Eller efter dansk målshow: Det fjerner et kæmpe pres

Lars Eller trak igen et stort læs, da ishockeylandsholdet bankede Storbritannien.

Eller efter dansk målshow: Det fjerner et kæmpe pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark er reelt uden for nedrykningsfare ved ishockey-VM efter sejren over Storbritannien.

Humøret er højt i ishockeylandsholdet VM-lejr efter 9-0-sejren over Storbritannien. Og det er der også al mulig grund til.

Sejren er Danmarks største i de 17 år som A-nation, men måske vigtigst af alt fjerner de tre point enhver frygt for nedrykning. Et nederlag mod Storbritannien kunne have været katastrofalt.

Danmark går altid ind til et VM med en viden om, at en sejr mod den rigtige modstander stort set vil fjerne nedrykningsfrygten. Sådan en modstander var Storbritannien.

- Det fjerner et kæmpe pres. Jeg synes personligt, at det er rart at have "den der kamp" i starten af en turnering, så man ikke hele tiden har den i baghovedet, siger Lars Eller.

NHL-forwarden var igen blandt de fremtrædende danskere og leverede et mål og tre assist i opvisningen. Nu kan holdet med god samvittighed kigge opad i tabellen, selv om vejen til kvartfinalen bliver lang.

- En sejr over Tyskland ville selvfølgelig have hjulpet gevaldigt på vores muligheder, men vi er stadig med i fighten. Vi tror på os selv, og vi har jo gjort det før, siger Lars Eller.

Med en koncentreret indsats understregede det danske hold forskellen på en etableret A-nation og et land, der for to år siden spillede i tredje division.

Alt andet end en dansk sejr havde været en gigantisk nedtur, og det udgangspunkt har landsholdet ikke altid haft det godt med.

- Det er altid vanskeligt at gå ind til kampe som favorit. Det har vi haft svært ved før i tiden. Men vi håndterede det flot, og der var klasseforskel, siger Lars Eller.

Han kan også glæde sig over, at det udskældte overtalsspil fungerede glimrende. Fire mål blev scoret, mens Danmark var i overtal på isen.

- Vi lavede nogle justeringer af powerplayet i går (mandag, red.), snakkede om det, og det så vi resultatet af, konstaterer Eller.

Også Nicklas Jensen kan se tilbage på opgøret med tilfredshed. Efter adskillige forgæves forsøg i de første kampe kom forwarden endelig på måltavlen med to scoringer.

- Det er selvfølgelig rart at score. Rart at komme i gang. Men jeg er også kommet frem til mulighederne i de tidligere kampe.

- De tabte pusten efter 3-0 og troede ikke længere på det. De ville have det overstået, og så gik det lige pludselig hurtigt med målene, siger Nicklas Jensen.

Danmark har fem point efter de første tre kampe. Forude venter fire vanskelige kampe mod Finland, USA, Canada og Slovakiet.

Eller efter dansk målshow: Det fjerner et kæmpe pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce