Annonce
Navne

50 år på Uldum Apotek: Jette har prøvet at lave både tabletter, miksturer og øjendråber

Jette Kyndesen kan 1. maj fejre 50 års jubilæum for sin ansættelse på apoteket i Uldum. Foto: Henrik Dolmer
Jette Kyndesen kan 1. maj fejre 50 års jubilæum som ansat på Uldum Apotek. Det er blevet til mange forskellige opgaver gennem tiden i takt med udviklingen i branchen. I de første mange år af sin ansættelse skulle hun blandt andet selv lave tabletter, miksturer og øjendråber.

Uldum: 68-årige Jette Kyndesen blev ansat som defektrice-elev på Uldum Apotek 1. maj 1971. Eftersom hun den dag i dag stadig er ansat på det lokale apotek, så kan hun fejre 50 års jubilæum lørdag.

- Ja, hvor er alle de år blevet af. Det har været spændende at følge udviklingen i branchen, og jeg er stadig glad for at komme på arbejde. Jeg bliver selvfølgelig ikke ved, til jeg er 80, men jeg har ikke sat dato på, hvornår jeg stopper helt, siger Jette Kyndesen, der er bosat i Rask Mølle.

Apoteker nummer fire

Den nuværende apoteker i Uldum, Danji Bhanderi, er den fjerde apoteker, som hun har arbejdet under. Da hun blev ansat som defektrice-elev i foråret 1971 hed apotekeren i Uldum Sigurd Lund.

- Mine opgaver både som elev og udlært defektrice handlede de første mange år om dels at ekspedere kunder og dels at fremstille medicin i vores laboratorium. Her tilbragte jeg meget tid med at fremstille tabletter, miksturer, øjendråber og injektionsvæske. Ja, faktisk stort set alle de lægemidler, der var på apoteket dengang, siger Jette Kyndesen, der tydeligt kan huske, at den form for egenproduktion stoppede helt i 1990.

Annonce

Kolossal udvikling

- Der er jo sket en kolossal udvikling fra en tid, hvor alting foregik manuelt til nu, hvor stort set alt er computerstyret og automatiseret, hvilket har lettet vores arbejde utrolig meget. Tænk på, at da jeg startede, var det helt almindeligt med håndskrevne etiketter på medicinen. Ret hurtigt i min elev-tid fik vi dog en skrivemaskine til at klare det arbejde, fortæller Jette Kyndesen, der også kan huske computernes indtog i 1990.

- Jeg var faktisk med til at vælge, hvilket system vi skulle have, og med til at få EDB'en kørt ind, siger Jette Kyndesen, der løbende har videreuddannet sig under sin ansættelse på Uldum Apotek, så hun i dag kan kalde sig både farmakonom og merkonom.

Annonce

Er glad for sit arbejde

Med alderens ret - hun kan jo trods alt kalde sig folkepensionist med sine 68 somre - arbejder hun kun 57 timer om måneden, men er ikke desto mindre glad for stadig at have tilknytning til sin arbejdsplads gennem 50 år.

- Jeg kan ganske enkelt godt lide at være her. Vi har det rigtig hyggeligt sammen, og jeg glæder mig altid til at skulle på arbejde, siger Jette Kyndesen, hvis arbejde typisk består i kundebetjening og det at ekspedere recepter over computeren.

Annonce

Har tre børnebørn

På privatfronten har hun for relativt nylig mistet sin mand, der døde efter længere tids sygdom, men i stedet kan hun glæde hun sig over at have en søn, svigerdatter og tre dejlige børnebørn.


Det har været spændende at følge udviklingen i branchen gennem alle disse år, og jeg er stadig glad for at komme på arbejde. Jeg bliver selvfølgelig ikke ved til jeg er 80, men jeg har ikke sat dato på, hvornår jeg stopper helt.

Jette Kyndesen, medarbejder på Uldum Apotek i 50 år


- Ja, jeg nyder meget at være sammen med mine børnebørn. Fritidssysler sammen med andre ligger det jo lidt tungt med for tiden på grund af coronarestriktionerne, men det bliver der forhåbentligt snart mulighed for igen, siger hun.

Af samme årsag bliver der ikke inviteret til en reception med gæster udefra i anledning af jubilæet. I stedet bliver hun fejret internt på apoteket mandag 3. maj.

Jette Kyndesen har arbejdet på Uldum Apotek siden 1. maj 1971, og hun har endnu ikke sat dato på, hvornår hun stopper helt. Foto: Henrik Dolmer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce