Randers HH-træner efter lussing: Gok i nødden kan være med til, at alle vågner op

Randers HH's cheftræner, Jeppe Bach Knudsen havde i den grad brug for at dirigere sine spillere i anden halvleg mod Frederikshavn, hvor kronjyderne ikke scorede de første 14 minutter. Arkivfoto: Axel Schütt

Randers HH-træner efter lussing: Gok i nødden kan være med til, at alle vågner op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HH tabte med 11 mål til Frederikshavn fredag aften, som dermed sluttede kronjydernes stime på fire ubesejrede kampe. Uskarpe bagspillere og et ekstremt offensivt forsvar blev afgørende for udfaldet.

Randers: Randers HH har den seneste måned langt fra lignet et mandskab, der blot skulle koncentrere sig om at overleve i 1. division.

Tre point mod ambitiøse hold som Skive og Sydhavsøerne, og yderligere tre point mod HC Odense og HØJ har derimod givet håb om, at Randers HH rent sportsligt kan bide skeer med holdene i den sjove halvdel.

Den forhåbning fik dog et ordentligt hak i tuden, da kronjyderne fredag aften fik en lussing på 11 mål, da de blev sendt hjem fra Frederikshavn med et nederlag på 19-30. En tankevækkende forskel, når de to hold forud for kampen begge havde otte point midt i tabellen.

- Det var noget af et wakeup call. Når man har så mange unge spillere, som vi har, kan man godt komme ind i en sfære, hvor man tænker, at det går da meget godt, og det hele nok skal gå, men vi fandt i den grad ud af, at festen også stopper, lyder det fra Randers HH's cheftræner, Jeppe Bach Knudsen, dagen efter nederlaget.

- Vi har haft en god stime, og det her ordentlige gok i nødden kan være med til, at alle vågner op og indser, at vi skal træne noget bedre og være hårdere i forsvaret, fordi træerne vokser altså ikke ind i himlen, hvis du ikke er der 100 procent hver gang.

Kampen i tal
1. division, herrerFrederikshavn - Randers HH 30-19 (16-13)

Randers HH: Joachim Enggaard 6, Michael Kabel 4, Jacob Aaquist 3, Emil Kirkemann 3, Daniel Minke 1, Toke Schrøder 1, Mikkel Riis 1.

Topscorere Frederikshavn: Anders Risdal 8, Casper Holmen 6.

Udvisninger: Randers HH 4, Frederikshavn 6.

Brændte chancer

Frederikshavn er kendt for at have flere offensive forsvarsløsninger, så det havde Randers HH selvfølgelig arbejdet med i træningerne op til kampen. Alligevel kom det lidt bag på cheftræneren, hvor offensivt nordjyderne gik til værks.

- Deres forsvar var vel en 3-3-formation, men de stod så højt, at der ikke var nogen kontakt mellem kæderne, så de mandsopdækkede praktisk talt vores bagspillere. Vores grundspil foregik derfor fra første angreb på egen banehalvdel. Det var nærmest som at se en basketballkamp, forklarer Jeppe Bach Knudsen, der alligevel kunne se sit hold spille sig frem til gode muligheder.

- Vi løste det faktisk rigtig fint og spillede os frem til ekstremt mange chancer, men vi brændte desværre alt for meget. Det var der, forskellen var. I stedet for at gå til halvleg med tyve mål i banken, som vi plejer, havde vi kun lavet 13.

Krydret med et kortere udfald i forsvaret betød det, at hjemmeholdet åbnede med et forspring på tre mål efter pausen.

Skuffende profiler

Det lille forspring blev afgørende i starten af anden halvleg, hvor en god start fra Frederikshavn hurtigt øgede føringen til seks mål, hvilket lagde yderligere pres på Randers HH.

Et risikovilligt og stresset forsvar over for et sammenspillet og ekstremt offensivt forsvar er sjældent en god cocktail - og Randers HH var heller ikke undtagelsen, der bekræfter reglen.

- Vi blev nødt til at satse og forsøge at tage noget initiativ, vi brændte bare stadig for meget. Det blev til en selvforstærkende effekt, hvor vi hele tiden blev nødt til at spille med større risiko, og så kommer der bare perioder, hvor man laver fejl, siger Jeppe Bach Knudsen.

De vante profiler, som Jacob Aaquist, Toke Schrøder og Frederik Skoda, formåede heller aldrig at bide sig fast i opgøret.

Hele bagkæden noterede sig kun for fem scoringer, mens de resterende 14 blev sat ind af truppens fire fløjspillere.

- Det blev en atypisk og rodet kamp, hvor for mange spillere havde en offday. Vi må bare se i øjnene, at vi på nogle vitale positioner ikke leverede. Jeg må dog også tage hatten af for Frederikshavn, der var utroligt disciplinerede og effektive. Vi vidste, hvordan de spiller, og hvordan vi skulle dække dem, men de var bare virkelig skarpe og dygtige. Det må vi erkende og rose dem for, siger Jeppe Bach Knudsen.

Mod på mere

I kalenderårets sidste fire kampe venter der Randers HH nogle meget vigtige kampe mod fire hold, der alle roder rundt under kronjyderne i tabellen.

Med Frederikshavns succes med det offensive forsvar in mente frygter Jeppe Bach Knudsen dog ikke, at de kommende modstandere vil lade sig inspirere af de offensive forsvarstakter, der i den grad stækkede randrusianerne fredag aften.

- De andre hold må hellere end gerne gå offensivt på os. Det kan lyde mærkeligt, når Frederikshavn lige har haft så stor succes med det, men de kender også hinanden og systemet, så de er virkelig dygtige til det.

- Drengene ved nu, hvad der skal til mod den slags forsvar, men jeg ville være et skarn, hvis jeg ikke sagde, at vi stadig helst vil spille mod et 6-0-forsvar. Det står helt klart bedst til os, griner Jeppe Bach Knudsen.

Randers HH-træner efter lussing: Gok i nødden kan være med til, at alle vågner op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce