonce