Annonce
Østjylland

60 år: Maradona - en legende i storhed og fald

Diego Maradona er i øjeblikket ansat som cheftræner i Gimnasia i den bedste argentinske fodboldrække. Fredag 30. oktober fylder han 60 år. Foto: Agustin Marcarian/Reuters
Diego Armando Maradona, som fredag 30. oktober fylder 60 år, vil for altid fylde meget i international fodbold - på både godt og ondt.
Annonce

60 år: Der gik et chok igennem argentinerne, da Diego Maradona tidligere i oktober skulle testes for coronavirus.

Maradona havde krammet en smittet kollega, men fodboldlegenden slap selv for sygdommen. Prøven var negativ, og alle kunne ånde lettet op i det virusplagede sydamerikanske land.

Manden, som førte Argentina til VM-guld i 1986, fylder fredag 30. oktober 60 år.

I de seneste år har Maradona lidt af helbredsmæssige problemer med både knæproblemer, slidgigt og overvægt.

Alligevel har han siden september 2019 varetaget jobbet som cheftræner i den argentinske klub Gimnasia. Og han har netop forlænget sin kontrakt, så den også gælder 2020/2021-sæsonen. Gimnasia lå og rodede rundt i bunden, da coronapandemien i foråret førte til aflysning af sæsonen. Det Argentinske Fodboldforbund valgte at suspendere nedrykningen, så holdet også er i den bedste række i denne sæson.


I 2019 udkom en anmelderrost dokumentarfilm om Maradona, hvor man primært fulgte ham i årene fra 1984 til 1991 i italiensk fodbold, hvor han var med til at gøre Napoli til mester.


I 2019 udkom en anmelderrost dokumentarfilm om Maradona, hvor man primært fulgte ham i årene fra 1984 til 1991 i italiensk fodbold, hvor han var med til at gøre Napoli til mester.

Maradona slog igennem i Argentinos Juniors og Boca Juniors i Argentina, og via FC Barcelona foldede han sig siden for alvor ud som verdensstjerne i Napoli. Det var i Napoli, han både havde sin storhedstid samt fald fra tinderne.

I 1991 blev han suspenderet i 15 måneder, fordi han røg i dopingfælden. Den positive test viste spor af kokain. Han blev desuden sendt hjem fra VM-slutrunden i USA i 1994, fordi han blev testet positiv for et forbudt stof.

Sit misbrug af kokain og diverse andre stoffer samt et generelt dårligt helbred med overvægt prægede Maradonas liv, efter at den aktive karriere sluttede i 1997.

Kontroversiel var han konstant, både under og efter sin karriere.

Trænerkarrieren er endnu ikke blevet nogen succes på klubplan, og det var overraskende, da Maradona i 2008 blev udnævnt som argentinsk landstræner. Han førte Argentina til VM-slutrunden i Sydafrika i 2010, men efter et 0-4-nederlag til Tyskland i kvartfinalen var det farvel til landstrænerposten.

Siden var Maradona kortvarigt ansat som træner i klubberne Al-Wasl og Al-Fujairah i De Forenede Arabiske Emirater samt den mexicanske 2. divisionsklub Dorados de Sinaloa.

Maradona nåede også en kort periode som klubpræsident i den hviderussiske fodboldklub Dinamo Brest.

I det seneste årti er Maradona blevet forældreløs. I 2011 mistede han sin mor, kendt som Dona Tota. I 2015 døde Maradonas far, Don Diego.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Så lykkedes det på hjemmebane: Randers FC kontrollerede mod fynboer

Danmark

Det antropocæne kulturlandskab

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers FC vinder med 2–1 over OB

Østjylland

Peter 'PC' Christiansen får nyt job i FC København: AGF suspenderer ham med øjeblikkelig virkning

Annonce