Cimbria-chef om succes: Skal vi videre, skal der flere penge til

Cimbria skal i eftermiddag forsøge at bringe sig foran 2-1 i semifinaleserien mod Bakken Bears. Arkivfoto: Annelene Petersen

Cimbria-chef om succes: Skal vi videre, skal der flere penge til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods den imponerende sejr over Bakken Bears i anden DM-semifinale spår Cimbria-sportsdirektør Morten Hansen kun sit hold en lille chance for at sende de forsvarende mestre ud i mørket. Skal Cimbria fremadrettet for alvor true mastodonterne kræver det ifølge Morten Hansen, at flere i byen bakker op om projektet.

Basketball: Byens mest succesfulde elitehold.

Den titel kan for anden sæson i træk hæftes på trøjerne af Randers Cimbria, der har distanceret byens eliteoverbygninger i både håndbold og fodbold, når det handler om at spille med blandt de bedste hold i landet.

- Ja, det går jeg også rundt og driller dem med, når jeg støder ind i dem, lyder det med et godmodigt grin fra Cimbria sportsdirektør, Morten Hansen.

Men selv om Cimbria for andet år i træk har kvalificeret sig til DM-semifinalerne, er det ikke sådan, at Morten Hansen svæver rundt på en lyserød sky.

Fødderne står stadig solidt plantet i den kronjyske muld, som de har gjort al den tid, han har været nøglefiguren i den randrusianske basketligaklub.

Det kan selv ikke den meriterende sejr over Bakken Bears i mandags lave om på. En sejr, der betyder, at stillingen nu er 1-1 i semifinaleserien.

- Vi spillede godt, og vi fortjente sejren. Men man skal stadig huske på, at det her svarer til, at Randers FC skulle spille bedst á fem kampe mod FC København. Så større er vores chancer for at vinde samlet altså heller ikke.

- Men det er klart, at sejren i mandags har givet en masse selvtillid, og derfor tror jeg også på, at vi kan vinde yderligere en kamp mod dem. Men at snuppe to sejre mere bliver hamrende svært, siger Morten Hansen før den tredje semifinale, som spilles Skærtorsdag klokken 15 i Vejlby-Risskov Hallen.

Semifinaleserien
1. kamp: Bakken Bears - Randers Cimbria 95-85

2. kamp: Randers Cimbria - Bakken Bears 99-92

3. kamp, 18. april: Bakken Bears - Randers Cimbria

4. kamp, 22. april: Randers Cimbria - Bakken Bears

Eventuelt 5. kamp, 25. april: Bakken Bears - Randers Cimbria

Mulig metaltræthed

Men skulle bjørnene vise yderligere tegn på svaghed, er de randrusianske underdogs klar til at bide til.

- Bakken har et budget, som er mange gange større end vores, og de har 12-13 spillere i truppen, som ville kunne gå ind på snart sagt alle hold i Basketligaen.

- Men er der en smule metaltræthed hos dem efter en sæson, hvor de har spillet mange store kampe ude i Europa, skal vi være klar til at udnytte det. Alle hold kan løbe ind i en downperiode. Men lad os nu se. Jeg kunne godt forestille mig, at de kommer med 140 kilometer i timen oven på kampen i mandags, siger Morten Hansen.

I sidste sæson var Cimbria tæt på at gå i DM-finalen, da de tvang Horsens IC ud i fem tætte semifinaler.

Men det bliver noget sværere at gentage det kunststykke i denne sæson mod Bakken.

- Der er ingen tvivl om, at det er en større mundfuld i år. Vi har et godt kollektiv, men på det individuelle plan havde vi et bedre hold i sidste sæson. Havde vi haft en spiller som Kyndahl Hill med fra sidste sæson, havde det været helt forrygende.

- Men når det er sagt, så synes jeg faktisk, at vi har fundet den rette taktik til at spille kampene mod Bakken. Om det så er nok, ved jeg ikke. Det kræver i hvert fald, at vi undgår skader hos vores nøglespillere i de sidste kampe, og det kræver, at de alle rammer deres bedste niveau på samme tid. I mandags havde vi seks spillere, der lavede ti point eller mere, men sådan har det langt fra været hver gang, siger Morten Hansen.

Flere penge, tak

Sideløbende med kampene i slutspillet er Cimbria-ledelsen så småt begyndt at kigge frem mod næste sæson.

Morten Hansen håber, at klubben kan fortsætte succesen, men samtidig lægger han ikke skjul på, at der skal en større økonomi til, hvis Cimbria for alvor skal udfordre Bakken Bears og Horsens IC, som de senere år har fordelt DM-titlerne imellem sig.

- Vi har skåret lidt ned i budgettet til denne sæson, som nu ligger lidt over to millioner kroner. Kunne vi bringe det op på tre-fire millioner kroner, tør jeg godt garantere, at vi ville ligge i top 4 hver evig eneste år og måske også bedre end det.

- Jeg ved godt, at alle elliteholdene i byen skriger efter flere penge, men skal vi rykke os yderligere, så kræver, at der er flere, som bakker økonomisk op om Randers Cimbria. Der sker mange positive ting i klubben, men rent økonomisk hulter vi os igennem, siger Morten Hansen, der forventer et lille overskud for sæsonen på 75.000 kroner.

Cimbria-chef om succes: Skal vi videre, skal der flere penge til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce