Annonce
Randers

4400 kvadratmeter afsat til 46 boliger: Torvehallen skal være et fyrtårn for hele Sporbyen

Sådan forestiller arkitekterne bag de nye planer for Torvehallen i Sporbyen Scandia, at den markante fabrikshal kan blive transformeret til et attraktivt boligområde. Visualisering: Laban Arkitekter
De nyeste planer for Torvehallen i Sporbyen Scandia taler om boliger i forskellige størrelser. - Vores vision er at samle unge, gamle og familier i samme boligområde, siger Steen Jørgensen, der ejer Sporbyens mange kvadratmeter.

RANDERS: Planerne for den mere end 4000 kvadratmeter store Torvehal i Sporbyen Scandia taler nu om 46 boliger, der vil brede sig over i alt 4400 kvadratmeter. Boligerne vil dels være fire-værelser på 120 og tre-værelser på 90 kvadratmeter.

- Vi håber på at kunne opbygge et urbant fællesskab med en mangfoldig vifte af beboere. Boligerne vil kunne appellere til både gamle og unge, familier og enlige, siger Sporbyens ejer, Steen Jørgensen.

Planerne fortæller om en bred midtergang med en masse lys ind fra oven - flankeret af boligbyggeri i to etager på begge sider.

Annonce

Vores fornemmelse er, at folk sætter større og større pris på et byliv, hvor vi lever tættere sammen og kommer hinanden mere ved. Kvaliteter som et boligbyggeri a la det, vi nu præsenterer, vil kunne tilbyde.

Steen Jørgensen, ejer af Sporbyen

Fingeren i jorden

Da Sporbyen Scandia i efteråret åbnede for en liste med interesserede til boliger andre steder på det gamle fabriksareal, oplevede man en overvældende interesse. Men før det nye byggeribyggeriet endelig skydes i gang, vil investorerne dog gerne lige stikke fingeren i jorden for at finde ud af, om de nye planer om Torvehal-boliger også appellerer til folk i Randers.

- 29. august har vi derfor inviteret til et informationsmøde, hvor gæster og interesserede kan få en fornemmelse af, hvad vi tænker. Laban Arkitekter, der har trukket stregerne, kommer derudover med en virtual reality-visualisering af projektet, fortæller Steen Jørgensen, som også vil byde på et glas rødvin og et par pindemadder til dagens gæster.

- Vores fornemmelse er, at folk sætter større og større pris på et byliv, hvor vi lever tættere sammen og kommer hinanden mere ved. Kvaliteter som et boligbyggeri á la det, vi nu præsenterer, vil kunne tilbyde.

For stor til street food

Tidligere har der været meget tale om et kæmpemæssigt street food-marked i den gamle, flotte fabrikshal, men de planer er endegyldigt skrottet, fortæller Steen Jørgensen.

- Vi fandt ud af, at Torvehallen med sine mange kvadratmeter simpelthen er for stor til sådan et projekt. Til gengæld pusler vi nu med planer om er rail-food-område umiddelbart uden for den gamle hal. For selvfølgelig skal et kæmpemæssigt område som Sporbyen have en masse andre faciliteter end "bare" boliger.

Rail-food er principielt det samme som street food.

- Derudover forestiller vi os Sporbyen Scandia med et attraktivt udvalg af restauranter og cafeer, en biograf og kulturhus, måske. Et sundhedshus. Og måske et museum. Sporbyen bliver en helt ny bydel i Randers, så selvfølgelig skal alle disse ting også være til stede.

Steen Jørgensen håber på, at den markante og bevaringsværdige bygning, som Torvehallen er, vil kunne blive et fyrtårn for hele Sporbyen.

- Nu må vi se, hvad vores gæster 29. august har af kommentarer. Men disse byggerier fungerer andre steder i Danmark med stor succes, så mon ikke også randrusianerne vil tage sådan et projekt til sig, så vi kan arbejde videre med planerne, siger Steen Jørgensen.

Den rå og oprindelige Torvehal lagde tildligere på året kvadratmeter til Second Hand x To Do Randers. Arkivfoto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce