Ingen slinger i valsen mod oprykkere: Randers Cimbria fik sæsonens første sejr

Stan Brown blev topscorer med 20 point, da Randers Cimbria fik sæsonens første sejr. Arkivfoto: Martin Ries

Ingen slinger i valsen mod oprykkere: Randers Cimbria fik sæsonens første sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Cimbria havde ikke de store problemer med at få sæsonens første sejr i lørdagens hjemmekamp mod oprykkerholdet EBAA.

Randers: Kravet var sejr for Randers Cimbria, da de lørdag spillede sæsonens anden kamp.

Det fik Randers Cimbria da også, og den kom i overbevisende stil efter en sejr på 101-90.

Modstanderen var EBAA, som står for Elite Basketball Akademi Aarhus og er nok for mange ukendt i den danske basketliga. De er nemlig oprykkere, men klubben, der ejer EBAA, er selveste Bakken Bears.

De to hold kom begge til opgøret med nederlag mod Horsens IC. Randers Cimbria var tæt på at lave et fuldendt comeback efter pausen i deres kamp mod Horsens IC, men kronjydernes dårlige start på kampen kunne ikke overvindes.

I lørdagens kamp mod EBAA var det nærmest deja-vu for Randers Cimbria. De fik igen en mareridtstart mod EBAA. Dumme fejl gav gæsterne gode betingelser, og efter få minutter kunne de glæde sig over en føring på 11-2.

Den føring blev dog hurtigt hentet af Jimmy Moores tropper, da den amerikanske center Stan Brown stemplede ind i opgøret med både scoringer og defensive steals.

Der var også en markant forskel på Randers Cimbria i forhold til kampen mod Horsens IC tidligere på ugen. Holdets kaptajn og største leder Chris Nielsen var nemlig blevet rask og klarmeldt til opgøret mod EBAA.

Han viste hurtigt skarphed bag trepointslinjen, og det var en stor mangelvare i nederlaget til Horsens IC.

Dee Franklin var blandt de bedste spillere i kampen mod Horsens IC, og han fortsatte med at vise stor alsidighed med både scoringer tæt på kurven og fra distancen.

EBAA fulgte dog godt med, og de gav overraskende store problemer til Randers Cimbrias defensiv. En af dem, der gjorde det godt for gæsterne var Simon Bjørnebo, der denne sommer er kommet til EBAA fra netop Randers Cimbria.

Han og resten af det aarhusianske mandskab kunne dog ikke stille meget op overfor Chris Nielsen, der hele tiden var en uro, og hans træfsikkerhed gav 16 point i første halvleg.

Et par gode slutminutter i første halvleg betød, at Randers Cimbria var kommet i nogenlunde kontrol og førte 58-48 ved pausen.

Kampen i tal
Randers Cimbria - EBAA 101-90 (58-48) perioderesultater: (25-29) (33-19) (25-16) (18-26).

Randers Cimbria: Stan Brown 20, Dee Franklin 19, Chris Nielsen 17, Brantley Bynum 17, Rasmus Bach 12, Casper Stage Jørgen 5, Emil Reinholdt 5, Kasper Carlsen 4, Simon Selman 2.

Topscorere EBAA: Marius Sørensen 17, David Kristensen 14, Tobias Reinholdt 14.

Rebounds: Randers Cimbria 36, Horsens IC 33.

Ingen slinger i valsen

Selvom Randers Cimbria førte med ti point ved pausen, så var det ikke helt så overbevisende fra kronjyderne.

Der var bedre takter i angrebet end i kampen mod Horsens IC, men det var stadig langt fra perfekt.

EBAA forsøgte at være meget aggressive i forsvaret, og det gav ofte pote i form af turnovers fra Randers Cimbria, men efter pausen virkede det som om, at EBAA-spillerne ikke havde helt så mange kræfter til at fortsætte presset.

Randers Cimbria kom mere i kontrol i løbet af tredje periode, hvilket især skyldtes, at defensiven stod langt bedre end tidligere i kampen. Kronjyderne var hele tiden foran med minimum ti point, men det gav ikke ligefrem anledning til perfekt stemning på bænken.

Cheftræner Jimmy Moore rystede flere gange på hovedet og havde også flere vredesudbrud mod spillerne.

Også Chris Nielsen viste frustration, da han efter en udskiftning sparkede til et kaffekrus.

Der var dog ikke grund til den helt store bekymring for de hvidklædte Randers Cimbria-spillere.

Det blev nemlig mere og mere overbevisende, som kampen skred frem, og efter pausen var der ikke længere spænding om kampens udfald. Randers Cimbria kunne juble over sæsonens første sejr, som lød på 101-90.

Holdets nye amerikanske trio viste sig flot frem. Stan Brown og Dee Franklin var de mest toneangivende spillere med henholdsvis 20 og 19 point, mens Chris Nielsen og Brantley Bynum begge scorede 17 point.

Randers Cimbria spiller igen torsdag den 11. oktober på udebane mod Bakken Bears.

Ingen slinger i valsen mod oprykkere: Randers Cimbria fik sæsonens første sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce