Randers HH skal revanchere forsvarskollaps

Randers HH-cheftræner Jeppe Knudsen har stor tiltro til både forsvar og målmænd på trods af, at holdet har lukket flest mål ind af alle i 1. division. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Randers HH skal revanchere forsvarskollaps

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HH har haft store problemer med at holde modstanderne fra at score i de seneste kampe. Holdet har indkasseret flest mål af alle i 1. division, og ifølge cheftræner Jeppe Knudsen skal der kompenseres i den anden ende.

Randers: Fredericia lavede 34. Odder fulgte op med 35.

Og som man troede det ikke kunne blive værre, så scorede Tønder hele 37 mål mod Randers HH i den seneste kamp. 131 mål har holdet lukket ind i sæsonens fire første kampe. Flest af alle.

- Der ingen tvivl om, at vi har fokus på vores forsvar, og det kan nærmest kun gå fremad. Der har været kilo, højde og bredde til forskel i de seneste tre kampe, og selvfølgelig er det ikke godkendt at lukke 37 mål ind, men jeg bliver mest af alt skuffet over, når folk bryder ud af deres aftaler, fortæller cheftræner Jeppe Knudsen.

Den randrusianske defensiv har været særdeles gæstfri. Et faktum, der står i skærende kontrast til det Randers HH-hold, som Jan Paulsen førte i pipelinen til en ligaoprykning i sidste sæson.

Men sammenligningsgrundlaget er også tyndt. Det nye Randers HH er kun en rimelig betegnelse efter en økonomisk redningsaktion, ny bestyrelsesformand, ny cheftræner og kun tre gengangere i spillertruppen.

Rutine er skiftet ud med ungdom, og en målsætning om oprykning har fået omvendt fortegn. Klubben skal undgå nedrykning, og til den mission vil Jeppe Knudsen gerne trylle lidt ekstra kilogram ind i fireblokken og have en håndfuld forsvarsspillere med ligaerfaring, men det er ikke lige til.

Han fremhæver derimod to muligheder, der kan kompensere for holdets manglende fysisk.

- Man kan spille langsomt og fjerne tempoet i kampen, fordi så er der færre minutter i forsvaret, men jeg foretrækker at presse tempo ind i kampen for derved at skabe flere angreb og ankomster. Vores forsvar er ikke på plads, hvilket nok falder tilbage til, at vi kom sent i gang, og derfor skal vi bruge kontrafasen. Vi må erkende, at vi risikerer at indkassere mange mål, men så vi må lægge kræfter i at score tilsvarende den anden vej, forklarer Jeppe Knudsen.

Skive fH-Randers HH
Kampstart: Onsdag klokken 19.30 i KCL Skive.

Fravær: Mathias Broløs er ikke med i Skive, mens Frederik Skoda er tvivlsom og vil blive testet op til kampen.

Dommerpar: Martin Lysgaard Clausen og Rasmus Høgfeldt Sørensen.

Tiltro til midteraksen

Randers HH har ellers scoret 29 mål i gennemsnit per kamp i sæsonens indledning. Det har bare ikke været nok i de seneste tre opgør, hvor modstanderne har lavet henholdsvis 34, 35 og 37 mål.

Fysikken er som den er, og derfor kommer holdet også til at arbejde med forsvarsformationer, hvor det fysiske parameter er en mindre faktor.

- Vi kommer ikke til at stille os ned på linjen og bede en bøn. Vi har hele tiden vidst, at vi ville være bagud fra starten i forhold til vores sene opstart, og lige nu er vi voldsomt udfordret i vores centerforsvar. Vi kan ikke sætte Mikkel Riis ind i midten på syv meter, og derfor kommer vi også til at arbejde med andet end 6-0-forsvar, når det er kommet ordentligt på plads, siger Jeppe Knudsen.

Det er Andreas Sommer, der sidste år spillede på klubbens andethold i Hornbæk, der har fået opgaven i midten sammen med hjemvendte Jacob Aaquist.

Men peger pilen så udelukkende på duoen, som danner epicenter i forsvaret? På ingen måde ifølge Jeppe Knudsen, der har stor tiltro konstellationen.

- Det er dem, som Jakob (Vestergaard, red.) og jeg har lagt os fast på fra begyndelsen, og det arbejder vi videre med. Jeg har stor tiltro til, at Andreas (Sommer, red.) og Jacob (Aaquist, red.) kommer til at løse det, for de knokler som heste. Men det er heller ingen hemmelighed, at vi stadig kigger efter spillere, der kan styrke os hele vejen rundt, siger cheftræneren.

For få redninger

Men hvis pilen ikke peger på forsvaret, er det nærliggende at vende blikket mod dem, som udelukkende skal forhindre modstanderne i at score.

Senest mod Tønder stod Kevin Fisker og Rasmus Poulsen tilsammen noteret for ni redninger på Amtsavisens blok, og Jeppe Knudsen erkender også, at holdet har brug for flere redninger.

Men konklusionen om, at målmændene ganske enkelt ikke har været gode nok, er for let købt ifølge cheftræneren.

- Målmændene er gode nok. De analyserer vaneskud og arbejder ud fra kollektive aftaler, og når forsvaret så ikke holder sine aftaler, så kan skytterne skyde, hvor de vil. Der har manglet en redning hist og her, men jeg har fuld tillid til dem, og jeg har snakket med dem om, at forsvaret har svigtet i nogle situationer, hvor de har set uheldige ud, forklarer Jeppe Knudsen.

Håndboldspillet er fyldt med fejl, om end ikke alle bliver straffet, men ifølge cheftræneren er det altafgørende, at kunne lægge situationerne bag sig. En handling, som ikke falder alle spillere lige let.

- Vi har nogle keepere, der vil vinde for enhver pris. De opstiller ekstreme forventninger til sig selv og holdkammeraterne, og når tingene ikke lykkedes, er det en stor mental udfordring hele tiden at være klar til den næste aktion. Vi arbejder på, at man altid skal arbejde videre, uanset om en forsvarsspiller taber en parade. Man skal skamme sig, men man skal også komme videre, fortæller Jeppe Knudsen.

Målfarlige skibonitter

Onsdag aften venter et opgør mod Skive, der har den tidligere Randers HH-træner Ole Bitsch på trænerbænken, og skibonitterne har gjort rent bord indtil videre.

Fire sejre af fire mulige, og tilmed er de det mest scorende hold af alle. Ikke ligefrem en ønskemodstander i bestræbelserne på en succesoplevelse for det randrusianske forsvar.

- Det er en gyselig modstander at møde lige nu, men jeg synes også, at de har haft medvind. Jeg har den dybeste respekt for Skive, men jeg tror også, at de har mødt flere hold, som kommer til at være i den nedre del af rækken. Vi kan spille frit, og det bliver spændende at udfordre dem, men det vil være en gigastor overraskelse, hvis vi tager point, siger Jeppe Knudsen.

Skive har lavet henholdsvis 34, 35, 33 og 36 mål indtil videre, men Randers HH er klar til at smide grus i målmaskinen.

- Først og fremmest skal vi undgå udvisninger, og så skal vi være gode til at ødelægge deres klare koncept. De kommer med hurtig midte, investerer i kontrafasen og laver mange mål i deres tempospil. Vi skal ødelægge konceptet gennem hårdhed og kollektivitet, så de bliver utålmodige. Deres offensiv har været skræmmende, men deres defensiv har været til at tale med, og det skal vi udnytte, slutter Jeppe Knudsen.

Onsdagens kamp i Skive fløjtes i gang klokken 19.30.

Randers HH skal revanchere forsvarskollaps

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce