Annonce
Randers

42 ideer til fremtidens havn

Randers Kommunes projekt "Byen til Vandet" har i to år været et emne, som HF-eleverne beskæftiger sig med. De har udtænkt en stibe ideer, som er blevet præsenteret for blandt andre borgmester Torben Hansen. Foto: Randers HF & VUC

Randers HF & VUC's største samarbejde er med Randers Kommunes udviklingsprojekt 'Byen til Vandet'. De sidste to år har elever på skolen leveret deres bud på fremtiden Randers.

Annonce

Først på måneden fremlagde HF-elever på Randers HF & VUC deres ideer for Randers Havns fremtid for borgmester Torben Hansen. Det var kulminationen på en projektuge for skolens førsteårselever, der havde ryddet det almindelig skoleskema for at udvikle ideer til 'Byen til Vandet'.

Peter Albæk går i 1. N og arbejdede hele ugen med, hvordan en sundhedsindsats kan integreres i 'Byen til Vandet' og hans klasses bud var at lave et aktivitetsområde på Tronholmen.

Peter Albæk går i 1. N og arbejdede i projektugen med, hvordan en sundhedsindsats kan integreres i ?Byen til Vandet? og hans klasses bud var at lave et aktivitetsområde på Tronholmen. Foto: Randers HF & VUC
Annonce

Projektet bliver virkeligt

- Det har været en sjov oplevelse. Jeg har lært mine klassekammerater bedre at kende, og man får bedre plads at bruge de ting, man er god til, end i en normal undervisningsuge. Hele projektet bliver mere virkeligt, når borgmesteren kommer og vi har fået en følelse af, at vi bliver lyttet til. Det er fantastisk at opleve, fortæller han.

Projektugen vender op og ned på, hvordan en normal skoledag ser ud. Her er matematikbogen og grammatiske læresætninger skiftet ud med mindmaps, fordelsanalyser og kreativ produktion af bygningsmodeller.

- I starten var det svært at være kreativ på kommando, men når først folk får en ide, så er vi gået meget op i at videreudvikle den, og det har givet nogle store diskussioner rundt omkring, kan man høre. Det er fedt at se, hvordan folk engagerer sig, siger Peter Albæk.

For Randers HF & VUC handler det om at få eleverne væk fra klasseværelserne og ud i den virkelighed, som eleverne er en del af og kan påvirke. Foto: Randers HF & VUC
Annonce

Super kreative ideer

Alle ideerne blev bedømt af et dommerpanel med borgmester Torben Hansen i spidsen, og han var imponerede over, hvad han så.

- Jeg har set nogle super kreative og flotte præsentationer, og jeg er glad for, at de har tænkt i helheder, når de har udtænkt deres ideer. De har både indtænkt unge og ældre, klima og miljø og bygninger, siger Torben Hansen

I alt præsenterede eleverne 42 forskellige bud på, hvordan fremtidens havneområde skal se ud. Ideer, der alle nu indgår i høringerne om 'Byen til Vandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce