Håndboldleder raser: De sender en uskyldig spiller på skafottet

Ungdomsformand Claus Christensen (i hvid skjorte) er dybt frusteret over, at en afgørelse fra Jydsk Håndbold Forbund uforvarende har sendt en Randers HH-spiller to kampe på tribunen. Arkivfoto: Annelene Petersen

Håndboldleder raser: De sender en uskyldig spiller på skafottet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungdomsformand i Randers HH, Claus Christensen, er rasende over en afgørelse fra Jydsk Håndbold Forbund, der sender en af klubbens ungdomsspillere på tribunen. Sagen betyder, at U18-holdet i Randers HH er svækket i to kampe, mens Claus Christensen ikke længere orker at tage den slags opgør med systemet.

Randers: Claus Christensen har oplevet lidt af hvert i snart 30 år som frivillig leder i håndboldens verden.

Men sjældent har Claus Christensen, der var med til at stifte Randers HH og i dag sidder som ungdomsformand, oplevet en sag, der har bragt hans sind i kog som sagen om klubbens U18-spiller Mads Emil Roed, der må sidde på tribunen til sæsonens to første kampe i landets bedste U18-række.

Problemet opstår 9. september, hvor Randers Frejas U18-hold spiller kvalifikation til 2. division. Her bliver Mads Emil Roed registreret på det digitale holdkort, selv om han slet ikke er med på holdet. Det er derimod en anden spiller ved navn Mads-Emil Stryhn. Men ved en fejl kommer holdets træner til at registrere den forkerte spiller.

I den efterfølgende uge bliver træneren gjort opmærksom på fejlen og tager straks kontakt til Jydsk Håndbold Forbund, kreds 4. Her er beskeden, at det er for sent at ændre fejlen, fordi det digitale holdkort er bindende, hvis fejlen ikke bliver rettet inden for tolv timer efter kampen.

Sagen kort
9. september spiller Randers Frejas U18-hold i håndbold kvalifikationskampe til 2. division.Ved en fejl kommer holdets træner til at registrere spilleren Mads Emil Roed på det elektroniske holdkort. Han skulle have registreret spilleren Mads-Emil Stryhn.

Mads Emil Roed er U18-spiller i Randers HH, men har sin licens hos Randers Freja, fordi licensen skal være placeret hos en moderklub under Randers HH.

Men Mads Emil Roed er slet ikke i aktion for Randers Freja den pågældende dag. Det er udelukkende en fejl, at han bliver registreret på det elektroniske holdkort.

Alligevel vælger først Jydsk Håndbold Forbunds turneringsudvalg og efterfølgende forretningsudvalget at fastholde, at Mads Emil Roed efter reglerne er låst fast til Randers Frejas U18-hold i de to efterfølgende kampe.

Det betyder, at han ikke kan spille de første to kampe for Randers HH i landets bedste U18-række. Det er kampene mod TTH Holstebro og HF Mors. Kampen mod TTH Holstebro blev spillet i søndags.

En menneskelig fejl

Herefter tager træneren kontakt til Randers HH Ungdom, hvor Claus Christensen er formand.

Claus Christensen og kompagni regner ikke med, at det bliver noget problem at overbevise Jydsk Håndbold Forbund (JHF) om, at der er tale om en fejl.

Men både turneringsudvalget og forretningsudvalget under JHF har siden stadfæstet, at Mads Emil Roed ikke må spille de første to kampe for Randers HH i U18-rækken i denne sæson, da han er "låst" til Randers Freja.

- Jeg må sige, at jeg er rystet over, at man smider en spiller på skafottet, som er helt uskyldig i det her. Der er sket en yderst menneskelig fejl fra en træner i Randers Freja, men alle ved, at spilleren ikke har deltaget i den pågældende kamp. Alligevel bliver spilleren uforvarende straffet på grund af et lille forbandet kryds, som er blevet sat det forkerte sted. JHF kunne bare rette fejlen og kigge på, om de skulle tildele Randers Freja en administrativ bøde, hvis de følte, at der skulle være en konsekvens, siger Claus Christensen.

- Nu står vi i stedet med en sag, der uforskyldt rammer både spilleren og U18-holdet i Randers HH og i øvrigt giver en usportslig afvikling for de øvrige hold i rækken. Det er dybt frustrerende og uretfærdigt, at en spiller, der træner fem-seks gange om ugen og tilsidesætter en masse ting for at forfølge sin håndbolddrøm, på den måde skal være offer for så rigidt et system, siger Claus Christensen.

Men det handler vel om, at JHF er nødt til at følge reglerne frem for at åbne op for en masse individuelle vurderinger af de her sager?

- Det er muligt. Men det er JHF og DHF, som selv har taget en beslutning om, at der skal være de her digitale holdkort, og de siger selv, at andre er havnet i lignende sager tidligere. Så er der jo tydeligvis et problem, og det er man da nødt til at ændre på i stedet for bare at køre videre, fordi det nu engang er det nemmeste, siger Claus Christensen.

Ærgerlig spiller

U18-holdet i Randers HH spillede søndag den første kamp mod TTH Holstebro, hvor Mads Emil Roed måtte nøjes med at se til fra tribunen.

På grund af hans fravær var der kun én fløj med til kampen.

- Der er ingen tvivl om, at det kriblede i mig for at komme ind og spille kampen. På grund af skader havde vi kun ni spillere med til kampen, så vi var i forvejen ramt på ressourcerne, siger Mads Emil Roed om opgøret, der endte 20-20.

Beskeden om, at han måtte sidde over i to kampe, selv om han aldrig har spillet en kamp for Randers Freja, fik han af Claus Christensen og de to trænere på holdet U18-holdet i Randers HH.

- De fortalte mig det efter en træning, og i begyndelsen kunne jeg næsten kun grine af det, fordi det virkede grotesk, at noget, der skulle være så professionelt, kunne være så amatøragtigt. Men det var selvfølgelig ikke sjovt, da jeg for alvor fandt ud af, hvad konsekvenserne ville være, siger Mads Emil Roed.

- Jeg kan sagtens forstå, at man har de her regler, så man ikke hele tiden kan rykke spillere op og ned mellem holdene. Men jeg synes, det er til grin, at man ikke kan se udover, at der helt tydeligt er sket en menneskelig fejl, tilføjer han.

Stopper som formand

For Claus Christensen kommer sagen også til at få personlige konsekvenser.

Han har været en nøgleperson i Randers HH siden stiftelsen i 2006 og er udover at være ungdomsformand også med i bestyrelsen for aktieselskabet.

- Min familie og mit job har accepteret, at jeg har brugt meget tid og energi på Randers HH igennem årene, men jeg har allerede for at stykke tid siden besluttet at drosle ned. Det skulle ske i en glidende overgang, men der er ingen tvivl om, at det kommer til at blive speedet op nu, siger Claus Christensen, der snart stopper som ungdomsformand i Randers HH.

- Det er vigtigt for mig at sige, at jeg her ikke taler på vegne af Randers HH, for det skal ikke gå udover dem. Men som privatperson kan jeg mærke, at det trækker enormt meget energi ud at skulle kæmpe mod mit eget forbund. Deres opgave burde være at støtte op om spillere og ledere og have føling med, hvad der sker ude i klubberne. Men sådan virker det ikke på mig, når jeg oplever, at jeg skal bruge timer på kilometerlange mails i en sag, der burde være en ekspeditionssag, men i stedet ender med at være en principsag, der rammer spillere og frivillige ledere, siger Claus Christensen.

Håndboldleder raser: De sender en uskyldig spiller på skafottet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce