Annonce
Randers

40-årig varetægtsfængslet i stor svindelsag: Stod for oprettelse af skraldespandsselskaber

Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Randers: Retten i Randers besluttede ved et grundlovsforhør tirsdag middag at varetægtsfængsle en 40-årig mand fra Sjælland indtil 8. oktober.

Den 40-årige mand er en del af en verserende sag om groft momssvig, hvor op til flere personer allerede er sigtede for at have svindlet med eksportsalget af et større antal dyrere biler fra Tyskland til en række forhandlere i Danmark. Ved handlerne blev den skyldige salgsmoms ifølge anklagemyndigheden ikke afregnet, hvorved den danske stat gennem en længere periode er blevet snydt for store beløb.

Den 40-årige mand mistænkes ifølge sigtelserne mod ham for at have medvirket i svindlen ved at tage del i oprettelse og efterfølgende konkurs af en række involverede skraldespandsselskaber, som er blevet brugt til at begå det omfattende momssvig mod den danske stat.

Særlig Efterforskning Vest har efterhånden i et stykke tid efterforsket den omfattende sag om momssvig i tæt samspil med Skattestyrelsen, Motorstyrelsen og tysk politi. På nuværende tidspunkt er 11 personer sigtede i sagen. De 11 personer er siden 10. september anholdt i politikredsene Nordsjælland, Midt- og Vestsjælland, Midt- og Vestjylland, Syd- og Sønderjylland og Østjylland samt i Tyskland.

Den 40-årige mand fastslog i retten, at han nægtede sig skyldig i alle anklager. Herefter valgte dommeren af hensyn til den videre efterforskning af sagen at lukke dørene for resten af retsmødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Annonce