Tidligere Randers FC-træner færdig i Slovakiet: Dommerne er korrupte

Ricardo Moniz. Arkivfoto: Scanpix

Tidligere Randers FC-træner færdig i Slovakiet: Dommerne er korrupte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods pæn succes i AS Trencín har Ricardo Moniz valgt at træde tilbage fra cheftrænerposten. Den temperamentsfulde hollænder mener, at ligaen er præget af korruption blandt dommerne.

Randers: Den tidligere Randers FC-træner, Ricardo Moniz, er færdig i den slovakiske topklub, AS Trencín.

Den hollandske fodboldnomade, som nu er oppe på at have stået i spidsen for otte forskellige klubber siden 2011, har selv valgt at træde tilbage i AS Trencín, hvor han ellers har haft pæn succes, siden han kom til i sommer. Klubben ligger på en femteplads i ligaen og var tæt på at komme i Europa League-gruppespillet efter undervejs blandt andet at have slået hollandske Feyenoord ud.

54-årige Ricardo Moniz blev i sin tid i Randers FC, hvor han blot nåede at være cheftræner i ni kampe, berømt og berygtet for sit flammende temperament, og det er tilsyneladende også temperamentet, som har spillet en rolle i hans beslutning om at stoppe i AS Trencín.

- Jeg føler, at klubben lider under mit eksplosive temperament. Som jeg har sagt så mange gange tidligere, så er den slovakiske liga - trods dens gode niveau - ikke klar til det. Hvis det er mig, der er forhindringen for, at AS Trencín får succes, er det bedre, at jeg går. Klubbens succes er vigtigere end min egen, siger Ricardo Moniz til klubbens hjemmeside.

Anklage om korruption

Over for det hollandske fodboldmedie, vi.nl, uddyber Ricardo Moniz sin beslutning med, at den slovakiske liga efter hans vurdering er ramt af korruption blandt dommerstanden.

- Jeg vil ikke lade mig selv blive forfulgt, fordi jeg er den eneste person i landet, som går ud og fordømmer den urene praksis blandt dommerne. Jeg appellerer til mere modige mennesker i Slovakiet om at beskytte fodbolden. Allerede i begyndelsen af sæsonen gik jeg ud og sagde, at dommerne er betalt. Fra det øjeblik kom jeg i fokus, og AS Trencín blev et offer for det. Desværre lukker alle deres øjne for, hvad der foregår, siger Ricardo Moniz.

Dramatisk debut

Det er langt fra første gang, at Ricardo Moniz langer ud efter dommerstanden.

Allerede i sin debut for Randers FC på udebane mod FC Nordsjælland i oktober sidste år var han i heftige diskussioner med dommertrioen, der i kampens slutfase udviste både Bashkim Kadrii og Mads Agesen.

I det opgør, som Randers FC tabte 2-3, måtte daværende direktør Michael Gravgaard efterfølgende lægge sig imellem for at stoppe den oprevede hollænder fra at fortsætte diskussionerne med dommeren.

Det var netop Michael Gravgaard, som havde peget på Ricardo Moniz som ny cheftæner, da han kendte træneren fra sin tid som spiller i Hamburger SV. Men allerede i januar valgte bestyrelsen i Randers FC at fyre Ricardo Moniz, hvilket fik Michael Gravgaard til at træde tilbage som direktør.

Moniz opnåede tre sejre, en uafgjort og fem nederlag som cheftræner i Randers FC.

Her kan du se Moniz for fuld udblæsning i dokumentaren "Superliga Backstage":

Her taler han om fyringen i Randers FC:

Tidligere Randers FC-træner færdig i Slovakiet: Dommerne er korrupte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce