Bonde følger Randers HH fra ligatilværelsen i Aarhus

Christoffer Bonde nyder tilværelsen i Århus Håndbold. Arkivfoto: Ole Nielsen

Bonde følger Randers HH fra ligatilværelsen i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christoffer Bonde glæder sig over ligatilværelsen i Århus Håndbold. Sommerens skifte fra Randers HH har været et step op for den unge målvogter, som stadig følger sine tidligere randrusianske holdkammerater tæt.

Randers: I sidste sæson tog Christoffer Bonde fusen på mange skytter i 1. division.

Den nu 19-årige målmand skulle egentlig blot have trænet med Randers HH's 1. divisionshold et par gange om ugen og spille fast på klubbens U18-hold, men han endte som det klare førstevalg på seniorholdet og leverede stort.

Derfor var der også bud efter talentet i sommer, hvor Christoffer Bonde endte med at takke ja til et tilbud om ligahåndbold fra Århus Håndbold.

- Det har virkelig været et interessant skifte, som har været et step op. Det er en fed og professionel klub over hele linjen, og det nyder jeg virkelig at være i, fortæller Christoffer Bonde.

Århus Håndbold ligger aktuelt nummer seks i den bedste danske håndboldrække, og ifølge Christoffer Bonde kan man godt mærke, at overliggeren har fået et nøk opad.

- Der er lige et par træninger ekstra om ugen, lidt mere styrketræning og nogle ekstra kampe. Niveauet er en tand op, og jeg vil også gerne indrømme, at jeg lige skulle vænne mig til tempoet, da jeg kom ind i målet for første gang. Jeg skulle ganske enkelt flytte mig hurtigere for at følge med, siger Christoffer Bonde.

Scenen er større i Århus Håndbold. Mens Bondes afløser i Randers HH-målet, Kevin Fisker, har stået foran 424 tilskuere i gennemsnit i sæsonens tre hjemmekampe for Randers HH, har Christoffer Bonde været på halvgulvet foran 1980 tilskuere i gennemsnit i fire hjemmekampe i Aarhus.

- Det er bare fedt at være en del af, men det fedeste er vel næsten, at vi ikke skal på så mange ture til Sjælland. Der er Nordsjælland og Ringsted nu, men der var flere i 1. division, og jeg savner ikke de fire timer lange busture, lyder det med et grin fra Christoffer Bonde.

Bag i køen

Men det er ikke kun håndboldscenen, der er blevet større. Tilsvarende er konkurrencen om spilletid.

29-årige Jens Fredsgaard er i gang med sin fjerde sæson i det aarhusianske, og han har været cheftræner Erik Veje Rasmussens foretrukne til at vogte målet i denne sæson.

- Jeg skrev ikke under på en treårig aftale for at skulle ind og spille lige fra start. Jeg synes, at jeg har fået som forventet. På sigt vil jeg gerne ind og være førstemålmand, men jeg er fint tilfreds med en reserverolle nu. Selvfølgelig er jeg der for at spille, men jeg skal også være realistisk, og Jens (Fredsgaard, red.) har virkelig stået godt, siger Christoffer Bonde.

En halvleg mod GOG. 20 minutter mod Skanderborg. Og et kvarter mod Sønderjyske er det blevet til.

I sæsonens resterende fem kampe er han kommet på banen for at forhindre en straffekastscoring i ny og næ. En opgave, som han eksempelvis løste over for Skjern Håndbolds Anders Eggert, der ellers er lidt af en specialist til den disciplin.

- Jeg er tålmodig. Det skal ikke være en undskyldning, men jeg er stadig ung. Der er ikke nogen på min alder, der spiller fast i ligaen, men jeg tror på, at jeg kommer til det. Jeg synes, jeg gør det fint til træning, så det skal nok komme, siger Christoffer Bonde.

Randers-dreng

Selvom håndboldadressen nu er i Ceres Arena, skeler keeperen stadig mod håndboldholdet i hjembyen, hvor karrieren tog fart i sidste sæson.

- Jeg er endt det rigtige sted, men jeg er også superglad og stolt over at se, hvad Randers HH har præsteret med et næsten nyt hold. Jeg var inde og se sejren mod Sydhavsøerne, og det var virkelig en god præstation, fortæller Christoffer Bonde, der ser randrusianernes kampe, hver gang muligheden byder sig.

- Jeg snakker stadig en del med nogle af gutterne. Jeg hepper på dem, men hvis vi selv kommer op mod dem i pokalturneringen, så er jeg ikke ligefrem fan, lyder det med et glimt i øjet fra Christoffer Bonde.

Der er ingen aktuelle planer om at vende tilbage til halvgulvet i Arena Randers, men det betyder ikke nødvendigvis, at sommerens skifte var et definitivt farvel til barndomsklubben.

- Altså Randers HH skal nok ikke forvente at se mig tilbage næste år, men jeg vil aldrig sige aldrig. Hvis vi kan ramme hinandens ambitionsniveau, så kan jeg godt se mig selv tilbage. Randers HH har altid været min klub, men de næste tre år er jeg i Århus Håndbold, og det er jeg glad for, slutter Christoffer Bonde.

Bonde følger Randers HH fra ligatilværelsen i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce