Juncker leverer på den store klinge: Jeg føler mig hjemme

Mathilde Juncker har leveret tredjeflest redninger af alle målvogtere i ligaen i denne sæson. Arkivfoto: Annelene Petersen

Juncker leverer på den store klinge: Jeg føler mig hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mathilde Juncker har indledt sæsonen med en række gode præstationer i Randers HK's mål. Målvogteren har leveret tredjeflest redninger af alle målmænd i ligaen og føler, at hun har fået en større tro på tingene efter en svingende første sæson i Kronjylland.

Randers: Mens Martina Thörn har været ude med hjernerystelse, har Mathilde Juncker leveret den ene gode præstation efter den anden i Randers HK-målet.

Hun har været Niels Agesens absolutte førstevalg og står aktuelt noteret for en redningsprocent på 38 i sæsonens elleve første kampe. Sidste sæsons svingende præstationer er lagt på hylden.

- Jeg føler, at jeg hviler mere i det, end jeg gjorde sidste år. Det betyder meget, at man kender mennesker i klubben og omgivelserne. Jeg føler mig hjemme, og jeg står mere roligt nu, fortæller Mathilde Juncker før lørdagens udekamp i ligaen mod Skanderborg.

Hun har leveret tredjeflest redninger af alle keepere i ligaen og har været en væsentlig faktor i randrusianernes pointhøst på trods af, at forsvaret ikke har ramt højt niveau i alle kampe.

- Jeg husker på, at jeg hurtig på fødderne, så jeg behøver ikke at lave mine udfald, før skuddene kommer. Jeg stoler på, at jeg tager skuddene, hvilket kan være svært i perioder, men det er det ikke lige nu, siger målvogteren.

Ifølge cheftræner Niels Agesen er der kommet en større tro på tingene hos den 25-årige keeper.

- Hun er ikke længere så hård ved sig selv, når tingene ikke lykkedes, og så er hun blevet skarpere til at arbejde med de ting, som hun er mindre god til, uden at det bliver negativt for hende. Hun havde en tendens til at blive lidt tvivlende og gå baglæns, når tingene ikke lykkedes, men nu er hun langt mere aggressiv, og det bekommer hende godt, fortæller Niels Agesen.

Skanderborg Håndbold - Randers HK
Kampstart: Lørdag klokken 13.00 i Fælledhallen, Skanderborg.Skader: Maria Fisker Stokholm, Jamina Robert og Camilla Degn. Anne Sofie Hjort har trænet med de seneste dage og bliver også skrevet på holdkortet, men hendes deltagelse bliver i begrænset omfang. Nina Müller døjer med en muskelskade i læggen, som hun pådrog sig i det seneste opgør mod Aalborg, og hun skal testes op til kampen i Skanderborg.

Dommerpar: Henrik G. Nielsen og Jeppe Theis Vestergaard

Bedre form

I januar erkendte Mathilde Juncker over for Randers Amtsavis, at hun ledte efter det niveau, som hun i flere sæsoner viste, da hun var en stor profil i SK Aarhus, nuværende Aarhus United. Først mod slutningen af sæsonen ramte hun en god periode.

- Slutningen af sidste sæson har jeg taget med videre, mens jeg også trænede rigtig godt hen over sommeren. Jeg er i lidt bedre form end i sidste sæson, hvor jeg også døjede med nogle småskader, men der er ikke noget, der har påvirket mig i den her sæson, siger Mathilde Juncker, der også fremhæver det mentale aspekt i at kunne tage gode præstationer med ind til den næste kamp.

- Når man har stået en god kamp, så får man selvtillid, som man tager med over i den næste kamp. Derfor handler det også om, at når udfaldene kommer, så skal jeg blive ved med at stole på, at jeg kan finde mit bedste niveau frem igen, fortæller hun.

Den foretrukne

Martina Thörn er tilbage i fuld træning, og den svenske målvogter er også med, når Randers HK lørdag møder Skanderborg Håndbold. En ny situation for Juncker, som har trives fint i visheden om at være den foretrukne.

- Det giver noget ro for mig, at jeg ved, hvordan jeg går ind til kampene som den foretrukne, men jeg skal selvfølgelig kunne håndtere begge opgaver. Det er svært at komme ind fra bænken, hvis man er i en dårlig periode, men hvis man er i en god periode og alligevel starter på bænken, så ved jeg, at jeg tager boldene, når jeg kommer ind, fortæller Randers HK-keeperen.

Med Martina Thörn tilbage skærpes konkurrencen i målet, men det faktum bruger Juncker ikke sin energi på.

- Jeg forsøger at fokusere på mig selv. Hvis Martina kommer ind og står fantastisk, så er det ude af mine hænder, og det får jeg ikke noget ud af at stresse over. Der skal nok komme kampe, hvor jeg ikke rammer niveau, men jeg får ikke noget ud af at være nervøs over den skærpede konkurrence. Det er kun godt, at hun også kommer tilbage og hjælper holdet, fortæller Mathilde Juncker.

Ifølge Niels Agesen er dog på nuværende tidspunkt ingen tvivl om, hvem der er den foretrukne.

- Når man står med en redningsprocent på 38 over sæsonen og tager i betragtning, at der har været flere kampe, hvor vi har haft svært ved at få tingene til at hænge sammen forsvarsmæssigt, så er der ikke ret mange, som kommer op på det niveau. Martina har kun trænet i en uge, og de andre keepere er ikke i nærheden af Juncker i øjeblikket, siger Niels Agesen.

Randers HK spiller lørdag klokken 13.00 i Skanderborg.

Juncker leverer på den store klinge: Jeg føler mig hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce