Annonce
Randers

47 Fakta-butikker skal lukke: Én butik i Randers Kommune må dreje nøglen om

47 Fakta-butikker skal lukke. På bundlinjen var der sidste år et underskud på 18 millioner kroner. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Af de 47 Fakta-butikker, der skal lukke, ligger én i Randers Kommune.

Randers: Inden udgangen af maj har Coop lukket 47 af sine Fakta-butikker landet over. Herunder Fakta på Birke Alle i Spentrup.

- Vi lukker Fakta i Spentrup. Men det er den eneste af Fakta-butikkerne i Randers Kommune, der bliver ramt af lukningerne, fortæller Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen til Randers Amtsavis.

Den fulde liste over de 47 Fakta-butikker, der må lukke, vil Coop offentliggøre fredag eftermiddag.

I alt vil lukningerne berøre cirka 900 medarbejdere, hvoraf 400 er under 18 år.

Coop oplyser, at medarbejderne så vidt muligt vil blive tilbudt job i andre af koncernens butikker.

Annonce

Ikke første gang

Det er ikke første gang, Coop lukker Fakta-butikker. I 2016 måtte 27 butikker landet over dreje nøglen om på grund af et underskud.

Den nuværende sparerunde med 47 lukninger blev varslet i januar i år som et led i en trecifret millionbesparelse.

- Vi skal hele tiden sørge for at have et butiksnet, hvor det, vi kalder den røde hale - nemlig butikker med kroniske underskud - skal være så kort som mulig, sagde Coops bestyrelsesformand Lasse Bolander dengang til Børsen.

I dag er der lidt over 400 Fakta-butikker i Danmark, og med lukningerne vil der være 359 butikker tilbage i dagligvarekæden.

Fakta forbedrede i 2017 sit driftsresultat, men på bundlinjen var der stadig et underskud på 18 millioner kroner sidste år.

Selv om det var en forbedring fra året før, hvor underskuddet var 124 millioner kroner, må flere Fakta-butikker stadig lukke.

- Efter et år, hvor Fakta har præsteret en historisk stor fremgang, kan det virke mærkeligt at gøre dette. Men det er desværre nødvendigt, for at hele kæden kan komme til at være en god forretning, og vi har mulighed for at gennemføre de nødvendige investeringer, siger Fakta-direktør Stina Glavind i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce