Annonce
Østjylland

40.000 kroner til ung århusiansk kunstner

Mark Tholander bliver hædret. Foto: Flemming Krogh
15. juni Fonden uddeler priser for kunst med tabubelagte emner.
Annonce

AARHUS: Den unge århusianske kunstner Mark Tholander får anerkendelse for sin kunst. Han er en af seks kunstnere, som får 15. Juni Fondens hæderspris til fremadstormende talenter inden for kunst og design. Prisen uddeles for sjette år i træk.

Modtagerne af årets hæderspriser har sat sig for at undersøge tabubelagte emner. Fremtidens kunstnere og designere er ikke bange for at sætte fingeren på nogle af de ømme punkter, som vi som samfund ofte prøver at vige udenom – og netop derfor er det så vigtigt at anerkende dem, der med mod, kunstnerisk ambition og velargumenteret viden forstår at flytte grænserne, skriver fonden i begrundelsen. 15. Juni Fonden belønner seks afgangsarbejder med hver 40.000 kroner som et anerkendende skulderklap samt en økonomisk håndsrækning.

Mark Tholander er uddannet fra det Jyske Kunstakademi i Mejlgade i Aarhus og vinder med videoinstallationen ”They built the widened coral reef”.

15. Juni Fonden er stiftet af Lise og Valdemar Kähler i 1991. Fondens formål afspejler stifternes store interesse for kunst og kultur, forskning og uddannelse, samt deres humanitære og sociale engagement og glæde ved den danske natur og jagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte af sejren i Hobro: Bundgaard-debut, karantænefare og et mirakel fra puljesejr

Annonce