Annonce
Østjylland

50 ansatte på skoler i Syddjurs rejser til Canada

<p>Canadiske flag. Arkivfoto: Scanpix</p>

Kæmpemæssig studietur til en pris af knap 1,2 millioner kroner skal hjælpe med at løfte kompetencerne i det lokale skolevæsen. A.P Møller-fond betaler det meste turen.

Annonce
50 medarbejdere fra skolerne i Syddjurs skal en tur til Canada.Turen finder sted i foråret, og den er første del af et forløb for at løfte kompetencerne i skolevæsenet på Syddjursland. A.P. Møller Fonden har doneret tre millioner kroner til arbejdet i Syddjurs.
»Takket være den generøse donation fra A.P. Møllerfonden har vi mulighed for at give vores skolevæsen et kraftigt kompetenceløft over de næste to år. Det giver blandt andet mulighed for at give 50 medarbejdere en læringstur til Ontario. Jeg ser naturligvis frem til, at de 50 medarbejdere kommer hjem sprængfulde af inspiration og viden om læringsfællesskaber og forskningsbaseret læring, som vi kan anvende på vores skoler,« understreger formand Per Zeidler (LA) fra byrådets udvalg for skoleområdet.
Skolevæsenet i Ontario i Canada har igennem de sidste 15 år arbejdet med udvikling af læringssystemet. Det er en succes. Ontario-eleverne scorer vedvarende fagligt højt i undersøgelser, og stadig flere canadiske elever gennemfører en ungdomsuddannelse. Den canadiske skolemodel er også afsæt den danske folkeskolereform, der blev indført 2014.
Syddjurs Kommune samarbejder med Silkeborg Kommune om forløbet. Målet med turen er, at lære af Ontarios erfaringer med et skolevæsen, der har været model for den danske folkeskolereform. Regningen for de 50 medarbejderes tur til Canada lyder på knap 1,2 millioner kroner. Skolevæsenet betaler 282.000 kroner, mens resten af pengene kommer fra A.P. Møller-fonden
»Med donationen har vi her mulighed for at give dette projekt en markant start, som vil give positive effekter i mange år fremover,« vurderer Per Zeidler.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakter fra comebacksejren mod OB: To af profilerne strålede klarest i flot holdpræstation

Randers FC

Johnny Thomsen tvivler på flere kampe efter skade: Kan ikke undgå at blive rørt over hyldest

Annonce