Der var kun licensen, en spinningcykel og hovedet fra en maskot

Heine Eriksen, tidligere cheftræner i Randers HK, er nu tilbage i dansk klubhåndbold som træner i Aarhus United. Foto: Ole Nielsen

Der var kun licensen, en spinningcykel og hovedet fra en maskot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere Randers HK-træner Heine Eriksen har svært ved at forstå snakken i mange danske klubber om, hvor lang tid det tager at spille et hold sammen. I Aarhus United har han på halvandet år fået skabt et hold, som har overrasket alt og alle. Fredag aften gæster de Randers HK.

Randers: For første gang siden 2006, da han røg ud i Randers HK for at gøre plads til pakkeløsningen Martin Albertsen og Katrine Fruelund, er Heine Eriksen permanent tilbage på en trænerbænk i dansk klubhåndbold.

Efter i en årrække at have koncentreret sig om jobbet som ungdomslandstræner satte Heine Eriksen sig for godt et år siden i spidsen for det nye håndboldprojekt, Aarhus United, der rent sportsligt er kommet flyvende fra start med en bronzemedalje ved sidste sæsons Final4-stævne og en øjeblikkelig sjetteplads i kvindernes håndboldliga.

Fredag aften er Heine Eriksen tilbage på sin tidligere hjemmebane i Arena Randers, når Randers HK og Aarhus United mødes i sæsonens første lokalopgør.

- Vi er fantastisk glade for den start, vi har fået. Aarhus United var et projekt, som startede helt fra bunden, men som allerede har fået god medieomtale i lokale og landsdækkende medier. Tidligere var der SK Aarhus, men der er ingen gengangere fra ledelsen eller det tidligere trænerteam. Det eneste, vi fik med, var licensen, en spinningcykel og hovedet fra en maskot, lyder det ikke uden lune fra Heine Eriksen.

Anderledes projekt

Han råder over en trup uden store danske eller udenlandske landsholdsstjerner.

Men det er helt bevidst, da Heine Eriksen forsøger at drive holdet på samme måde, som han i mange år har gjort med de forskellige danske ungdomslandshold.

- Det har helt fra starten været strategien, at det her skal være et projekt, der handler om at talentudvikling. Vi har sat et hold sammen af unge og sultne spillere, hvis potentiale vi gerne vil forløse. Men det er også et anderledes projekt på den måde, at spillerne har en masse opgaver ved siden af træningen. Vi startede som sagt op uden noget som helst. Til de første træninger mødte spillerne selv op med bolde og træningstøj, men jeg synes, at vi er lykkedes med hurtigt at få gjort holdet til enhed, siger Heine Eriksen.

Hurtigt fra land

Derfor undrer han sig også, når han hører mange danske håndboldklubber tale om, at det tager så lang tid at spille et hold sammen.

- Jeg tror nogle gange, at man kan komme til at tale så meget om, hvor lang tid det tager, at det til sidst forplanter sig hos spillerne. Da vi startede op med Aarhus United sidste år, havde vi den første træning i august, og allerede i anden spillerunde slog vi Viborg. Når jeg sammenligner med jobbet som ungdomslandstræner, har man jo rigtig mange træninger at gøre med som klubtræner, siger Heine Eriksen

Ved siden af jobbet som cheftræner for Aarhus United er han stadig ungdomslandstræner og er netop startet op med et nyt kuld af spillere på det danske U17-landshold.

- Jeg har hele tiden haft en idé om, at jeg skulle tilbage som klubtræner på et tidspunkt. Det er selvfølgelig meget anderledes end at være ungdomslandstræner, men jeg forsøger at arbejde på samme måde, og det betyder også, at vi med Aarhus United ikke fokuserer specielt meget på de modstandere, vi skal møde. Vi fokuserer hele tiden på at udvikle os selv og blive bedre, sådan som man også gør på et ungdomslandshold, siger Heine Eriksen.

Randers HK er favoritter

Selv om Aarhus United opererer med et beskedent budget sammenlignet med de fleste andre klubber i ligaen, er den største udfordring stadig at skabe den økonomi, der skal til for at drive projektet.

- Vi mangler at få puttet den sidste økonomi ind i det. Sammenlignet med de store klubber i ligaen, hvor vi taler om millioner, når de skal have tilført penge, er det småpenge. Vi taler om nogle hundrede tusinde kroner, som vi skal have tilført. Men det er den pind, vi skal have på plads, siger Heine Eriksen.

Selv om Aarhus United har spillet et stærkt efterår og lige nu er syv point foran Randers HK i tabellen, køber Heine Eriksen ikke påstanden om, at hans mandskab er favoritter fredag aften i Arena Randers.

- Jeg har kunnet læse et par steder, at der er nogle, der mener, at vi er favoritter. Men det er helt hen i skoven. Randers HK har en tradition, en trup med flere hundrede A-landskampe og et spillerbudget, som er mange gange større end vores, og derfor er de selvfølgelig også storfavoritter, når vi mødes på deres hjemmebane. De har et rigtig fint hold, som jeg slet ikke er i tvivl om, vil være at finde i slutspillet, når regnskabet bliver gjort op til foråret, siger Heine Eriksen.

Opgøret fredag starter klokken 18.30.

Der var kun licensen, en spinningcykel og hovedet fra en maskot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce