Sådan skal Randers FC kæmpe om DM-guld i computerspil

Mohamad Al-Bacha (tv.), som vandt VM i Fifa i 2016, og Hassan Al-Sharaf er de to første kontraktspillere på det Randers FC-hold, der skal spille med i eSuperligaen. Foto: Randers FC.

Sådan skal Randers FC kæmpe om DM-guld i computerspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag lancerede Randers FC og de øvrige Superligaklubber en ny liga i computerspillet Fifa. Randers FC er allerede i gang med at sætte deres hold sammen, der blandt andre tæller en tidligere verdensmester.

Randers: Randers FC og de øvrige danske Superligaklubber kaster sig nu ind i e-sport, som er et hastigt voksende marked, hvor man konkurrerer i computerspil på professionelt niveau.

I går offentliggjorde Divisionsforeningen på et pressemøde, at de lancerer en ny liga i computerspillet Fifa, hvor alle klubberne i Superligaen med undtagelse af FC Nordsjælland er med.

I Randers FC er man allerede igang med at skrive kontrakter med de professionelle spillere, som skal forsøge at gøre klubben til danske mestre foran Playstationen. Der er lavet aftaler med Mohamad Al-Bacha, som vandt VM i Fifa-spillet i 2016, samt Hassan Al-Sharaf.

For Randers FC handler det dog ikke kun om at finde professionelle spillere til det nye hold. Man har lavet et samarbejde med HSF eSport i Hornbæk og Kronjyllands eSport Academy i Øster Bjerregrav samt Tradium.

Præmiesum på spil

Næste trin er at finde nogle lokale spillere, som vil blive tilknyttet Randers FC eSport.

- Det er et spændende område, vi er gået ind, men også et område, vi ikke har den store erfaring med. Derfor er vi glade for, at vi har fundet lokale samarbejdspartnere, som har den specialviden, der er brug for.

- Vi skal have skabt et fundament, der gør, at vi ligesom på den fysiske fodboldbane også kan udvikle vores egne talenter til at konkurrere på den virtuelle bane. Derfor vil vi i den nærmeste fremtid finde nogle lokale, talentfulde spillere, som kan være en del Randers FC eSport, siger kommerciel chef i Randers FC, Morten Arnesen.

Udover 13 klubber fra Superligaen er de tre nedrykkere fra sidste sæson, FC Helsingør, Silkeborg IF og Lyngby Boldklub, med i den nye e-Superliga.

De 16 klubber er med i et grundspil, hvorfra de otte bedste klubber går videre. De otte hold i slutspillet kommer så til at kæmpe om de øverste placeringer og den samlede præmiepulje på 365.000 kroner.

Kampe på tv

Den nye eSuperliga bliver vist på streamingtjenesten Dplay, men nogle af turneringens største kampe vil også blive vist på Canal 9.

Vært på programmet bliver den tidligere P3-vært Signe Amtoft, der får følgeskab af Jesper Simo, som kommer til at kommentere kampene. Han er allerede kendt fra fra Eurosports dækning af Superligaen og Premier League.

Alle holdene skal bestå af to til fem spillere, hvoraf mindst to skal være professionelle. Der skal bruges to spillere fra hvert hold til hver runde, hvor hvert hold spiller både ude og hjemme.

Turneringen starter 5. november og afvikles over de følgende syv uger.

Sådan skal Randers FC kæmpe om DM-guld i computerspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce