Thomsen: AGF og Randers FC minder en del om hinanden

Johnny Thomsen spiller søndag sin kamp nummer 196 for Randers FC. Foto: Mads Dalegaard/Scanpix

Thomsen: AGF og Randers FC minder en del om hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blot to gange har Johnny Thomsen som Randers FC-spiller været med til at tabe til AGF. Men han har noteret sig, at AGF under David Nielsen har fået styr på den defensive struktur og i lighed med Randers FC satser på at lukrere på omstillinger.

Randers: Er der en spiller i Randers FC-truppen, der ved, hvad det vil sige at spille lokalopgørene mod AGF, er det Johnny Thomsen.

Den 36-årige højreback har indtil videre spillet 11 kampe for Randers mod AGF og blot tabt to gange, og han lægger da heller ikke skjul på, at opgørene mod "De Hviie" hører til højdepunkterne i den kampkalender, som en sæson i Superligaen byder på.

- De er altid intense opgør, hvor man godt kan mærke, at der er lidt mere på spil end bare de tre point. Der er en stolthed de to byer imellem, som gør, at man bare ikke vil tabe de opgør, siger Johnny Thomsen.

Man skal tre år tilbage for at finde Randers FC's seneste nederlag til AGF, hvilket ifølge Johnny Thomsen handler meget om, at randrusianerne har været mentalt stærke i opgørene.

- Der er bare nogle hold, som man har det bedre imod end andre, men de her opgør handler rigtig meget om at finde det rigtige spændingsniveau. Vi har haft et par kampe mod dem, hvor spændingsniveauet har været for højt og givet os nogle røde kort. Men generelt har vi været gode til at finde den rigtige balance, når vi møder dem, og det har gjort, at vi mange gange har kunnet trække os sejrrigt ud af det. Og så har vi også kunnet nyde godt af, at de specielt på hjemmebane har haft svært ved at præstere.

Stærk defensiv

Han har dog noteret sig, at AGF har haft fremgang i resultaterne i 2018, og derfor forventer han også en svær opgave søndag.

- Det er andet AGF-hold, vi kommer op imod denne gang. Tidligere har vi kunne være lidt afventende og lukrere på omstillinger, men nu har de fået en ny træner ind, som også har set, at de har lukket for mange mål ind. Nu satser de i højere grad på at stå godt defensivt med et stærkt centerforsvar i Pierre Kanstrup og Niklas Backman og ikke mindst Adama Guirra på den defensive midtbane, som beskytter deres bagerste firekæde og ligger og lukker en masse af de ting ned, som kan blive farligt for dem, siger Johnny Thomsen.'

- På den måde kan man godt sige, at det er to hold, som nu minder en del om hinanden. De har ikke været så farlige fremad banen, og vi er generelt heller ikke et hold, som laver mange mål. Det kan måske nogle gange være lidt kedeligt at se på, men det er bare sådan, at lukker man to-tre mål ind pr. kamp, så får man ikke mange point. Dér har vi efter en periode, hvor der er sket rigtig mange ting i klubben med skiftende trænere, haft brug for at finde tilbage til den struktur, som vi tidligere har haft succes med, og det er nogle af de samme ting, AGF satser på, siger Johnny Thomsen.

Forskel i budget

Hvor begge klubber tidligere har haft top 6 som målsætning, har Randers FC i denne sæson droslet ned for ambitionerne, som nu hedder top 10.

Men det ser Johnny Thomsen som en naturlig udvikling, fordi der er en væsentlig forskel på de to klubbers spillerbudget.

- Der er forskel på antallet af lønkroner i AGF og Randers FC, og der er ingen tvivl om, at det er kollektivet, der skal bære igennem for os. Selvfølgelig sker der overraskelser. Det så vi i sidste sæson med Horsens. Men top 6 ligger ikke til os i denne sæson. Det må vi bare sige.

- Men på vores bedste dage kan vi godt spille op med de hold, som skal med i top 6, og forhåbentlig kan vi lave nogle overraskelser i løbet af sæsonen. Vi har bortset fra første halvleg mod Esbjerg spillet godt i de første kampe, og nu skal vi bare fortsætte med at skrabe point nok sammen til at sikre overlevelse, siger Johnny Thomsen.

Thomsen: AGF og Randers FC minder en del om hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce