JHF-formand: Det er en beklagelig sag

Randers HH's ungdomsformand Claus Christensen (billedet) er rystet over at måtte sende en U18-spiller to kampe på tribunen. I Jydsk Håndbold Forbund forstår man frustationen, men påpeger, at reglerne er lavet, fordi nogle forsøger at snyde. Arkivfoto.

JHF-formand: Det er en beklagelig sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand i Jydsk Håndbold Forbund, Kent Nicolaisen, er ikke i tvivl om, at U18-spilleren Mads Emil Roed er blevet ramt uforskyldt af reglerne. Men han påpeger, at reglerne er lavet, fordi man tidligere har oplevet, at andre forsøger at snyde.

Randers: I Jydsk Håndbold Forbund kalder formand Kent Nicolaisen det beklageligt, at Randers HH's U18-spiller Mads Emil Roed uforskyldt er havnet i en sag, hvor han ikke kan spille sæsonens to første kampe for Randers HH, fordi han ved en fejl er blevet påført det digitale holdkort i Randers Freja.

Men ifølge Kent Nicolaisen har man ikke inden for det nuværende regelsæt kunnet træffe en anden afgørelse.

- Det er yderst beklageligt, at spilleren er havnet i den her situation. Der er ingen, der har forsøgt at snyde. Alle kan se, at der er sket en fejl fra en træner, som har udfyldt det digitale holdkort forkert. Men vi har et regelsæt, som vi er nødt til at følge. Havde vi valgt at se igennem fingre med, at spilleren står på det holdkort, ville vi stå i en situation, hvor de to hold, der skal møde Randers HH i de første kampe, ville have muligheden for at nedlægge protest. Så ville vi stå med endnu en dårlig sag, og det ville være skruen uden ende, siger Kent Nicolaisen.

Men burde reglerne ikke være sådan, at man kigger på, om der er tale om en fejl eller bevidst snyderi?

- Jo, det kan du have ret i. Men hvem skulle vurdere det? Det ville hurtigt blive noget smagsdommeri. Der er ikke noget, vi hellere ville, end at vi kunne sige, at selvfølgelig skulle den pågældende spiller i den her sag ikke rammes. Men reglen er indført, fordi der tidligere er nogle, som har forsøgt at omgå reglerne. Så i bund og grund handler det om, at vi skal have ændret kulturen i håndbold, så man forstår, at nok handler det om at vinde, men ikke for enhver pris, siger Kent Nicolaisen.

Har du et bud på, hvad man kunne gøre for at undgå de her situationer?

- Nej, det har jeg faktisk ikke. Men vi har brugt mange timer på at drøfte det, siden vi blev bekendt med den her sag, for der er ingen tvivl om, at kan vi finde en måde at undgå de her sager på, så skal vi gøre det. Ingen har gavn af det. Men vi er også frivillige ledere, som forsøger at gøre vores bedste. Vi er ikke jurister eller advokater.

- Men selvfølgelig kigger vi på det, for vi vil meget hellere være med til at sikre vores medlemmer nogle gode oplevelser frem for at løbe rundt og lege politibetjente. Personligt skal jeg ikke lægge skjul på, at sådan en sag her også trækker tænder ud hos mig, for vi vil allerhelst, at retfærdigheden sker fyldest. Men så længe, vi oplever, at folk ikke altid har reelle hensigter, så vil vi kunne havne i de her situationer, siger Kent Nicolaisen.

JHF-formand: Det er en beklagelig sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce