Ingen Randers HK-spillere i EM-truppen

Odenses Mie Højlund er af en de playmakere, der skal løfte arven efter skadede Stine Jørgensen. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix

Ingen Randers HK-spillere i EM-truppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndboldlandstræneren har kun sat navne på 14 af de 16 spillere, der skal med til EM i Frankrig. Der er ingen spillere med fra Randers HK.

Randers: Som ventet var der ingen Randers HK-spillere med, da landstræner Klavs Bruun Jørgensen torsdag formiddag udtog 14 af de 16 spillere, som skal med til EM-slutrunden i Frankrig i december.

Målvogteren Mathilde Juncker var med i EM-bruttotruppen, men til den endelige trup har landstræneren udtaget Sandra Toft fra Team Esbjerg og Althea Reinhardt fra Odense.

Fløjspilleren Maria Fisker ville under normale omstændigheder have været med i truppen, men hun er i øjeblikket ude med en korsbåndsskade, og onsdag blev det desuden offentligggjort, at hun er gravid og dermed ude resten af sæsonen.

Der er to tidligere Randers HK-spillere med i truppen i skikkelse af Mie Højlund og Kathrine Heindahl.

Desuden har Randers HK fået Jamina Roberts udtaget til den svenske EM-trup.

Kun 14 ud af 16 spillere er på plads i den danske trup, hvor der ikke er blevet plads til spillere som Line Jørgensen, Louise Burgaard og Lotte Grigel.

På højre back er der ud over førstevalget Mette Tranborg blevet plads til Københavns skudstærke Anne Cecilie la Cour. Men landstræneren overvejer at tage yderligere en højreback med i truppen.

- Vi har nogle udfordringer med lidt småskavanker, ligesom vi endnu ikke har lagt os fast på, om vi tager to højrefløje og to højrebacker eller én højrefløj og tre højrebacker med til Frankrig, siger Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse.

- Det bliver helt sikkert en af de to positioner, vi udtager en af de to ledige pladser til. Den anden plads bliver efter al sandsynlighed til yderligere bagspiller, og her er der flere navne i spil, siger landstræneren.

Anfører og playmaker Stine Jørgensen er blevet opereret i knæet og blev for tre uger siden meldt ude af EM.

Alligevel var hun med i den bruttotrup på 28 spillere, som landstræneren udtog efterfølgende. Klavs Bruun Jørgensen mener dog at råde over gode alternativer på positionen.

- Nadia Offendal har gjort det rigtig godt i Odense, og derfor er det helt naturligt, at hun kommer med til EM.

- Det samme kan siges om Mie Højlund og Kristina Jørgensen, der foruden playmakerpositionen også kan dække ind på venstre back. De er tre forskellige typer, der supplerer hinanden rigtig godt, så jeg føler, at vi er dækket godt ind, siger landstræneren.

Danmark er ved EM i indledende pulje med Sverige, Serbien og Polen og spiller første kamp 30. november.

Den foreløbige trup

Målvogtere: Sandra Toft (Team Esbjerg), Althea Reinhardt (Odense).

Stregspillere: Stine Bodholt (Viborg), Kathrine Heindahl (Odense), Sarah Iversen (Herning-Ikast).

Fløjspillere: Fie Woller (Bietigheim), Lærke Nolsøe (Nykøbing Falster), Trine Østergaard (Odense).

Bagspillere: Anne Mette Hansen (Györ), Kristina Jørgensen (Viborg), Mie Højlund (Odense), Nadia Offendal (Odense), Mette Tranborg (Odense), Anne Cecilie la Cour (København).

Ingen Randers HK-spillere i EM-truppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce