J-dag blev til D-dag: Lokalopgøret endte med smal udesejr

Foto: Mathias Fredslund Hansen

J-dag blev til D-dag: Lokalopgøret endte med smal udesejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus United vandt lokalopgøret i Arena Randers med 23-22 og sender dermed Randers HK under yderligere pres i jagten på DM-slutspillet.

Randers: - Randers HK skal nok komme i DM-slutspillet.

Sådan lød det op til lokalopgøret fredag aften fra klubbens tidligere træner, Heine Eriksen, der nu står i spidsen for Aarhus United.

Det er muligt, at han får ret. Men det begynder efterhånden at se mere end svært ud, og det bliver i hvert fald ikke på bekostning af Heine Eriksens tropper, der vandt opgøret i Arena Randers 23-22 og dermed er svimlende ni point foran Randers HK i tabellen.

Skal Randers HK i slutspillet, skal de gå forbi TTH Holstebro og Silkeborg/Voel KFUM, hvilket rent matematisk godt kan lade sig gøre, men så skal randrusianerne godt nok til at vinde flere kampe, end de gør i øjeblikket, hvor det er blevet til nederlag i de seneste fire kampe i ligaen. På en aften, hvor julebryggen flyder på den traditionelle J-dag, lignede det snarere endnu et skridt på vej mod D-dag for den kronjyske ligaklubs top 8-ambitioner.

Spillemæssigt bød opgøret ellers på fremgang for Randers HK, der åbnede opgøret klart bedst. Jamina Roberts åbnede med at stjæle bolden i det første aarhusianske angreb, hamrede bolden i kassen på kontra og satte tonen for en fin randrusiansk indledning, der fik gæsternes træner Heine Eriksen til at tage en hurtig timeout, da Nina Müller efter blot fire minutter bragte Randers HK foran 4-1.

Netop Nina Müller og Jamina Roberts satte et højt tempo i angrebsspillet, som Aarhus United havde svært ved at dæmme op for, og det kunne ses på måltavlen, da Jamina Roberts med sin femte scoring bragte Randers HK på 9-5 efter 13 minutter.

Fakta
Jamina Roberts åbnede opgøret forrygende med at score fem af hjemmeholdets ni mål. Men hun kunne ikke holde niveauet.  Foto: Mathias Fredslund Hansen
Jamina Roberts åbnede opgøret forrygende med at score fem af hjemmeholdets ni mål. Men hun kunne ikke holde niveauet. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Skidt indhop

Men Randers HK kunne ikke holde kadencen i angrebsspillet, hvor det kostede, at Jamina Roberts skulle ud på bænken og have et hvil. Blot fire gange scorede Randers HK i de sidste 17 minutter af første halvleg.

Da gæsternes topscorer, Celine Lundbye, samtidig fik skudt sig varm på højreback med hele syv scoringer, måtte Randers HK nøjes med at gå til pause i føring 13-12.

Cheftræner Niels Agesen valgte fra anden halvlegs start at bringe Camilla Dalby i spil, men hun fik ikke et godt indhop med tre afbrændere inden for de første ti minutter og blev sat ud på bænken igen.

I det hele taget stod det hurtigt klart, at Aarhus United havde fået færten af endnu en af de overraskelser, som de har lavet så mange af denne sæson. Godt ti minutter inde i anden halvleg kom de foran for første gang i opgøret, da Sofie Flader scorede til 17-16 på straffekast.

Fakta
Randers HK-Aarhus United 22-23 (13-12).Randers HK: Jamina Roberts 6, Line Mai Hougaard 4, Julia Eriksson 3, Celine Sivertsen 2, Cecilie Hansen 2, Nina Müller 2, Sabine Pedersen 1, Camilla Degn 1, Josefine Dragenberg 1.Aarhus United: Celine Lundbye 7, June Bøttger 5, Helena Elver 3, Sofie Flader 3, Simone Petersen 2, Charlotte Mikkelsen 2, Majbritt Toft Hansen 1.Tilskuere: 878.
Nina Müller i aktion i opgøret. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Nina Müller i aktion i opgøret. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Stærk Juncker

Niels Agesen ledte i den periode hele tiden efter nye løsninger og konstellationer i angrebet, hvor Nina Müller nu sad på bænken, og hvor Jamina Roberts ikke kunne ramme niveauet fra første halvleg.

Der manglede rytme fra hjemmeholdets side i den periode, hvilket Aarhus United benyttede til at bringe sig yderligere foran. Da Niels Agesen med knap ti minutter igen kaldte til timeout, viste måltavlen 21-17 til Aarhus United, og det var i den grad ved at være sidste udkald for Randers HK.

En velspillende Mathilde Juncker i målet holdt dog Randers HK inde i kampen ved blandt andet at snuppe et straffekast, og da Celine Sivertsen med seks minutter igen reducerede til 20-22, levede håbet stadig.

Men tættere på kom Randers HK ikke. Gæsterne kunne køre lange angreb i slutfasen, og selv om Cecilie Mørch fik reduceret til 22-23 i sidste minut, nåede Randers HK ikke mere end en to minutters udvisning til bænken. Et sidste angreb blev det ikke til.

Randers HK spiller allerede igen på mandag ude mod Team Esbjerg. Efterårets sidste kamp i ligaen er 14. november på udebane mod førerholdet Odense.

J-dag blev til D-dag: Lokalopgøret endte med smal udesejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce