ANALYSE: De dårlige løsningers dag i Dublin

Thomas Delaney kunne være tilfreds med sin indsats, men det kunne Yussuf Poulsen til venstre bestemt ikke. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

ANALYSE: De dårlige løsningers dag i Dublin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Kong Christian stod ved højen mast, men der var ingen til at tage over for skadede Christian Eriksen og i stedet blev det de dårlige løsningers dag i Dublin.

Det kan synes for nemt at pege på fraværet af Christian Eriksen som årsagen til en offensiv indsats uden spræl eller ekstra klasse, men det gjorde det bare for nemt for irerne at forsvare sig mod den pæne danske boldomgang, der for sjældent resulterede i, at der var danskere, som satte deres direkte modstandere af.

Derfor endte det 0-0 og resultatet i sig selv, kan Danmark sagtens leve med efter den første sejr over Wales i puljen, men Irland er i sandhed ikke noget klassemandskab og derfor var det danske spil kønsløst og ufarligt at skue, og Yussuf Poulsen satte vel dårligt en fod rigtigt.

Det havde i forvejen været en sløj dag i Dublin og mange var blevet inde på puberne i det øsende regnvejr for at se Europa Cup-kampen i rugby mellem Bath og franske Toulouse, der vandt 22-20, fordi Freddie Burns først ramte de lange stolper fra meget kort afstand og til sidst glemte at lægge bolden fra sig på græsset bag baglinjen, selv om han allerede grinede triumferende, da en opmærksom franskmand vappede bolden ud af hænderne på ham og forhindrede nederlaget.

Så de 30.000 på Aviva Stadium var kun begrænset opstemt til kampen mod Danmark, der blev spist af med en meget træg udgave af de rød-hvides nationalsang udført af et senior-orkester, der dog var sluppet for at stå i regnen, der forsvandt ud på eftermiddagen og blot var en fodnote til stormen Callum, der havde hærget Wales og Nordirland.

Irland-manager Martin O'Neill havde skiftet seks mand på sit hold i forhold til 1-4-nederlaget mod Wales og i forhold til VM-kvalifikationskampen for elleve måneder siden, var der fem nye i startopstillingerne på begge mandskaber. Danmark var uden Andreas Bjelland, Peter Ankersen, William Kvist, Nicolai Jørgensen og især Christian Eriksen fra den glade aften i november.

Det kunne ses i første halvleg, hvor Danmark generelt var i kontrol og beherskede bold og modstander, der udelukkende satsede på power, duelstyrke og dødbolde. Men til gengæld skete der ikke meget i mellemrummene.

Thomas Delaney spillede en stor første halvleg, men blev uventet flink, da han opdagede, at Harry Arter faldt om oppe på midten og ville have spillet afbrudt. En vanvittig beslutning af Dortmund-spilleren. Den spanske dommer Javier Estrada fra Lleida fløjtede ikke, da Jeff Hendrick tog bolden fra en passiv Delaney og styrtede alene mod Schmeichels mål, men sparkede forbi... Det var halvlegens i særklasse største og måske eneste regulære chance.

Danmark spillede pænt rundt, men havde svært ved at få sat Kasper Dolberg og den hængende Martin Braithwaite i scene, og Yussuf Poulsen var ikke heldig med ret meget.

Pione Sisto virkede mere utvungen end set på det seneste og lavede sit karakteristiske træk ind i banen og den krummede afslutning mod det lange hjørne ramte stolpen i første halvlegs overtid.

Forinden var der langt nogenlunde låg på irernes vildskab i tacklingerne, hvor James McClean og Harry Arter havde været fremme med de store mejetærskere. Assistent Roy Keanes personlige tilsvining af ham tidligere på året havde åbenbart gjort indtryk og Arter fejede Braithwaite væk med en tackling, som kunne have givet rødt med den fart og mangel på hensyntagen, den blev udført med.

Irland-Danmark 0-0
Nations League, league B, gruppe 4Advarsler: Harry Arter, Irland (8), Thomas Delaney, Danmark (55), Cyrus Christie, Irland (64), James McClean, Irland (90), Shane Duffy, Irland (90+2).

Irland: (3-5-2) Darren Randolph - Richard Keogh, Shane Duffy, Kevin Long - Cyrus Christie, Jeff Hendrick, Callum O'Dowda (46. Enda Stevens), Harry Arter (65. Callum Robinson), Matt Doherty - Shane Long (83. Aiden O'Brien), James McClean.

Danmark (4-2-3-1) karakterer i parentes: Kasper Schmeichel (7) - Henrik Dalsgaard (4), Simon Kjær (7), Mathias Zanka Jørgensen (7), Jens Stryger Larsen (02 ) - Lasse Schöne (4 ), Thomas Delaney (7) - Yussuf Poulsen (00 ), Martin Braithwaite (02), Pione Sisto (4), - Kasper Dolberg (02 ) (78. Andreas Christensen).

Bedste spillere: Irland: Shane Duffy Danmark: Thomas Delaney

Tilskuere: 30.000

Dommer: Javier Estrada, Spanien - karakter: 10 - fair nok.

Næste kampe: Tirsdag 20.45, Danmark-Østrig i Herning (venskabskamp), fredag 16. november 20.45, Wales-Danmark i Cardiff, (Nations League), mandag 19. november 20.45, Danmark-Irland i Aarhus.
Danmarks Yussuf Yurary Poulsen  i duel med irerne, der mindst var hans ligemand i den disciplin.(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Danmarks Yussuf Yurary Poulsen i duel med irerne, der mindst var hans ligemand i den disciplin.(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Kjærs hovedstød

Straks efter pausen tog danskerne igen fat i bolden og forsøgte at komme bag irernes kompakte organisation, men det blev for gennemskueligt for hjemmeholdet, der løb mange tapre meter uden bold.

Til gengæld var Simon Kjær tæt på med sit hovedstød efter Lasse Schönes hjørnespark, men Harry Arter stod på målstregen og headede væk. Kjær spillede sammen med Mathias Zanka Jørgensen en meget sikker kamp, som blev alt for triviel at se på, fordi hverken Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg eller Martin Braithwaite blev sat i scene eller formåede noget ekstra.

Martin Braithwaite så af og til ud som om, at han blev ramt af elektrisk stød, når han fik bolden og blev alt for overgearet. Yussuf Poulsen bøvlede med teknikken og Dolberg var omgivet af tre-fire modstandere og blev kyst.

Efter 71 minutter lød der pludselig et brøl på Aviva Stadium, fordi irerne satte en sjældent kontrastød ind og Kasper Schmeichel måtte dygtigt redde Cyrus Christies frie skud fra kanten af feltet. Det løftede publikum for en stund og unge Callum Robinson fra Preston North End bragte også en del uro hos danskerne med sine proptrækker-driblinger.

Danskerne blev fattigere og fattigere på løsninger, og Åge Hareide valgt så at tage Kasper Dolberg ud, rykke Braithwaite længere frem og det samme med Thomas Delenay, så Andreas Christensen kom ind som defensiv midtbane i en sidste aktion for at sikre en sejr. Andet et par skud fra distancen blev det ikke til og det hele sluttede med en meget dårlig dag på kontoret for de offensive spillere, fordi der var med finesse til at bevæge sig i mellemrummene i det irske forsvar og servicere kammeraterne.

Irerne lurede til det sidste på en afgørende dødbold og Shane Duffy spillede den døende svane i overtiden, da Henrik Dalsgaard gik i duel med ham og et kort sekund troede de 30.000, at dommeren dømte straffespark. Men han var moden nok til at give Duffy gult kort for film.

Og så var den tungsindige ballet forbi.

Martin Braithwaite fandt heller ikke plads mod det kompakte nordirske forsvar. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Martin Braithwaite fandt heller ikke plads mod det kompakte nordirske forsvar. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

ANALYSE: De dårlige løsningers dag i Dublin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce