Annonce
Navne

60 år i Randers Roklub

Erfarne folk ved årerne. Inger Molich Vester slutter sig til klubben er roere, der har været medlem af Randers Roklub i 60 år. Flokken tæller også Knud Holm og Erling Kristensen. Privatfoto

I 60 år har Inger Molich Vester været en aktiv roer og medlem af Randers Roklub.

I forbindelse med årets generalforsamling i Randers Roklub kan Inger Molich Vester, sammen med klubben, fejre at hun har været medlem i Randers Roklub i 60 år.

Helt korrekt er det dog ikke, at hun har været i Randers Roklub i 60 år, da Inger som 13 årig i 1958 startede i det der dengang hed Randers Dame Roklub. I denne tid fandtes der to roklubber i Randers, Randers Roklub for herrer og Randers Dame Roklub for damer. Randers Roklub blev stiftet i 1897 men var som nævnt kun en klub for herrer. Derfor besluttede en flok kvinder med Inger Molich Vesters mor Christine Molich Andersen i spidsen, at danne deres egen roklub i 1934. Christine var ligeledes et særdeles aktivt medlem, og opnåede i lighed med Inger at være medlem af klubben i mere end 60 år. Inger har på den måde altid haft en tilknytning til roningen.

Inger har siden 1970 været medlem af Randers Dame Roklubs roerlaug. Hun blev formand i 2011.

Randers Dame Roklub der var placeret på Kulholmsvej i bagløbet. Viladsens fabriker skulle udvide og efterhånden blev adgangen til dameroklubben temmelig besværlig. Der blev efter en del møder med herreroklubben enighed om at slå de to klubber sammen. Randers Roklub var herefter en realitet. Randers Roklub var herefter en realitet. I 1984 brændte roklubben, og man var sammen om at opbygge et nyt klubhus, der stod færdig i 1986.

Inger Vester har i de 60 år hun har været i roklubberne været meget engageret og flittig i klublivet. Hun har bl.a. deltaget i bestyrelsesarbejdet over flere omgange, og hun har været ungdomsleder i flere år. Desuden har mange lært at ro af Inger, da hun har været instruktør og brugt mange timer på de nye medlemmer. Inger har ikke bare været en lokal ildsjæl, men hun har også deltaget på kredsplan, hvor hun har været ansvarlig for ungdomsroningen, langtursroning og sekretær.

Foruden Inger og hendes mor, er der 3 mere der har fået 60 års nålen. Det er Carl Gerstrøm, Knud Holm og Erling Kristensen .

Randers Roklub vil gerne takke Inger for den store indsats hun har ydet gennem årerne for klubben men også for roningen generelt.

I forbindelse med generalforsamlingen blev også Lars Gjættermann hyldet for sine 50 år som medlem i Randers Roklub. Lars har været aktiv som kaproer i sine yngre dage. Lars forærede klubben sin t-shirt fra tiden som kaproer og sagde "den passer ikke helt mere". / hov

Annonce
Randers For abonnenter

Smitten breder sig blandt politikerne: Borgmester Torben Hansen er også ramt af corona

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 4148 personer er smittet -  12 er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Randers FC For abonnenter

Kommentar: Med Greve på holdet havde det formentlig heddet top 3

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Alarm 112

Flere uheld end normalt: Kør forsigtigt det er glat

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Randers For abonnenter

Coronasmittet borgmester var til gallapremiere med små 300 gæster: Sådan vil filmens producer tackle situationen

Østjylland

Hovedvej var spærret: 84-årig kvinde dræbt i ulykke

Randers For abonnenter

Byrådet ramt af corona: Bjarne Overmark og Kasper Fuhr er isolerede og resten er blevet opfordret til test

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Randers

Meget fuld, råbende mand anholdt: Nægtede at forlade 7-Eleven

Randers For abonnenter

Sådan lyder dommen over Hvidsten-to'eren: Fantastisk flot film, men hvor er den dybere psykologiske vinkel?

Randers

Politiet søger vidner til cykelbrand ved Randers Station: - Undersøgelser tyder på påsat brand

Annonce