Annonce
112

42-årig blev røvet, bortført og truet til at tage tøjet af: Nu skal 40-årig i fængsel

Den 40-årige blev dømt ved Retten i Aarhus Foto: Axel Schütt
En grov sag fra juli koster nu en 40-årig mand to år i fængsel.
Annonce

AARHUS: En 40-årig mand skal bruge de næste to år af sit liv bag tremmer. Det står klart, efter at han torsdag blev dømt for røveri og frihedsberøvelse af en 42-årig bekendt, fortæller Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen tog sin begyndelse 12. juli i år, hvor den 40-årige opsøgte den 42-årige på vedkommendes bopæl, fordi han mente, at den 42-årige skyldte ham penge. Derfor tvang den 40-årige den 42-årige ind i sin bil og slog ham flere gange i hovedet med knyttet hånd, inden de kørte mod Brabrand.

Her blev den 42-årige slået endnu flere gange, mens han blev tvunget til at udlevere sin telefon, sine nøgler, kontanter og noget medicin, inden han blev tvunget til at tage alt sit tøj af, fordi den 40-årige ville sikre sig, at han ikke havde andet af værdi på sig. I nærheden af City Vest formåede den 42-årige dog at flygte ud ad bilen, hvorefter han med hjælp fra en bekendt fik tilkaldt politiet og en ambulance, som kørte ham på skadestuen.

Senere samme dag modtog politiet en anmeldelse om, at der var indbrud i den 42-åriges lejlighed. En patrulje overraskede den 40-årige foran lejligheden, hvor han havde skaffet sig adgang med de nøgler, som den 42-årige forurettede var blevet frarøvet tidligere på dagen. Den 40-årige blev anholdt på stedet. Derfor blev han dømt for røveri, frihedsberøvelse, indbrud og flere tyverier. Det er anklager Jacob Gents godt tilfreds med.

- Den 42-årige blev udsat for en særdeles voldelig og ydmygende behandling og pådrog sig bl.a. brud i ansigtet som følge af volden, hvorefter den 40-årige begik indbrud i hans lejlighed. Der er flere skærpende omstændigheder i den her sag, så jeg er tilfreds med, at den 40-årige mand er dømt i sagen og har fået en længere fængselsstraf. Jeg vil nu overveje, om sagen skal indstilles til anke for så vidt angår medgerningsmanden, siger han.

Medgerningsmanden er en 45-årig mand, som også var med i bilen. Han blev frifundet for røveri og frihedsberøvelse, men blev idømt 30 dages fængsel for andre forhold.

Den 40-årige nægtede sig skyldig. Han modtog dommen og blev varetægtsfængslet, indtil han kan begynde at afsone sin straf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce