Annonce
Randers

42-årig eks-soldat dømt for at true politiet i Randers

Ifølge politiet er den 42-årige mand tidligere soldat og lider af PTSD, posttraumatisk stresstilstand. Arkivfoto: Morten Stricker/Scanpix

I juli tidligere i år truede en 42-årig mand med at skyde ansatte på politistationen i Randers. Nu er der faldet dom i sagen.

Randers: En 42-årig mand blev fredag dømt ved Retten i Randers for blandt andet at have truet med at skyde de ansatte på byens politistation.

Ud over truslen mod politiets ansatte blev den 42-årige også dømt for yderligere trusler mod politiet, samt trusler mod en bekendt. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Episoden med truslerne fandt sted den 17. juli i år, hvor den 42-årige ringede til alarmcentralen samt nogle bekendte og truede med at skyde de ansatte på politistationen i Randers. Det førte til, at politiet lukkede politigården af sikkerhedsmæssige årsager.

Ingen af madens trusler blev dog udført. Kort tid efter hans opringning til alarmcentralen blev han nemlig anholdt i Randers midtby, da en politipatrulje genkendte ham fra en efterlysning, der var blevet sendt rundt til betjentene.

Annonce

Dømt til behandling

Ifølge politiet er den 42-årige mand tidligere soldat og lider af PTSD, posttraumatisk stresstilstand.

Amtsavisen talte kort tid efter trusselepisoden med den delvist anonyme T. Sørensensen, som er veninde til den 42-årige. Hun fortalte, at han kom hjem fra en udsendelse som soldat i Eksjugoslavien i 90'erne og havde en PTSD-diagnose.

Ifølge hende havde den 42-årige veteran tidligere søgt hjælp på den psykiatriske afdeling, men hvor han fik at vide, at han ikke var syg nok, og at han ikke var til fare for sig selv eller for andre.

Nu er han imidlertid blevet dømt ved Retten i Randers til behandling på psykiatrisk hospital, oplyser Østjyllands Politi i pressemeddelelsen. Den 42-årige erkendte alle anklager og ankede ikke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce