Sensationel skalp: Cimbria tilføjer mestrene sæsonens første nederlag

Dee Franklin var storspillende og lavede 24 point for Cimbria. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Sensationel skalp: Cimbria tilføjer mestrene sæsonens første nederlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en storspillende Devon Thomas tilbage i Arena Randers leverede Cimbria sæsonens ubetinget største præstation, da de tilføjede Bakken Bears efterårets første nederlag i Basketligaen.

Randers: Det er med Cimbria som med julesokken. Man ved aldrig rigtig, hvad der kommer op.

Lørdag eftermiddag kom der en af de helt store gaver til det lokale basketpublikum, da Cimbria besejrede Bakken Bears med 107-103 og dermed tilføjede de forsvarende mestre sæsonens første nederlag i ligaen efter ti sejre på stribe.

Sejren blev skabt efter en forrygende præstation, hvor Cimbria dominerede de tre første perioder, inden bjørnene vågnede op og fremtvang et drama i den afsluttende fjerde periode.

Cimbria satte et højt tempo i angrebsspillet og undgik dermed at gøre opgøret til et fysisk slag. Det var en klog taktik. Cimbria var klart bedst i første periode, som de vandt med 35-25.

Hidtil i dette efterår har et af Cimbrias store problemer været, at holdets amerikanere ikke har leveret varen. Men det ser der i den grad ud til at blive lavet om på med tilbagekomsten af Devon Thomas, der var en af de store profiler på sidste sæsons bronzehold.

Han fejrede sit comeback i Arena Randers med at være kampens bedste spiller og løftede desuden præstationen hos de to øvrige amerikanere, Dee Franklin og Brantley Bynum. Så kunne Cimbria godt leve med, at Chris Nielsen ikke ramte en af sine helt store dage.

Hed timeout

Dee Franklin åbnede anden periode med at sende et par treere i kurven, og så kunne Cimbria fortsætte dominansen frem mod pausen, hvor de førte 63-50.

Godt nok gik holdet lidt i stå angrebsmæssigt i de sidste minutter af anden periode, men de formåede at holde disciplinen i forsvaret og dermed sikre den solide pauseføring.

Det store spørgsmål før anden halvleg var, om Cimbria kunne holde dampen oppe mod et Bakken-mandskabet med en skræmmende bredde.

Det kunne de. I hvert fald i angrebet, hvor Dee Franklin åbnede tredje periode, hvor han slap før pausen. Amerikaneren angreb kurven med stor præcision fra distancen og var en stor del af årsagen til, at Cimbria midtvejs i tredje periode fortsat var i solid føring 79-63.

Til gengæld begyndte hjemmeholdet at halte i returløbet, og Cimbria-coach Jimmy Moore måtte i en timeout tale med meget store bogstaver for at bringe sit hold tilbage i fokus. Det hjalp. Cimbria kunne gå ind til fjerde og sidste periode i føring 90-79.

Dramatisk slutfase

Den forsvandt dog hurtigt i løbet af, hvad der lignede fem skæbnesvangre minutter i begyndelsen af fjerde periode.

Bakken Bears fandt pludselig mesterklassen, og da kun Chris Nielsen og Casper Stage kunne sende bolden i kurven for hjemmeholdet, kunne Bears tage føringen for første gang i opgøret, da de bragte sig foran 95-94 med fem minutter igen.

Men Cimbria overvandt chokket, kom tilbage i føring 97-95, og da Brantley Bynum med et lille minut tilbage sænkede to straffekast og bragte Cimbria på 101-97, kunne mestrene ikke slå tilbage.

Rasmus Bach skabte jubel blandt de omkring 100 tilskuere med et afsluttende dunk til 107-100, inden Bakken fik lov at pynte til 107-103 i sidste sekund.

Devon Thomas blev topscorer for Cimbria med 26 point, Dee Franklin lavede 24, mens Brantley Bynum lavede 21 og Chris Nielsen 14.

Sensationel skalp: Cimbria tilføjer mestrene sæsonens første nederlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce