Annonce
Østjylland

50 flygtninge skal i beskæftigelse i 2018

Favrskov Kommune skal som minimum have yderligere 50 flygtninge i beskæftigelse til næste år. Arkivfoto

Favrskov Kommune skal som minimum have 50 flere flygtninge i beskæftigelse til næste år. Planen er et led i ny beskæftigelsesplan.

FAVRSKOV: Minimum 50 flygtninge eller familiesammenførte fra Favrskov Kommune skal enten i job, uddannelse eller i et såkaldt integrationsgrunduddannelsesforløb - i folkemunde IGU-forløb - i løbet af 2018. Af disse skal en tredjedel være kvinder.

Sådan lyder én af i alt seks målsætninger for Favrskov Kommunes nye beskæftigelsesplan for næste år.

Favrskov Kommune havde en målsætning for beskæftigelsen blandt flygtninge i 2017, der hed, at minimum 75 skulle i beskæftigelse, enten via et egentlig job, en uddannelse eller et IGU-forløb. Dette mål var nået per 1. november, og det er bla. nogle af erfaringerne fra de indsatser, man indtil nu har ført på området, man ønsker at bygge videre på næste år.

Ambitionen for 2018 er dog nedsat en smule sammenholdt med den fra 2017.

- Målsætningen i 2018 er lidt lavere end målsætningen i 2017, fordi de resterende ledige flygtninge generelt er længere væk fra arbejdsmarkedet. Det skyldes, at vi det seneste halvandet år ikke har fået ret mange nye flygtninge ind. Det er klart, at dem, der er nemmest at få ud på arbejdsmarkedet er dem, der er kommet først afsted, så den gruppe, der er tilbage, skal der arbejdes mere med, fortæller Erling Kvist Andersen (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget i Favrskov Kommune.

Beskæftigelsesplan 2018

Favrskov Byråd skal hvert år vedtage en beskæftigelsesplan for det kommende år. Formålet med planen er at sikre sammenhæng mellem de beskæftigelsespolitiske udfordringer, mål og prioriteringer for indsatsen.Den nye beskæftigelsesplan for Favrskov Kommune vil - udover indsatsen på flygtningeområdet - desuden fokusere på følgende fem områder, hvoraf punkt fire og seks er nye fokusområder:

Samarbejdet med virksomhederne skal styrkes.

Flere uddannelseshjælps- og kontanthjælpsmodtagere skal i uddannelse og job.

Flere unge skal have tilknytning til arbejdsmarkedet.

Fastholdelsen af sygemeldte beskæftigede på arbejdspladsen skal styrkes.

Bekæmpelsen af socialt bedrageri og fejludbetalinger skal styrkes.

En særlig indsats

I september forrige år var der 314 flygtninge på offentlig forsørgelse i Favrskov Kommune. Det tal var grundet indsatsen på området skrumpet til 254 personer i september i år. Det svarer til et fald på 19 procent i perioden.

Indsatsen fra 2017, som videreføres i 2018, bygger især på tidligere og flere virksomhedspraktikker og på en øget virksomhedskontakt.

Indsatsen, som Favrskov Jobcenter har stået for, har taget afsæt i et princip om, at flygtningene skal bl.a. selv skal deltage i at finde en virksomhedspraktik og den vej igennem tage ansvar for eget arbejdsliv. Og det er noget, der har virket, lyder det fra Erling Kvist Andersen.

- Vi har ret hurtigt forsøgt at få flygtningene i kontakt med virksomhederne. De er som regel startet i en virksomhedspraktik, og når de så har kunnet yde noget i virksomheden, er man gået over til et løntilskud, hvor kommunen har betalt en del af lønnen. I nogle tilfælde er det ad den vej lykkedes at få dem i ordinær beskæftigelse, og det er også noget af det, vi ønsker at arbejde videre med fremadrettet, fortæller Erling Kvist Andersen.

Annonce

Ny sprogskole

Udover indsatsen om en øget virksomhedskontakt, har Favrskov Kommune gennemført nyt sprogskoleudbud i efteråret 2017, der ligeledes forventes at hjælpe beskæftigelsen blandt kommunens flygtninge på vej.

Det nye sprogskoleudbud træder i kraft 1. januar 2018. I stedet for AOF, som har stået for undervisningen indtil nu, bliver det organisationen Lær Dansk, som hører under Dansk Flygtningehjælp, der kommer til at stå for driften af sprogskolen fremadrettet, og det medfører, at undervisningen ifølge kommunen vil blive langt mere arbejdsmarkedsrettet.

Arbejdsmarkedsudvalget forelægges desuden en sag om en styrket beskæftigelsesindsats for flygtningekvinder i løbet af første halvår 2018.

Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers For abonnenter

Embedsmænd får på puklen af investor: Anklager Randers Kommune for urent trav

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce