Annonce
112

44-årig mand fra Langå får seks et halvt års fængsel i meget alvorlig pædofilisag

Arkivfoto: Daniel Bach Nielsen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Et ifølge seniorpolitanklager Birgitte Ernst 'årelangt og systematisk seksuelt misbrug af unge piger' blev af retten torsdag takseret til seks et halvt års fængsel. Begge parter overvejer anke.
Annonce

Langå: En 44-årig mand fra Langå blev torsdag ved retten i Randers idømt seks et halvt års fængsel for i perioden fra 2001 til 2010 at have misbrugt tre piger seksuelt adskillige gange.

Pigerne var i alderen 6 til 15 år, mens overgrebene fandt sted. Den ene pige, som i dag er 24 år, var manden i familie med, mens de to andre, som i dag er 23 og 26 år, var en del af pigens omgangskreds. Den 23-årige anmeldte i september sidste år overgrebene til politiet, og måneden efter blev den 44-årige anholdt og senere varetægtsfængslet. Den videre efterforskning førte frem til de to andre piger, som også var blevet misbrugt af den 44-årige, men som aldrig havde anmeldt det. Pigerne blev jævnligt passet af den nu 44-årige mand, og det var typisk på hans adresse, at overgrebene fandt sted. Den 44-årige blev dømt for at have brugt sin psykiske og fysiske overlegenhed til at tvinge pigerne til seksuelle handlinger – blandt andet har han i flere tilfælde fastholdt flere af pigerne og sat en hånd over munden på dem, selvom de modsatte sig og sagde nej til ham.

Annonce

Overvejer anke

Senioranklager Birgitte Ernst betragter sagen som meget alvorlig. - Der er tale om et systematisk og årelangt seksuelt misbrug af meget unge piger, så det skal give en hård straf. Den 44-årige blev frikendt for enkelte forhold i anklageskriftet, så jeg vil nu se nærmere på rettens dom og vurdere, om den skal indstilles til anke, siger Birgitte Ernst. Den 44-årige erkendte kun begrænsede dele af forholdene. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

Amtsavisen har valgt ikke at nævne den dømtes navn af hensyn til ofrene i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce