Annonce
Randers

40 børn smager på madspild på Fladbro Kro

Fladbro Kro har deltaget i de landsdækkende Smagens Time-arrangementer siden starten for 10 år siden. Billedet er fra 2017. Arkivfoto: Annelene Petersen
Fladbro Kro inviterer for 10. gang til middag - Smagens Time - hvor kun børn er inviteret. I år er temaet 'madspild'.

RANDERS: Tirsdag den 29. oktober slår Fladbro Kro dørene op for 40 børn til et middagsselskab, hvor forældre og andre voksne på forhånd er sat uden for døren. Overskriften for arrangementet er 'Smagens Time - forbudt for voksne' og foregår i regi af kok Claus Meyers Melting Pot Fonden. Det er tiende gang, at Fladbro Kro er med i arrangementet.

- Målet for middagen er, at børnene får øjnene op for, hvad et måltid kan betyde. At spise sammen er med til at skabe sociale relationer, bygge broer og skabe glæde. Og samtidig går overskuddet fra de mange middage und om i landet til velgørende formål bla. i Bolivia, New York og Danmark, fortæller Jonna Hvas, der sammen med sin mand Evan Pedersen ejer Fladbro Kro.

Temaet for året Smagens Time-arrangement er madspild. Tidligere sørgede Melting Pot Fonden for sponsorerede råvarer, men i år her det været op til restauranten selv at skaffe til huse.

- Vi har allieret os med Rema 1000 i Hornbæk og AB Catering, som donerer råvarer, der ellers ville blive kasseret. Det betyder også, at jeg først samme morgen som middagen skal finde sted, ved, hvad vi har at arbejde med. Så det er først på selve dagen, at jeg kan komponere en menu, siger Jonna Hvas.

Annonce
Sidste år kom der to 11-årige drenge, der bad om at få 'et bord til to'. Hvilket de naturligvis så fik

Jonna Hvas, medejer af Fladbro Kro

Barren sat højt

Det er Fladbro Kros faste kokke, der forestår tilberedningen af aftens madspild-menu. Og kroen har allerede sat barren ganske højt.

- Sidste år fik børnene blandt andet rådyr med kantareller, hvilket for mange ikke er en almindelig middag, fortæller hun.

Og nej, selv om børnene hver betaler 168 kroner for at sidde med ved bordet, er det ingen overskudsforretning for kroen.

- Hvilket er ok. Arrangementet er tænkt som et velgørenhedsarrangement.

Billetter til arrangementet er solgt via Melting Pot Fondens hjemmeside. Og børnene, der er mellem 5 og 15 år, reagerer i øvrigt meget forskelligt på at få serveret sådan en menu.

- Nogle er jo vant til denne type med, mens det for andre er helt nyt. Mange af især pigerne er dresset voldsomt op til middagen i deres fineste kjoler og smykker. Og sidste år kom der to 11-årige drenge, der bad om at få 'et bord til to'. Hvilket de naturligvis så fik, fortæller Jonna Hvas.

Og selv om overskriften for middagen er smagens time, får børnene på Fladbro Kro dog halvanden time til at nyde kokkenes frembringelser - fra 16.30 til 18.00.

Melting Pot Fonden

Melting Pot Fonden er erhvervsdrivende og har et almennyttigt og alment velgørende formål. Gennem aktiviteter, der har mad, madhåndværk og entreprenørskab som gennemgående elementer, er formålet at øge livskvaliteten og forbedre fremtidsmulighederne blandt udsatte og marginaliserede befolkningsgrupper og udvalgte udviklingslande. Som målgruppen forstås især, men ikke alene, børn og unge, personer med kriminel baggrund, flygtninge og indvandrere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce