Stort interview med Randers HK-formand: Fuldstændig opbakning til Niels Agesen

Niels Agesen har stadig bestyrelsesformand Peter Møller Lassens ryg, når det handler om at vende skuden i Randers HK. Her ses de to i sidste sæson. Arkivfoto: Annelene Petersen

Stort interview med Randers HK-formand: Fuldstændig opbakning til Niels Agesen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HK er med blot otte point i 11 kampe løbet ind i problemer i jagten på DM-slutspillet. Alligevel er bestyrelsesformand Peter Møller Lassen ikke i tvivl om, at cheftræner Niels Agesen er den rette mand til at vende skuden og på sigt bringe klubben tilbage til toppen af dansk håndbold.

Randers: Med blot otte point i de første 11 kampe i sæsonen er deltagelsen i DM-slutspillet langt fra nogen selvfølge i Randers HK, der ligger nummer ti i ligaen og så sent som i søndags fik endnu et hak i tuden med et 13 måls nederlag på Falster.

I bestyrelseslokalet erkender klubbens formand, Peter Mølller Lassen, at pointhøsten er under det forventede. Men han tror fortsat fuldt og fast på, at klubbens strategi med en langsigtet genopbygning under cheftræner Niels Agesen er den rigtige.

- Det skuffer mig ikke, at vi har været svingende i dette efterår. Det var faktisk, hvad vi på forhånd havde forventet, at vi ville komme til at se. Men det overrasker mig, at udsvingene har været så store, som det har været tilfældet. Vi er meget tilfredse med, at vi er kommet i Final4, men der er ingen tvivl om, at vi havde forventet at stå med flere point i ligaen. Vi skulle vel have haft to-fire point mere, siger Peter Møller Lassen til Randers Amtsavis.

Med skader og mange nye spillere i truppen kan man fra Randers HK-ledelsens side godt acceptere, at pendulet i præstationerne har svinget fra meriterende udesejre over København og Viborg til nederlag mod Skanderborg og TTH Holstebro.

Men som formand for Randers HK igennem mange år ved Peter Møller Lassen også, at tilskuerne forventer, at spillerne som minimum kommer ud med den rette ild i øjnene.

Efteråret sidste ligakampe
Fredag 2. november18.30 Randers HK - Aarhus United

Mandag 5. november

19.30 Team Esbjerg - Randers HK

Onsdag 14. november

20.15 Odense - Randers HK

Udtryk skal forbedres

På det parameter vil han gerne se mere fra truppen.

- Alle kan spille dårlige håndboldkampe, og jeg siger ikke, at spillernes indstilling har været dårlig. For der har været kampe, hvor den har været helt fin, men der har også været kampe, hvor jeg har været skuffet over udtrykket. Man skal huske, at de tilskuere og sponsorer, som ser kampene, i bund og grund er spillernes arbejdsgivere, og derfor vil de se noget blod på albuerne. Men jeg ved fra de løbende evalueringer, vi har med Niels Agesen, at det er noget, han har stor fokus på. Udtrykket skal være i orden, så vi ikke kommer så langt ned i dybet, som vi har set i nogle kampe, siger Randers HK-formanden.

Men Niels Agesen er også en meget temperamentsfuld træner under kampene. Er det din fornemmelse, at spillerne godt kan håndtere det, så det ikke er dét, der forhindrer dem i at præstere?

- Ja, det mener jeg faktisk godt, at de kan, når jeg lytter på de tilbagemeldinger, jeg får. Selvfølgelig kan der altid være situationer, hvor en spiller føler sig stødt over et udbrud. Du kan sikkert i alle trupper finde enkelte spillere, som gerne vil have det på en anden måde, men som spiller skal man også huske, at der altid er fingre, der peger indad, og jeg vil gerne opfordre hver enkelt spiller til at kigge på, hvad de hver især kan bidrage med til, at vi får løftet præstationerne, siger Peter Møller Lassen.

- Jeg vil til enhver tid hellere have en udfarende træner end en passiv træner. Jan Leslie, som skabte store resultater i Randers HK, var måske ikke helt så temperamentsfuld som Niels Agesen, men han kunne bestemt også godt uddele en skideballe. Det er trænere, der stiller store krav til spillerne og også til os som ledelse, og det kan jeg godt lide, tilføjer bestyrelsesformanden.

Opbakning til Agesen

Han hamrer dermed en tyk pæl igennem de spekulationer, der måtte være, om cheftrænerens position er til debat.

Randers HK-ledelsen udstyrede op til sidste sæson Niels Agesen med en fireårig kontrakt, og ifølge Peter Møller Lassen er der i bestyrelsen fortsat stor tiltro til, at Agesen er den rigtige mand til at føre klubben tilbage til toppen af ligaen.

- Der er fuldstændig opbakning til Niels Agesen. Vi synes, at vi har fundet det rigtige sportslige setup med Niels ved roret som ham, der skal lede os igennem det lange, seje træk. Vi føler, at vi er rette på vej som klub med en masse nye tiltag udenfor banen, og det skal de sportslige resultater selvfølgelig også være med til at trække i den rigtige retning. Men det tror jeg også på, at vi kommer til at se.

Faldende tilskuertal

Men jeres tilskuertal har været faldende i denne sæson. Er du ikke bange for, at jeres sponsorer og tilskuere ikke har den samme tålmodighed med projektet, som I har i ledelsen?

- Det kan man altid være bekymret for. Men derfor tror jeg også, at det er vigtigt, at vi har meldt så klart ud, at det er den vej, vi går. Man er også nødt til at kigge på, hvad der er vores økonomiske formåen, og vi tror på, at det er mere kløgtigt at gøre det på den her måde end at jagte en hurtig tilbagevenden til top 3 eller 4, som vi gjorde i nogle sæsoner. Det tror jeg på, at folk godt kan se fornuften i, så længe udtrykket er i orden, og vi flytter os derhen, hvor vi igen kan begynde at drille topholdene i ny og næ, siger Peter Møller Lassen.

Så du er ikke bekymret for, om I når DM-slutspillet i denne sæson?

- Jo, det vil være forkert at påstå, at jeg ikke er det. Men det har hele været tiden været vores forventning, at vi skal toppe efter nytår, når vi forhåbentlig har lagt alle skaderne bag os. Nu har vi også et Final4-stævne, som forhåbentlig kan blive et godt afsæt til anden halvdel af sæsonen. Men selvfølgelig havde jeg forventet, at vi stod mere med flere point, Det ved jeg, at pigerne også selv havde, siger Peter Møller-Lassen.

Randers HK spiller igen på fredag hjemme mod højdespringerne fra Aarhus United.

Stort interview med Randers HK-formand: Fuldstændig opbakning til Niels Agesen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce