Slut med svensk slinger

Julia Eriksson har hævet sit niveau i de seneste kampe for Randers HK, men den svenske bagspiller kan endnu ikke holde til 60 minutter. Arkivfoto: Annelene Petersen

Slut med svensk slinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HK's svenske bagspiller Julia Eriksson har leveret svingende præstationer i sæsonens syv første opgør. Hun indrømmer, at det har været en hård landing i Kronjylland, men føler, at hun har fået parkeret det ustabile niveau.

Randers: Julia Eriksson indledte med imponerede 26 mål i opstartens fem kampe. Hun fulgte op med fire hakkende ligapræstationer, men i de seneste tre kampe har Randers HK-bagspilleren igen hævet niveauet.

Det har været en svingende indledning for den svenske bagspiller, der er i gang med sin første sæson i Kronjylland, og hun lægger heller ikke selv skjul på, at der har været gode og dårlige kampe i Randers HK-trøjen.

- Jeg havde det svært i begyndelsen, men jeg synes, at jeg er kommet meget bedre ind i tingene nu. Det hele var nyt, og der var mange nye indtryk, som gjorde, at jeg ikke rigtig ramte mit højeste niveau, men jeg synes, at jeg er tæt på nu. Jeg er mere sikker i tingene og føler mig tryg, fortæller Julia Eriksson, der sammen med holdkammeraterne lod de sidste forberedelser frem mod fredagens opgør mod Ringkøbing Håndbold foregår i Hobro Idrætscenter, hvor kampen bliver spillet.

- Jeg føler mig overbevist om, at den svingende start er forbi nu. Jeg har fået styr på mine tanker, og jeg har en god følelse i kroppen. Jeg har større selvtillid, og jeg tror på, at jeg scorer, når jeg kører mod mål, siger hun.

Julia Eriksson kom til Randers HK fra Sävehof i hjemlandet, hvor hun med tydelighed viste, at hun er et farligt offensivt kort. Venstrebacken scorede 3,5 mål i gennemsnit per kamp over 95 opgør i den svenske topklub, men den statistik har hun endnu ikke kunne leve op til i Randers HK.

- Det er gået op og ned, men jeg føler, at jeg i de seneste kampe har ramt en god balance. Jeg kæmpede med mit spil i forhold til timing, og det var en udfordring at spille med så mange nye. Jeg fokuserede på at undgå fejl og ville så gerne præstere, at det faktisk blev lidt låst. Nu er jeg mere rolig og spiller mere frit, siger Julia Eriksson.

Randers HK - Ringkøbing Håndbold
Kampstart: Fredag klokken 18.30 i Hobro IdrætscenterSkader: Maria Fisker Stokholm. Camilla Degn har ikke trænet fuldt med i denne uge, men venstrefløjen har fået grønt lys til at spille kampen. Tvivl er der til gengæld om Jamina Roberts. Svenskeren var ikke med i nederlaget mod Skanderborg på grund af sit knæ, og selvom hun har været med til dele af træningerne i den her uge, er hun tvivlsom til opgøret.

Dommerpar: Morten Lethan Albrechtsen og Mik Trustrup

God opstart

I Randers HK-trøjen har svenskeren scoret 2,7 mål per ligakamp, hvor det i alt er blevet til 19 ligamål på 45 afslutninger. Hun startede ellers som lyn og torden i opstarten, men det niveau fik hun ikke med ind til de første ligakampe.

- I træningskampene kørte jeg på og gjorde bare tingene, men da ligaen startede, begyndte jeg at tænke for meget, og på den måde låste jeg lidt mit eget spil. Jeg følte mig stresset og var ikke tryg i tingene, hvilket også gjorde mig nervøs i de første kampe. Jeg ville så gerne gøre det godt, lyder det fra Julia Eriksson.

Der sneg sig for mange tekniske fejl ind i kampene mod Odense, Ajax, København og Herning-Ikast for den svenske bagspiller, men samtidig kunne hun heller ikke få sit skud i gang. 18 gange forsøgte hun, men kun fem gange lykkedes det.

Ikke til 60 minutter

I de seneste tre ligaopgør er der kommet et andet udtryk over den 24-årige svensker. Færre tekniske fejl og 14 scoringer er det blevet til i de seneste tre opgør, og planen er, at fortsætte takterne.

- Jeg havde forventet, at det skulle gå bedre, men jeg var også forberedt på, at det ville blive svært. Der er ikke mange, som kan gå direkte ind og levere på sit højeste i en ny klub og et nyt land, og det har heller ikke været tilfældet for mig, siger Julia Eriksson.

Efter et 13 måneders langt skadesforløb med uudholdelige smerter og en rygoperation vendte den svenske bagspiller tilbage til håndboldbanen i januar i år, og det glæder hende, at hun langsomt begynder at kunne kende den spiller, som blev Champions League-topscorer for Sävehof som blot 21-årig.

- Nu er det bare fuld fart fremad. Jeg håber, at jeg kan holde fat i den gode periode, som jeg er inde i, selv om jeg stadig skal doseres lidt i forhold til min ryg. Jeg kan ikke spille 60 minutter uden at blive træt i ryggen, så det skal stadig balanceres, siger Julia Eriksson.

Randers HK spiller fredag aften i Hobro Idrætscenter mod Ringkøbing Håndbold klokken 18.30.

Slut med svensk slinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce