Annonce
Randers

60 år - men ikke for gammel til at vokse

Randers Business Award 2018. Årets Vækstvirksomhed Sekura Cabins. Her ses Carsten Tønnes. Foto: Annelene Petersen

Sekura Cabins, som fremstiller kabiner til entreprenør- og landbrugsmaskiner, er kommet stærkt igen efter en nedtur forårsaget af finanskrisen.

Randers: Det var en både glad og stolt Carsten Tønnes, der som den første nogensinde torsdag aften fik overrakt Årets Vækstpris 2018. Det skete ved Randers Business Award Show, der ligeledes var det allerførste af sin slags.

Carsten Tønnes er direktør for Sekura Cabins, der har ikke mindre en 60 år på bagen, men som altså alligevel har formået at skabe resultater, som har imponeret dommerpanelet så meget, at der ikke var i tvivl om, hvem den første vinder skulle være.

- Det er en meget fornem pris, så jeg er meget stolt over at modtage den. Men det er slet ikke min pris. Jeg har ikke engang været i virksomheden et år, så alle de dygtige medarbejdere har gjort forarbejdet, sagde Carsten Tønnes, som også havde flere af sine medarbejdere med på scenen.

Sekura Cabins sejrede ikke mindst, fordi virksomheden har formået at vende en flere-årig nedtur til en imponerende vækstrate, som tegner til at fortsætte de kommende år.

Prisen er nyindstiftet af Randers Amtsavis og Sparekassen Kronjylland, og det var avisens chefredaktør Axel Præstmark og områdedirektør Jens Brix fra sparekassen som i fællesskab stod for overrækkelsen af prisen.

Annonce
Carsten Tønnes var både glad og stolt over at modtage prisen på vegne af sin virksomhed og dens 160 medarbejdere. Foto: Annelene Petersen

Nedtur blev vendt

Alt tegnede lyst for Sekura i foråret 2008. Ordrerne tikkede ind i en lind strøm, hvorfor pladsen i fabriksbygningerne på Clausholmvej var ved at være for trang. Håndværkerne var derfor bestilt til hurtigst muligt at gå i gang med at bygge en ny stor fabrik ved Sdr. Borup. Men så kom finanskrisen, og de store faste kunder begyndte en efter en at sige fra. Planerne om en ny fabrik blev droppet, nu havde man pludselig plads nok.

300 millioner kroner omsatte virksomheden, som på daværende tidspunkt beskæftigede cirka 300 medarbejdere, men i løbet af den verdensomspændende krise blev såvel omsætningen som medarbejderstaben barberet ned til omkring en tredjedel i 2013. Blandt andet accelereredes rutsjeturen i 2011, da man mistede den største kunde, John Deere i Finland.

Men i 2014 vendte lykken igen for Sekura. John Deere fik igen plads i kundekartoteket, og takket være en stærk og proaktiv salgsstrategi fik de selskab af flere kunder. Siden er det kun gået én vej, nemlig fremad.

I 2017 var omsætningen med 267 millioner kroner tæt på at tangere rekorden fra 2008, og den blev endda opnået med en medarbejderstab på "kun" 145 mand. Så markant var væksten på flere parametre, at den også udløste en gazelle-pris.

Carsten Tønnes fra Sekura Cabins får vækstprisen overrakt af chefredaktør Axel Præstmark. Foto: Annelene Petersen

Fortsat vækst

Og Sekura Cabins er fortsat med at vækste i 2018. I dag beskæftiger virksomheden 160 medarbejdere, som vil få flere kolleger de kommende år. Målsætningen for direktør Carsten Tønnes og de hollandske ejere siden 2017, de to kapitalfonde Foreman Capital og Standard Investment, er at nå en omsætning en halv millard kroner i 2024-2025.

Planen om at bygge en ny fabrik er også blevet hentet op af skuffen igen. Den nye adresse bliver stadig i Sdr. Borup, og fabrikken ventes at stå indflytningsklar i starten af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Femårig blandt seneste dødsofre i Storbritannien

Annonce